Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledný Chance Wayne se nikdy nestal hvězdou Hollywoodu, ale vždy byl hvězdou, když došlo na ženy. Po mnoha letech se vrací do svého ospalého rodného města a zaplete se hned se dvěmi ženami. Jedna z nich je drogami a vodkou poznamenaná královna stříbrného plátna, tu druhou nechal za sebou před mnoha lety... v problémech. Paul Newman, na Oscara nominovaná Geraldine Page, Rip Torn a Madeleine Sherwood vdechli filmový život svým divadelním postavám. Ed Begley předvádí oscarový výkon v roli zkorumpovaného městského politika ve filmové verzi úspěšné hry Tenneseeho Williamse. Sex, peníze, pokrytectví. Finanční i emocionální vydírání. Povědomé prvky Williamsova literárního stylu se působivě kombinují v Chancově boji s osobními démony. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

andrii 

všechny recenze uživatele

...zpívá a štěbetá, krouží, hledá a najít by měl opravdový smysl života dřív, než mu křídla přistřihne dospělost a prázdnota, než nadobro v hořkosti zahnízdí. Šance ať zcela nepohasne, ať vám neuletí. Popadněte ji za pačesy. Hněte a hněte svůj sen, ať je krásně nadýchaný, obláčkový, i když těžký, k zadušení je závoj tkaný z reality... Až tam, kam může, do výšin, níže, ke dnu prvotřídně. Playboy Paul, potulný hráč, trosečník, srší touhou prorazit, kouzlí sametovým pohledem, mechovým tělem, talentem výdrže, v apartmá mračen udržuje naději na své modré (z) nebe. Nechť vše vzdálené se přibližuje. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dráma, ktorá stojí predovšetkým na dialógoch a hereckých výkonoch. Na pomerne malom priestore sa stretnú láska, nenávisť, cieľavedomosť, neprajnosť, egoizmus... a ďalšie pekné či nepekné ľudské vlastnosti čoho výsledkom je celkom príjemné divadelno-dramatické predstavenie. Možno som od toho čakal trošku viac, hlavne k záveru, až príliš jednoduché, až príliš povrchné. Ale Page s Newmanom tu za pozretie stoja. 70/100 ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Adaptace hry Tennesseho Williamse -- Že jde o zpracování divadelní hry, je patrné. Ukecané, časové rozpětí dvou dnů, pár silných charakterů, dlouhé interiérové scény v několika málo prostředích ( především hotelový pokoj ). Dobří herci - Newman hraje svůj klasicky dobrý standard snaživého outsidera, Geraldine Pageová v roli upadající hvězdy je místy až podezřele podobná Normě Desmondové ze Sunset Blvd. Díky dobře napsaným dialogům statičnost nevadí a ve správných chvílích přichází i flashbacky z minulosti, osvětlující motivace a charaktery postav. Ty jsou odhalovány postupně, filmu chybí klasické seznamování se s postavami na začátku, udržuje to diváka v pozornosti. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pohledný mladý muž touží po slávě, úspěchu, penězích, rád by si splnil ten tzv. americký sen.. Návrat do rodného města za doprovodu stárnoucí hvězdy filmového plátna, která už jede jen v drogách a alkoholu, neprobíhá podle vysněných představ.. Rodina jeho životní lásky mu znepříjemňuje bytí, brání v setkání a divák si může naplno užít pestrou paletu postav.. Geraldine Page to sehrála úžasně, byla mi dokonale odporná, Paul Newman opět fantastický, moc se mi líbil.. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Solidní drama, v němž se střetává láska s nenávistí a nepřejícností, a v němž jdou ruku v ruce intriky a cesta na vrchol či udržení se na něm. Odér všech zvrácených, ale i těch relativně kladných charakterů postav se ještě dlouho po zhlédnutí snímku line za divákem a posledních několik minut se z hlavy dostává docela těžko, byť osobně jsem byl nakonec se závěrem spokojený, jenže samotné vyznění celého filmu a síla některých dialogů ve mně zanechává silnou a lehce depresivní stopu. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama