Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá a krásná Louisa May Fosterová je už čtyřnásobná vdova. Když se pokusí věnovat státu přes dvě stě milionů dolarů ze svého účtu, skončí samo sebou u psychiatra na pohovce. Tam vypráví svůj podivuhodný příběh. Jako sotva dospělá se měla vdát za bohatého obchodníka Leonarda Crawleyho. Toho však nesnášela a místo něj si za muže zvolila pohodového majitele chátrajícího obchůdku Edgara Hoppera, pro kterého nebyly peníze důležité. Ovšem jen do té doby, kdy se Hopper před Crawleym zastyděl. Začal se věnovat obchodu, díky tvrdé práci se brzy vyšvihl, zlikvidoval konkurenta Crawleyho… a zemřel na infarkt. Louisa zdědila jmění. Na výletě do Paříže se seznámila s chudým malířem Larrym Flintem, do kterého se zamilovala. A historie se opakovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Ona vlastně celý život nechtěla nic jiného, než vdát se z lásky za obyčejného muže a žít s ním šťastně až do smrti. Taky se jí to několikrát málem povedlo, ale vždycky se něco zvrtlo. Ze začátku spolu spokojeně dřeli bídu, pak přišel úspěch, peníze, zkáza, smrt. Narozdíl od jiných uživatelů jsem se vůbec nenudila, naopak jsem se královsky bavila. On je to možná film spíš pro ženskou. Ostatně mladý Paul Newman jako extravagantní pařížský malíř je prostě neodolatelný. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchvatná komedie, u které nemusím zaokrouhlovat nahoru vzhledem k roku vzniku, ale naprosto v klidu si můžu nadhodnotit. Shirley MacLaine hraje obyčejnou ženu, která chce obyčejného chlapa, ale 4* narazí na někoho, kdo se stane megaúspěšným, začne na ni kašlat - a pak umře. A je to skvostné. MacLainová je tady sexbomba s dokonalou postavou a tak erotická, jak to v roce 1964 šlo. Lahůdkové obsazení s herci, kteří hrají opak svých typů. Kelly jako ušmudlaný tanečník, Mitchum jako elegantní milionář, Newman jako zarostlý zemitý malíř a Martin jako snob plus mladičký Dick van Dyke, kterého znám jen jako postaršího doktora/detektiva. Ovšem to hlavní je režisér Thompson, který si poprvé a naposledy střihnul komedii a zahrnul ji tunou naprosto geniálních vizuálních nápadů, vtípků, hříček i černého humoru. Smrti jsou čím dál bizarnější, jsou tu odkazy na starý Hollywood - němý film, načinčané melodrama kde Shirley mění v každém záběru šaty, sociální drama/romance a naprosto úchvatná muzikálová scéna, kde se mění starý tanec na erotický a zpět. Vizuální vtípky typu malování kulometem a rýpání do 60s Hollywoodu (5 a půl hodinová komedie) :) A nakonec parádní pointa. Nemůžu jinak 5*. Komedie roku 1964. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Skvostné!!! Kouzelné, vtipné, nápadité, prostě úžasné. Krásní herci (mladý Newman, překrásná Shirley), báječný nápad s vloženými "groteskami" ála němý film. Zrak přecházel. A ty kostýmy. A ty dialogy (jeden z nejlepších: připomínám ti, že jsi řekl, abych ti připomněla, abys mně řekl, že mě miluješ..... Děkuji ti, žes mě to připomněla.) A konec, ten nemohl být lepší. Jo, to bývaly filmy! A tenhle nám přinesla TV Barrandov, to koukám. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo, než jsem se dostala tvůrcům pod pokličku, ale nakonec to klaplo.. Tahle žánrová směska je sympaticky ulítlá, v mnoha ohledech nesmírně kreativní, velmi barevná a zábavná.. Příjemným překvapením je Shirley MacLaine, která to tu rozbalila na plné pecky, no a pánové jí zdatně sekundovali, nejvíc se mi líbil malíř Paul Newman a charismatický Gene Kelly, radost pohledět... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zvláštní komedie, u které se vám snadno může stát, že pokud jí nedáte šanci a znuděně to vypnete na začátku, připravíte se o tu lepší část filmu. Tedy rozjezd nic moc, ale nakonec docela dobré. Vyzdvihněme hvězdnou hereckou sestavu Louisiných manželů a snoubenců (Martin, Newman, Mitchum, Kelly), pochválit kupodivu lze i novácký dabing (2002). ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama