Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá a krásná Louisa May Fosterová je už čtyřnásobná vdova. Když se pokusí věnovat státu přes dvě stě milionů dolarů ze svého účtu, skončí samo sebou u psychiatra na pohovce. Tam vypráví svůj podivuhodný příběh. Jako sotva dospělá se měla vdát za bohatého obchodníka Leonarda Crawleyho. Toho však nesnášela a místo něj si za muže zvolila pohodového majitele chátrajícího obchůdku Edgara Hoppera, pro kterého nebyly peníze důležité. Ovšem jen do té doby, kdy se Hopper před Crawleym zastyděl. Začal se věnovat obchodu, díky tvrdé práci se brzy vyšvihl, zlikvidoval konkurenta Crawleyho… a zemřel na infarkt. Louisa zdědila jmění. Na výletě do Paříže se seznámila s chudým malířem Larrym Flintem, do kterého se zamilovala. A historie se opakovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Ona vlastně celý život nechtěla nic jiného, než vdát se z lásky za obyčejného muže a žít s ním šťastně až do smrti. Taky se jí to několikrát málem povedlo, ale vždycky se něco zvrtlo. Ze začátku spolu spokojeně dřeli bídu, pak přišel úspěch, peníze, zkáza, smrt. Narozdíl od jiných uživatelů jsem se vůbec nenudila, naopak jsem se královsky bavila. On je to možná film spíš pro ženskou. Ostatně mladý Paul Newman jako extravagantní pařížský malíř je prostě neodolatelný. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo, než jsem se dostala tvůrcům pod pokličku, ale nakonec to klaplo.. Tahle žánrová směska je sympaticky ulítlá, v mnoha ohledech nesmírně kreativní, velmi barevná a zábavná.. Příjemným překvapením je Shirley MacLaine, která to tu rozbalila na plné pecky, no a pánové jí zdatně sekundovali, nejvíc se mi líbil malíř Paul Newman a charismatický Gene Kelly, radost pohledět... ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Ani na Shirleyně vlně eskapismu mi tato fraška nepřišla ultimativně zábavná, tedy alespoň ne tak aby mě to bavilo po celou stopáž filmu. Film nabízí hlavně exhibici Shirley MacLaine co by ikony glamour a sexuálního symbolu. No ale na druhé straně to zase není tak málo. Tato show se ovšem rozjede až před polovinou filmu, takže to chce trochu trpělivosti, potom ale budete odměněni tanečním kouskem MacLaine s Gene Kellym, což je scéna kde je Shirley nejméně oděná a je to scéna nejvíce pohybově náročná. Asi vrchol tohoto filmu. Škoda cenzurovaného záběru s Newmanem = vrchol filmu mohl být tam... Z dnešního pohledu je tato prvoplánovost až trochu úsměvná. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se zamiloval... Po tomhle filmu už vím, která herečka měla kdy nejdokonalejší postavu. O téhle přednosti Shirley Mclaine jsem neměl nejmenší tušení. Dodneška jsem ji znal jen jako sice sympatickou, ale starou paní. Už jen za tohle poznání mám Dolarová manželství rád. I jinak to byl příjemný a svým způsobem poučný film. V určitých momentech navíc opravdu velmi zábavný. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

V luxusním obsazení Tučný Rozpočet uvádí:,,Néé,já ty pilulky nechci!!" ,,Proč ne?" ,,Jsou RŮŽOVÝ!!!!!!" (Shirley MacLaine/tančit vedle Kellyho a obstát-no teda!!/,Paul Newman/ten jeho nařvanej ksicht se tu jmenuje Larry Flint//!!!!!!!!!!// a šimpanzice jakožto kvalitní malířka Frýda//Frieda??!!//,Robert Cummings a Dean Martin /jako nevýrazný šmudly/,Robert Mitchum a Gene Kelly /jako šmrncovní elegáni-ani se moc nemuseli přemáhat/).Občas mi holt udělá radost i drobnost mile (i přes ten sarkasmus) a ne úplně hloupě zabalená. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama