Reklama

Reklama

Dost hvězd na pět reklamních kampaní, dost vášně, moci a hrabivosti na deset filmů. Plus ohnivá záplava zvláštních efektů... Irwin Allen, producent Dobrodružství Poseidonu a Skleněného pekla přichází s filmem Když se čas naplnil..., pokračujícím v tradici spektakulárních katastrofických snímků. Spící sopka na ostrově v jižním Pacifiku neočekávaně vybuchuje v zuřivé erupci. Mezi těmi, kteří se díky scénáři Carla Foremana a Stirlinga Silliphanta ocitají v ohrožení, jsou nesmlouvavý ropný těžař Paul Newman, hotelový magnát William Holden a Jacqueline Bisset jako PR manažerka, která se musí mezi oběma rozhodnout. Která z důvěrně známých tváří přežije v situaci, kdy nic jako bezpečná půda neexistuje? Dívejte se – a mějte se na pozoru. Tak jako proudí láva, proudí i výjimečné a intenzivní filmové vzrušení. (Magic Box)

(více)

Recenze (101)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vidět to v dobách předrevolučních, ve svém dětství, byla bych blahem bez sebe, ovšem poprvé viděno v roce 2009... Takový 29 let starý "Dante's Peak" - stejná kupa nesmyslů, podobná zdlouhavost a horší efekty. Kdepak, tohle není dobrý katastrofický film, z hlubin podprůměru jej vytahuje jedině kvalitní herecké obsazení. 45% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Klasické schéma katastrofických filmu nejen té doby. Rozmanitá skupina lidí na jednom místě (zde ostrov, jindy je to loď, věžák, ponorka...), záletný namyšlenec, polda, zloděj, důchodci, pár, který měl před svatbou, pár, který k sobě hledá cestu, naftaři... Všem je nám jasné, že sopka vybuchne, takže vlastně jen čekáme na závěrečnou přehlídku efektů, která je hodně studiová (jednu dobu byla součástí atrakce studií Warner Bros. při jízdě vláčkem pro turisty). Některé scény a kamera jsou na slušné úrovni, herci hrají nadprůměrný standard, ale scénář nic objevného ani zajímavého nepřináší. Navíc Bisset už zde přece jen poněkud odkvétá. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů mého mládí. Musím se na něj podívat ještě jednou sice z velkým odstupem, ale snad nebudu zklamán. Přeci jenom už jsem hodně zhýčkaný současnou technologií. CITÁT - Děje se něco?....... Asi jsem už dlouho neviděl něco průměrně katastrofického (v dobrém slova smyslu) a tak jsem si to pustil znovu. Je to sice starší snímek, žádná bomba, ale ve své době to byl nadprůměr. CITÁT - Naftááá, naftááá, budeme boháči........... Dnes se na to musí koukat z trochou nadhledu, ale hodnocení neměním. CITÁT - Neměli žádnou šanci.......... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Na předchozí úspěchy se Allenovi nepodařilo navázat, byť od prvotního blockbusteru zůstal zachován princip dvou silných mužských postav, zraněné osoby, prolézání z bodu A do bodu B s povolenými třetinovými ztrátami, oplácaná dáma, dvě děti a samozřejmá účast Sheily Allenové. Když se čas naplnil je posledním Allenovým pokusem vrátit se na producentské výsluní. Po parazitickém Po dobrodružství Poseidonu se jedná alespoň o nové téma. Skleněné peklo, které vzniklo spojením dvou velmi dobře napsaných knih, jako jediné netrpí neduhem ostatních filmů, čili slabými dialogy. Od Roje se dialogy v Allenových filmech stávají nechtěnými parodiemi. I když si Allen vybral některé své osvědčené herce a Newman tahá dítko na zádech jako o život, přesto většina postav zůstává neživotných, což je primárně dáno špatnými hereckými výkony ve vedlejších rolích, až se pomalu zdá, jako kdyby si film Allen opět sám režíroval. Snímek do umlácení diváka spoléhá na jediný trik, který Goldstone zřejmě ovládá, čili na zadní projekci. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tropický ostrůvek v Jižním Pacifiku je takřka rájem. Není divu, že je v zájmu investorů, kteří zde chtějí vybudovat hotelový resort se vším všudy pro bohaté. Ráj se ale téměř v okamžiku mění v peklo po výbuchu místní, dosud plně klidné, sopky. Ředitel resortu Bob Spangler (James Franciscus) ale náznaky nebezpečí odmítá, a přesvědčuje všechny okolo o bezpečnosti hotelu. Jen skupinka obyvatel uvěří Hanku Hendersenovi (Paul Newman) a odebere se s ním do bezpečí... Pokud někdo sleduje mé hodnocení, tak již ví, že katastrofické filmy mám rád. Spolu se scifi a horory patří k mým nejoblíbenějším žánrům, a jsem kolikrát schopen překousnout různé výmysly nesmysly, nelogičnosti a další výmysly filmařů, a obvykle hodnotím o řád lépe než okolí. Ale to jen s jedinou podmínkou - musí mne film alespoň trochu bavit. A to bohužel tento - Když se čas naplnil - nesplnil. Dvě třetiny filmu (do výbuchu sopky) jsem se ukrutně nudil, a kromě modrých očí Paula Newmana mne nezaujalo nic (a jelikož nejsem ženská, tak mne oči Paula Newmana až tak moc neberou). Od výbuchu sopky je film o řád zábavnější, ale na víc než na dvě hvězdičky to nestačí. Milovníkům podobných filmů radši doporučuji Rozpoutané peklo s Piercem Brosnanem a nebo Tommy Lee Jonesovu Sopku... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Celý štáb se musel potýkat s problémovým alkoholikem Holdenem. Když měl přijít ráno na natáčení, objevil se o mnoho hodin později a pak se opil do němoty. Protože i jemu samotnému bylo jeho chování trapné, souhlasil s tím, že se nechá hospitalizovat, a na natáčení se vrátí za šest dní. [Zdroj: O'Brien Daniel, Paul Newman, Xyz, Praha 2009] (Mikino00)
  • Paul Newman uvedl, že tento film byl jediným, který točil pouze pro peníze. (SONY_)
  • Ačkoliv byl film propadákem, přesto byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší kostýmy. Vyhrál však snímek Tess (1979). (Terva)

Reklama

Reklama