Reklama

Reklama

Dost hvězd na pět reklamních kampaní, dost vášně, moci a hrabivosti na deset filmů. Plus ohnivá záplava zvláštních efektů... Irwin Allen, producent Dobrodružství Poseidonu a Skleněného pekla přichází s filmem Když se čas naplnil..., pokračujícím v tradici spektakulárních katastrofických snímků. Spící sopka na ostrově v jižním Pacifiku neočekávaně vybuchuje v zuřivé erupci. Mezi těmi, kteří se díky scénáři Carla Foremana a Stirlinga Silliphanta ocitají v ohrožení, jsou nesmlouvavý ropný těžař Paul Newman, hotelový magnát William Holden a Jacqueline Bisset jako PR manažerka, která se musí mezi oběma rozhodnout. Která z důvěrně známých tváří přežije v situaci, kdy nic jako bezpečná půda neexistuje? Dívejte se – a mějte se na pozoru. Tak jako proudí láva, proudí i výjimečné a intenzivní filmové vzrušení. (Magic Box)

(více)

Recenze (101)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Čas se naplnil, moje očekávání nikoli. Přešla bych bez jakýchkoli připomínek triky, jejichž úroveň dejme tomu odpovídá technickým možnostem osmdesátých let minulého století. Ovšem zcela zásadní potíž spočívá v tom, že největší katastrofou není výbuch sopky, ale rutinní režie, která se příliš nezatěžuje přemýšlením - a kulantně řečeno nepřesvědčivé herecké výkony. V některých případech zkrátka příběh nezachrání ani plejáda filmových hvězd. P.S.: Ráda bych věděla, jaká bývá nad proudem rozžhavené lávy teplota - a jestli by dřevěný můstek neshořel dávno předtím, nežli k němu dorazila skupinka uprchlíků. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Měl jsem na něm strašně rád ty neprvoplánově americké heroické výkony a i když to byl poměrně průhledný a nenáročný film, ty efekty jsem mu totálně baštil. Praskající sklo ve výtahu do kráteru, přechod přes rozpadlý most, létající kusy lávy na nádherný moderní hotel. Ano ano, neviděl jsem tento snímek alespoň 10 let, ale pamatuji si snad vše. Paráda. ()

Reklama

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Poměrně přihlouplý katastrofický snímek s dost otřesným scénářem. O promyšleném ději a gradující atmosféře nemůže být vůbec řeč. Celé napětí se smrskne na přechod jedné dřevěné lávky nad bublající lávou a následnou explozí. Filmové efekty jsou v porovnání s o něco starším Skleněným peklem k smíchu. O milostných pletkách se raději nebudu ani vyjadřovat. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No zdá se mi tady ten film oproti jiným žánrovým snímkům z doby 70 a 80 let trochu podhodnocený. Pro mě osobně, ale jedna ze starých klasik. Pravda no musí se čekat půlku filmu na rozjezd a po druhé půlce je konec. Nemá to takový drajv jako např Poseidon, ale v pohodě se to kvalitativně zařadí mezi moje oblíbené snímky ze zlaté doby dnes už bohužel vyhasínajícího žánru, ale mají pro mě prostě tyto filmy kouzlo.75% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč místo Ňoumena nepostavili raději Chucka Norrise, ten by tu řeku přeplaval... Nadějný úvod (muž v kosmickém obleku pochoduje měsíční krajinou) nezkazí ani zjištění, že nejsme ve vesmíru, ale na tichomořském ostrově. Tradiční přetahovaná o to, čí úsudek je lepší, předcházející katastrofě, se dá snést, stejně jako (to už ale přituhuje) milostný mnohoúhelník mezi hlavními postavami. Když ale Ernest dostane lávovou kuličkou do ksichtu, nehroutí se jen stěny vulkánu. Most přes řeku Au to pálí by měl vejít v nesmrtelnost jako jedna z nejblbějších scén dějin (to nehodnotím triky). ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Spolu s prepadákom Za dobrodružstvom Poseidonu všeobecne uznaná najväčšia finančná katastrofa žánru katastrofického filmu (oba filmy pochádzajú z dielne producenta Irwina Allena). (POMO)
  • Paul Newman uvedl, že tento film byl jediným, který točil pouze pro peníze. (SONY_)
  • Láva a její efekt vytékající ze sopky byla během natáčení nahrazena směsí smetanového jogurtu s rajským protlakem a ve filmu je jasně vidět její červenooranžový vzhled. (Fuhman.Dajar)

Reklama

Reklama