Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Capua zvítězil v jednom z menších závodů a je si vědom toho, že díky tomu bude moct jet vyhlášený závod 500 mil Indianapolis. Po svém úspěchu vyráží do ulic nočního města, aby unikl fanouškům a užil si své vítězství o samotě. Frank přes výlohu půjčovny aut uvidí krásnou mladou ženu, se kterou se seznámí. Společně pak stráví několik nádherných dní v Kalifornii. Když se vrátí, Frank Eloru požádá o ruku a adoptuje jejího syna, Charleyho. Právě šestnáctiletý Charley je z Franka nadšen. Čerstvý vztah je však narušován Frankovou ustavičnou nepřítomností. Stále více času tráví na okruhu nebo v dílně. Elora se cítí sama. Jednoho dne Frank dorazí předčasně domů a v posteli se svou ženou najde svého stájového kolegu, Erdinga. Zdá se, že to je konec jejich manželství... (Nova Cinema)

(více)

Recenze (19)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film není úplně o závodění. Anebo spíš je to sportovní film, jehož zásadní složkou je láska. Nevěra, jak byla ve filmu ukázána, mne celkem zasáhla. Jenže film byl natočen tak, že vlastně divák nepochopí, co se aktérům honí hlavou. Prakticky žádné emoce ani patos. Možná to takto bylo natočeno záměrně. Já jsem ale fakt nevěděl, co si mám myslet o postavě P. Newmana. Samozřejmě jsem si představil, jak bych se zachoval já, když bych našel svou manželku v posteli se svým kámošem. Přestože člověk nemůže vědět, jak by se v dané chvíli a situaci zachoval, já každopádně vím, že pěstí bych mu nedal až na konci filmu. Dle mého názoru byl P. Newman super chlap, u kterého ale manželka necítila, že je u něj na prvním místě. S tím si ho ale brala. Takže na rozdíl od toho, co na konci Newman řekl, jsem jednoznačný v názoru, že na vině je jen a jen ona. PS: Poučení z toho všeho je, že žena chce mít chlapa doma a chce cítit, že je pro svého muže výjimečnější než všechno a všechny ostatní. A je úplně jedno, jestli ten chlap není doma kvůli práci anebo kvůli např. chlastu. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Pochopte, ten film neni veledílo, dialogy se pokoušejí mít nějakou hloubku, ale je to hloubka louže po letní bouřce. Nicméně Paul Newman je bezva, mezi ním a Joan Woodward to funguje velmi dobře a hlavně, jsou tam ty auta - závody, zvuk motorů, bouračky, napětí, a o tom ten film je, a ještě k tomu takovej ten nezaměnitelnej kolorit filmů z přelomu 60. a 70. let. Takže 4 hvězdy jsou takový subjetkivní hodnoení. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Po Redfordově Sjezdařovi jsem si stáhl další sportovní film, Newmanovo Vítězství. A celou dobu mě štvalo, že závody jsou víceméně na vedlejších koleji a sledujeme jen jednu romanci. Jenže nakonec ty závody přijdou a i když jde jen o ježdění kolem dokola v Indy 500, je to fantasticky natočené, sestříhané, plné zvratů, napětí a samozřejmě bouraček. A nakonec mi došlo, že to byl v podstatě výborný film, od kterého jsem jen čekal něco jiného. Výborně civilně natočená a zahraná vztahovka s osvědčeným párem Newman - Woodwardová, ve které dojde uprostřed na nečekaný zvrat - ona se vyspí s jeho kamarádem. SPOILER: Podobnou sviňárnu jsem zažil taky a odpustit jsem to nedokázal... hrdina se ovšem nakonec kousne a ve výborné finální scéně řekne "pojďme to ještě zkusit" To chce charakter a sílu. 4*, jen nečekejte závodní film typu Grand Prix nebo Le Mans. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Sportovní drama z atraktivního prostředí automobilových závodů, k tomu Paul Newman jako málomluvný, vážný, soustředěný je až hříšně sexy, Joanne Woodwardová je krásná a hraje skvěle, takže byla radost ty dva spolu sledovat.. Příběh o velké touze vítězit, která se stává posedlostí, je poutavý i zajímavý a posun postav pozoruhodný.. Drobné výtky si nechám od cesty, převládá u mě filmová spokojenost.. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Očekávala jsem Grand Prix prsklou Velmi křehkými vztahy s archetypem manželky ve stylu Někdo tam nahoře mě má rád či Rockyho – milující, pečující žena přes všechny obavy ze smrti či toho, že milovaná osoba bude do konce života jen slintat na bryndák, svého muže v jeho lítání přesto podporuje, protože „si vzala závodníka a tak ho musí brát“. Průběh děje je ale značně jinačí, než by člověk čekal a postava Joanne Woodward je o dost více živoucí ženou, jež se stejně jako film sám vyvaruje velkohubých monologů a patosu, což se mi v příjemném překvapení sledovalo moc pěkně. Prý se s nadsázkou říká, že on je ten krásný a ona talentovaná. Její jemný, nonšalantní půvab ve spojení s nadáním působí jako magnet a ve společných scénách místy zastíní i svého opěvovanějšího manžela. I Newman to věděl a nesl to s takovou grácií a pyšností na ni, že sledovat cokoliv, kde se objeví spolu, je zážitek s velkým HP (hereckým párem), nad který v Hellwoodu v osobním i profesním životě nebylo, není a nebude. Režijně místy docela zprasenej, ale jinak moc příjemnej neukecanej počin o všech vítězstvích na trati bytí s nejlepším koncem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Paul Newman začínal v rámci přípravy na natáčení trénovat ve voze Lola T270, což byl vůz pro začátečníky. Brzyl se ale přesunul do silnějšího vozu Fordu GT 40. (Mikino00)
  • Paul Newman s Robertem Wagnerem se na své role konkurenčních závodníků připravovali v závodní škole Roberta Bonduranta v Kalifornii. (Mikino00)

Reklama

Reklama