Reklama

Reklama

O Schmidtovi

Trailer 1

Warren Schmidt (Jack Nicholson) má za sebou hned několik životních kolizí. Byl propuštěn do důchodu, zemřela mu manželka a jeho jediná dcera Jeannie (Hope Davis) se právě chystá vzít si hlupáka. Bez práce, bez manželky a bez rodiny Warren nenachází důvod pro co dále žít. Nejlepším řešením se mu jeví cesta za nalezením vlastních kořenů. Nasedne do obytného automobilu a vydá se na cestu napříč Amerikou do Denveru, kde chce pomoci dceři s přípravou svatby. Jenže její nastávající Randall (Dermot Mulroney) i jeho matka Roberta (Kathy Bates) mu lezou na nervy natolik, že se rozhodne svatbu překazit. Jenže cesta Spojenými státy přinese nejedno překvapení a teprve po několika stovkách kilometrů si Warren začíná uvědomovat, že svůj život má pořád ještě docela rád... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (207)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tedy nevím, co znamená to srovnávání s Americkou krásou. Oba jsou to dobré filmy, ale každý zcela jiný. Zatímco Krása je hořká satira a na zmenšeném prostoru si utahuje z životního stylu určité společenské vrstvy, Schmidt je komediálním dramatem stárnoucího muže, který se snaží na cestě za svou minulostí najít, co je pro něj důležité (uf, to to zní knižně). JIstě, oba filmy se dotýkají populárního "krachu amerického snu", ale to je jako byste chtěli srovnávat Vyšší princip a Ryana podle toho, že se oba odehrávají za války. Schmidt je nádherný citlivý film, ve kterém je správně odměřena legrace i vážná náplň. Chválení Nicholsonova výkonu je jako nošení ledu na Titanic, zvláště jeho komentáře ve formě dopisů africkému klučinovi byly super. Na konci jsem měl vlhké oči, což se mi stává opravdu výjimečně. Film bez kamerových jízd, filtrů a podobných odpoutávaček od náplně samé. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení "O Schmidtovi" se člověk asi nevyhne srovnání s Americkou krásou... Kevin Spacey vs. Jack Nicholson. Z mého pohledu je sice Americká krása úžasný snímek, ale O Schmidtovi mě vzalo mnohem víc. To co prožívá Warren Schmidt koneckonců čeká většinu z nás, ztráta práce, pocit zbytečnosti - navíc úmrtí jeho manželky a svatba dcery ho nechává úplně opuštěným. Jack Nicholson je skvělý (jako ostatně všude) a jen škoda, že nebyl odměněn Oskarem. Ještě se vrátím k Americké kráse - oproti hlasu ze záhrobí, zde jsou vyjadřovány vnitřní pocity Warrena Schmidta dopisy "adoptovanému" africkému chlapci - naprosto skvělý je první dopis, kde je vidět jak chce napsat něco pozitivního, a pak to vybouchne a napíše opravdu to co cítí... Lahůdkový filmeček ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Alexander Payne je rozhodně zajímavý režisér. Každý jeho film je sice jiný, ale všechny jsou pozoruhodné. To nejdůležitější na tomto kousku je ovšem Jack Nicholson, který ve mně vzbudil pocit, že snad za žádný svůj herecký výkon si toho Oskara nezasloužil tolik jako za Schmidta. Nebýt tam Kathy Bates, mohl jsem říci, že na celý film stačil sám. Komedie, občas až nepříjemně pravdivá. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Skutečný muž svůj osud na hřebík jen tak nepověsí. Ocenění: Oscar '02 - nominace: hlavní herec (J. Nicholson), vedlejší herečka (K. Bates) Zlaté glóby - herec v dramatu (J. Nicholson), scénář; nominace: režie, film (drama), vedlejší herečka (K. Bates) BAFTA - nominace: hlavní herec (J. Nicholson) FF Cannes - nominace na Zlatou palmu Broadcast Film Critics Association Awards - herec (J. Nicholson společně s D. Day-Lewisem za film Gangy New Yorku) Dallas-Fort Worth Film Critics Association Awards - herec (J. Nicholson), vedlejší herečka (K. Bates) Kansas City Film Critics Circle Awards - film London Critics Circle Film Awards - film Los Angeles Film Critics Association Awards - herec (J. Nicholson společně s D. Day-Lewisem za film Gangy New Yorku), film, scénář National Board of Review - vedlejší herečka (K. Bates) Washington DC Area Film Critics Association Awards - herec (J. Nicholson), vedlejší herečka (K. Bates) ...Scénář : Alexander Payne a Jim Taylor podle románu Louise Bagleyho. Kamera : James Glennon ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Jak se píše na obalu dvd " O Schmidtovi, to je o dokonalosti. " , podle mě to tak je. Ikdyž to tak podle hodnocení některých uživatelů ani tak nevypadá. Hodně se tu píše a nudném, obyčejném filmu, který je jen dalším přírůstkem do této ne dobré kategorie. Podle mě je ale film About Schmidt suprovou oddechovkou, když se chcete trošičku pobavit a nebo se podívat co se zase někdy může někomu v životě přihodit. Celý film drží bezvadný Nicholson, který zase dokázal že i komedie mu jdou velmi dobře. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • Pojišťovací společnost Woodmen skutečně existuje. Natáčelo se v jejích prostorách. Jack Nicholson během natáčení obdržel čestné členství. (HellFire)
  • Slovo „Ndugu“ znamená v jazyce Kiswahili „bratr“. (HellFire)

Související novinky

Homosexuální hasič Sandler

Homosexuální hasič Sandler

10.02.2006

Komici Adam Sandler a Kevin James jsou v jednání o hlavní herecké role v dlouho očekávané komedii I NOW PRONOUNCE YOU CHUCK AND LARRY režiséra Davida Dobkina (Lhář, lhář) by tak měl vzniknout snímek… (více)

Reklama

Reklama