Reklama

Reklama

Pošťák vždy zvoní dvakrát

  • Česko Pošťák vždycky zvoní dvakrát (více)
Trailer

Mladý tulák Frank Chambers (Jack Nicholson) si najde práci pomocníka v zapadlém motorestu, který patří dobráckému Nicku Papadakisovi (John Colicos). Tam také pozná Nickovu mladší přitažlivou a neuspokojenou manželku Coru (Jessica Langeová). Po krátké době se z obou stanou vášniví milenci. Až tak vášniví, že se rozhodnou Nicka zabít a získat peníze z jeho životní pojistky. Jenže kvůli banálním drobnostem se první pokus o vraždu nezdaří. A navíc se na scéně objeví zástupce pojišťovny, který není žádný hlupák... (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Herecké mistrovství pana Nicholsona nezná mezí a je zde opět předvedeno v míře nepřeberné. Jessica Langeová také předvádí jednu ze svých lepších rolí a pomáhá tak "dotvořit" to, co nestihl Nicholson. Celkově se jedná o zdařilou adaptaci s jednou opravdu odvážnou eroticky nabitou scénkou a dramatickou zápletkou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $12,376,625Tržby Celosvetovo $44,200,000║ miestami príde až na elektrizujúce napätie, dokonca aj odvážne scény, výborná súhra Jack Nicholson a Jessica Lange, občas dej zaujímavo podfarbený ale aj tak ako celok mi to príde na slušný priemer nič viac /65%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dost divně to přeskakuje mezi scénama, takže jsem občas úplně nevěděl o co běží. Každopádně Jessica Lange je fakt dobrá a je to asi první film, v kterym mě nesrala. Zajímal mě ten jejich vztah, kdy na sebe vždycky byli supernasraný, usmířili se a pak zase dokola. 70% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Režijně a scenáristicky hodně nevyvážené, příliš zkratkovité (David Mamet), Sven Nykvist nemá moc co točit. Je to celé postavené na výborném Nicholsonovi a Jessice Lange. Rafelson chtěl šokovat nespoutanou erotikou, to už dnes není moc aktuální, byť první milostná scéna na pekařském válu má slušnou energii. Ale není to nic co by z filmu dělalo klasiku. Raději si pusťte viscontiho POSEDLOST. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Mezi hollywoodskou verzí z šestačtyřicátého a tímhle je asi stejný rozdíl jako mezi klasicky noirovým a HBO-realistickým zpracováním Mildred Pierce. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mám rád Jacka Nicholsona, ale tenhle film se mi moc nelíbil. O tom, jak si nějaká vdaná madam najde milence a pak společně zabijou bohatýho manžela, se natočila už hromada filmů. Tady je snad do jistý míry originální, že ta vražda jim projde. Ale potom, co je teda případ vraždy tak trochu kostrbatě vyřešen, následuje už jenom nuda. Přitom tam byl ještě potenciál z toho filmu něco vytřískat. Třeba krátká epizodka s vyděračem. Ta byla nakonec v tom filmu úplně zbytečná. Vyřeší se to za 2 minuty a hotovo. Nakonec mi začaly obě hlavní postavy spíš lézt na nervy, takže u tragickýho konce jsem si akorát řikal, že dobře jim tak. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Bob Rafelson se do tisku chvástal, že půjde o nejerotičtější film, jaký kdy natočil. Vše mu hrálo do karet: skvělí herci, scénárista David Mamet, mistr náladové hry stínu a světla Sven Nykvist.. Jenže to tak úplně nevyšlo. Tak trochu do prázdna působící drama, které vyplňují kromě několika vydařených sekvencí jen hádky a následné udobřování, překážky, které brání jejich místy tak trochu umělé vášni, musí z kola ven, jenže nakonec toho příliš nezbývá. Remake o svůdné, ale hlavně zrádné servírce a tulákovi z období velké krize (silná žena a slabý muž) byl v očekávání spíš proto, že všechny zajímalo, jak se přiblížil laťce původní verze. Kritici nebyli úplně milosrdní. Spíš naopak. Tentokrát s nimi nelze než souhlasit. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Určitě ode mne očekáváte nějakou hovadinu, co? Že napíšu cosi jako ,,ne každý poštěvák vždy dvakrát voní", že jo? Ne, ne, ne, ne, ne! Nebo fórmý 76,453pí%, nominace na ochcala i osrala, tržba celosvětově - číslo, značka pro dolar, což? Jak málo mne znáte, vy malověrní! Hele: Nicholson je borec! Táhne film sám a bez zadýchání, jako Varel Frištenský sáňky k severu. Tak. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako vždy excelentnému J. Nicholsonovi skvelo sekunduje J. Lange a spolu tvoria zvláštnu dvojicu. Či už sledujeme ich zamilované pohľady, provokatívnu erotickú scénu, ich hádky, udobrovanie, plán vraždy,,,jednoducho akúkoľvek scénu , kde sú spolu, sa divák neubráni správnemu inštinktu, že títo dvaja si nie sú súdení. Happyend nečakajte. 70%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený tak nízkym hodnotením. Ľudia, čo by ste ešte chceli? Aby tam herci nahí poletovali? Veď to bolo po dramatickej stránke luxusne spracované. Netvrdím, chybičky by sa našli a dejová linka tiež obsahuje zopár hluchých, menej záživných miest, no tento nedostatok z väčšej časti dorovnáva J. Nicholson, ktorý to tu teda rozbalil vo veľkom štýle. Podľa môjho názoru ide o jeho jednu z najvýraznejších a najlepšie zahraných postáv vôbec. To je skrátka o ňom a jeho hereckom majstrovstve. Staršiu verziu z r. 1946 som síce nevidel, no pochybujem že by to bolo nejak radikálne lepšie od tejto. Skrátka ďalší film s týmto hercom, kde ma svojou postavou dokonale pobavil. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

To sa im to točili v osemdesiatkách erotické trilery, keď mali k dispozícii živočíšne herečky typu Langošky, Russelky alebo Turnerky. Len trochu nechápem, prečo, keď už tu máme dve veleznáme adaptácie románu, tak aj táto verzia sa odohráva v pôvodnej ére. Taká modernizácia a aktualizácia do osemdesiatych rokov s týmto istým osadenstvom by bol čerstvým vetrom do klasickej látky. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem, prečo je táto verzia tak zle hodnotená oproti pôvodnej. Ja som jej tiež pôvodne nadelil tri hviezdičky, ale to bolo iba podľa mojej nespoľahlivej pamäti. Keď som si dnes film pozrel, nemám problém jednu slabú hviezdičku pridať aj keď viacero nedostatkov nemôžem prehliadnuť. Ale už som dal štyri hviezdičky aj horším filmom. Hodnotenie bude vždy vysoko subjektívne a často závislé na momentálnej nálade a duševnom rozpoložení hodnotiteľa. V každom prípade som rád, že v knižnici mám predlohu od J. McCaina, pri čítaní ktorej si nebudem vybavovať ani jedného z hercov ktorejkoľvek z verzií. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Možná se jedná o klasiku ale pro mě se jednalo o standardní thriller o tom, jak si namastit kapsu na smrti někoho jiného. Nicholson je fajn ale už sem ho viděl v o mnoho lepších filmech. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z pokusu o znásilnenie milenecký pomer? Aj takto mohol niekedy vyzerať námet na kvalitný thriller, dnes by už kadejaké mimovládky možno aj protestovali. Ako krimi film ma to veľmi bavilo, super téma, skvelý dej, vynikajúci herci. Nájdu sa tu len malé skulinky, ktoré sú nedôveryhodné, napríklad hádka medzi Nicholsonom a Lange priamo na súde a situácie, ktoré nasledujú. Predsa právnik ich oboch ich mal oboch pripraviť tak, aby vypovedali v súlade, ale v poriadku. No a pre tých, ktorí majú otázky, prečo sa film volá takto, keď tu o žiadneho poštára nejde, odpovedá sám autor Cain: „Je britskou a írskou tradíciou, že poštár vám pri dverách zazvoní dvakrát. Túto myšlienku som použil ako metaforu pre oneskorenú spravodlivosť, ktorá dostihla Franka a Coru. Poštárom bola pre nich spravodlivosť a na druhé zvonenie už museli odpovedať." ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Když se ptali J. Lange, jak že se jí s Jackem Nicholsonem hrálo, odpověděla s úsměvem, že Jack nikdy nehraje. Tím narážím na jednu z nejslavnějších filmových erotických scén, která zdobí tento film. Překvapená zjišťuji, že se tady nesetkává s takovou přízní diváků, jakou bych čekala, ale možná je to způsobeno tím, že snímek ze čtyřicátých let oslovil publikum lépe. Však já ho pokládám za velmi dobrý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem nikdy nepobral, čím je tenhle film kultovní. Jessica Lange se mi nikdy moc nelíbila, o nějaké větší chemii mezi postavami se rovněž moc mluvit nedá, a celkově je to prostě nuda a čekání na konec, který snad už znají všichni. ()

Reklama

Reklama