Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Recenze (442)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Co se týče nevyhnutelného srovnání s Nemem - u mě asi dost nečekaně vyhrává Příběh žraloka. Sice nepřichází s ničím převratným, ale pobaví děti i dospělé, po technické a vizuální stránce taky nesahá Pixaru ani po kotníky, ale jeho podvodní svět je krásně stylizovaný a vyniká skvělým dabingem (samozřejmě mluvím o tom originálním). ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vybudovaný svět s líbivě načrtnutými charaktery, který obstojí sám o sobě jen do té doby, než kdokoliv z účastníků této frašky promluví. Bohužel se zde téměř smazává rozdíl mezi infantilními a primitivními dialogy a divák neobeznámený se žánrovými zákonitostmi (jejichž parodování není rovněž k smíchu) jen tupě zírá, kam se až nová škola v konfrontaci s tou starou dostala. Kéž by alespoň vyhrála forma nad obsahem, ale i vizuální složka zůstává někde pod průměrem a nedokáže zaujmout snad ani dětského diváka, který už alespoň jednu obdobnou podívanou zažil. Spousta barviček na modrém základě s veselými hlasy známých celebrit a hereckých idolů je smutnou ukázkou promrhaného potenciálu a kvalitativního studiového úpadku. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

N.u., n.u., n.u., n.u., n.u., ouldskůl, n.u., n.u., jou, niga, mý bý mega genksta repa, n.u., n.u.d.ááááááááááá. A mý zase bý ár-end-bý stár, tak co s tim, hele jako? Smícháme dvě tři tuctové zápletky, které by uživily možná tak epizodu nějakého sitcomu, zparodujeme (a ne právě vtipně) pár mafiánských filmů a do toho nafrkáme nějakou tu líbivou muziku, která teda není zrovna originální, ale upřímně, co tady originální je, že jo. A výsledek? Pro kohokoliv, kdo žádá pro pobavení víc než pěknou animaci (kterou oplývá každý film tohohle podžánru, snad s výjimkou Kar-cool-ky či jak se ta hrůza jmenovala) je Příběh Žraloka ztráta času. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Další animáč z podmořského světa , opět to lepší co mě mohlo potkat ta rybí holka no fakt bejt já rybím klukem, ale i tak, sranda, animace fajn muzika jako velké dítě ocením jistě i děj.Takže si jdu dát k obědu nějakého kapra. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vyloženě nezklamal, ale ani neoslnil. Jednou k tomu holt muselo dojít, nebylo možné donekonečna točit samé počítačově tvořené hity. A není daleko doba, kdy i na tyto filmy budeme nahlížet jako na klasicky hrané, kdy i tyhle animáky budou mít svá béčka a céčka. Příběh žraloka by vpodstatě byl jen takovým lepším béčkem, ale na jeho tvorbě se podílela taková řada celebrit, že patří do té áčkové kategorie, ale spíše do její dolní poloviny. Ani tady nehodlám rozvíjet spekulace o tom, zda je či není tento film určen více dětem nebo dospělým, to si asi udělá obrázek každý sám, ale jedno říct musím - očekávání do něj vložená (ne mnou, ale diváky jako celkem) Příběh žraloka nesplnil ani omylem. Kdyby šlo aspoň o nějakou legrační parodii na mafiánské filmy, ale nejde. Humoru je zde poskrovnu, Oscar je místy spíše trapný tou svou "rozverností" či jak to nazvat, de facto jediné světlé chvilky obstarává (jak podotkl Sepp) krab Crazy Joe. Nu, škoda, je to teprve první "neproměněná penalta", tak věřme, že jich nebude v brzké době přibývat geometrickou řadou... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavá animační pohádka, která mě vyděsila možná trochu přehanností života rybiček. Obsahuje pár výborných vtípků (at už prodejnu ryb, billboard apod.), ale jinak celkově příběh je nudný a pomalý. Postavy se nijak úžasné nerozvíjí. Film o looserovi, který chce být jedním z horního útesu a udělá proto vše, včetně lhaní všem obyvatelům. Celé to skončí "nečekaným" happyendem. Průměrný film se slušnými chvilkami. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael J. Wilson, Rob Letterman .. Přehnaně ukecané, bohužel s minimem skutečně dobrých dialogů a hlášek. Kýčovitě barevné a vůbec celkové provedení podmořského světa mi nesedělo. Už trailer mne načrtnutým dějem děsil a samotný film všechny obavy jen potvrdil. Třetí liga mezi animáky. 30%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. Three Little Birds - Sean Paul/Ziggy Marley [3:36] ,2. Car Wash - Christina Aguilera/Missy Elliott [3:49] ,3. Good Foot - Justin Timberlake/Timbaland [3:56] ,4. Secret Love - JoJo [3:59] ,5. Lies & Rumors - D12 [4:20] ,6. Got To Be Real - Mary J. Blige/Will Smith [3:33] ,7. Can't Wait - Avant [3:43] ,8. Gold Digger - Ludacris/Lil' Fate/Bobby V [3:47] ,9. Get It Together - India Arie [4:54] ,10. We Went As Far As We Felt Like Going - Pussy Cat Dolls [3:51] ,11. Digits - Fan_3 [3:41] ,12. Sweet Kind of Life - Cheryl Lynn [3:59] ,13. Some of My Best Friends Are Sharks - Hans Zimmer [3:25], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Odkazy na slávne filmové diela nestačia, už to v DreamWorks pochopte (už beztak popkultúrny SHREK pôsobí oproti nechutne „modernému“ PRÍBEHU ŽRALOKA ako „inscenácia zo starej školy“). Tento film... nuž... nie je príliš zábavný. Navyše, vykráda (podstatne pôvabnejšiu a o rok staršiu) konkurenciu, pixarovku HĽADÁ SA NEMO. Tvorcovia nič neriešia, len sa chvastajú dabingovými menami (Scorsese, De Niro, Will Smith). Triviálny príbeh striedajú svižné pesničky a výrazná (príliš?) vizuálna stránka. Na rozdiel od HĽADÁ SA NEMO sa EŠTE VIAC tlačí na pílu v tom zmysle, že podmorský svet je predstavovaný ako rušné ľudské veľkomesto. Čo bolo zdrojom ohromnej tržby v USA a Kanade, netuším. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, mozna to je tim, ze sem od filmu nic necekal a mozna tim, ze se mi Nemo libil z Pixarovskejch filmu asi nejmin, ale me tenhle animak pobavil. Uz samotny obsazeni je lahudkovy, jedna hvezda vedle druhy, kteri namluvili postavy, ktery se k nim presne hodi. Pribeh je sice takovej vicemene o nicem a na konci se jako vzdy zacne poucovat, ale jinak je to fakt dobra zabava. Nejvic se mi asi libil uvod s zizalou. Sice je film takovej desne ujecenej, furt nekdo neco mele nebo zpiva a cely to vypada jak jedna velka parba, ale proste si podle me ty 4* zaslouzi. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby ty ryby byly trochu víc jako ryby, nebo kdyby to aspoň příběhem bylo o něčem a ne o ničem. Tentokrát se krásně ukázalo, že když je někdo hladnej, tak se mu to nemusí vyplatit. Říká si, obsadil jsem tam tlupu, ale co tlupu, přímo autobus známejch herců, to by v tom byl čert, aby to něco netrhlo. No, co si budeme říkat, možná to něco trhlo, ale kromě peněz a tržní politiky to nic novýho nepřineslo. Myslím, že bych se bez tohoto skvostu klidně obešel, přestože namalovaný to mají hezky, i když mi to přišlo spíš přeplácaný. Ale aspoň ti naši chudáci američtí herci nebudou umírat hlady, to bych jim nepřál, ani kdyby si to zasloužili. A oni si to přece nezaslouží, že? Vždyť na nás svými rolemi tak myslí... A upřímně, je to normální, aby Missy Elliott zpívala společně s Christinou Aguilerou? ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

PŘÍBĚH ŽRALOKA imho potkal jeden zásadní problém - nebyl v 1. várce animovaných rodinných komedií. A být v 2. várce může v někom budit pocit, že je to i 2. liga. Osobně si myslím, že by tento pocit u tohoto snímku byla velká škoda. PŘÍBĚH ŽRALOKA má totiž všechny atributy prvoligové příjemné zábavy pro děti i dospělé. Děti se baví pestrostí barev, postavičkami, pochopitelným, pohádkovým a morální apel obsahujícím příběhem. Dospělí pak řadou povedených vtípků - hlášky implikující mafiánské filmy, převedení reálných situací do podmořského světa (imho výborný začátek s dopravním kolapsem, živé TV vysílání etc.). Navíc: Postavičky své role "nepřehrávají" - jsou v rámci svých a animátorských mezí realistické a trefně kopírují charaktery postav z hraných filmů. Samotnou kapitolu hraje i hudební složka - zde tentokrát tvůrci vsadili na moderní rytmus a beat (objevuje se a pobaví scratching, r'n'b vlnění apod.). Shrnuto a podtrženo: Imho v rámci animovaných rodinných komedií stále zástupce 1. ligy - humorný, svěží, skvěle naanimovaný. Jen nám prostě "přišel na trh" později než kousky dřívější. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrej, ale ničim originální animovanej film, který se snaží navázat na úspěchy heldá se Nemo a podobných animáků, ale zdaleka nedosahuje jejich kvalit, jak v animaci, která neni špatná, ale ani nepřináší nic novýho, tak v zábavnosti, kde se to tada vůbec nepovedlo, hlavně ze začítku je vidět jak tvůrci se strašně snaží vymyslet něco originálního a vtipnýho, ale tim to spíš pokazili, v druhý polovině filmu se to rapidně zlepší a už je to docela zábavný. Plusem tohohle filmu jsou slavný herci, kteří to namlouvali a myslim si, že se jim to docela povedlo a hlavně mě překvapilo, že svuj hlas propůjčil režisér Martin Scorsese, kterej byl výbornej.Ale pořád je to jenom průměrnej animák, kterej neni nic extra, ale zase dobře pobaví, takže bych to viděl na 3,5* ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Příběh sám není nijak výjimečný, ale zaujme především ohromující spousta drobností a fórků, díky nimž je podvodní metropole jako živá:) Centrum s reklamami jako na Times Square, ghetta, dostihové závodiště, radost pohledět Taky všechny postavy jsou vymodelovány velmi povedeně, a už podle jejich tváří poznáte De Nira nebo Renée Zellwegerovou:) (Naštěstí jsem viděl originál, namluvení je bezchybné) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S moderními animáky už mám delší dobu problém v podobě podbízivé autorské snahy zavděčit se i dospělému publiku a to mnohdy na úkor toho dětského. U příběhu vegetariánské paryby z mafiánské komunity paktující se s hip hopovým skalárem s nasazovacími zlatými zuby a cenou Grammy na poličce to bylo více než markantní a já se (přesto) v tom slaboduchém podmořském světě r´n´b fauny ošklivě nudil. Až tak, že jsem začal uvažovat o vzrušujícím povolání sčítacího komisaře pro všechen oceánský plankton.. ()

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama