Bermudský trojúhelník: Šokující nové záhady (TV film)

Bermuda Triangle: Startling New Secrets

Dokumentární

USA, 2005, 96 min

Určitě zajímavý dokument, který se však s přibývajícími minutami stále více ztrácel a ztrácel ve svém vlastním scénáristickém trojúhelníku. Po přivolání vědmy už působil bohužel jen směšně. Je to škoda, ale i tak za 3 hvězdičky.(16.9.2011)

Úžasně poutavý dokument, který však neuvěřitelně sráží jeho délka.:-((16.9.2011)

• Pepinec

Taje okolo Bermudského trojúhelníku jsou bezesporu zajímavé. Pokud však stejně jako já patříte k lidem, kteří na deset otázek očekávají alespoň pět odpovědí, zaměřte se na jiné dokumenty věnované oblasti u americké pevniny. Tento se zaměřuje pouze na fantasmagoriální teorie, přičemž zcela opomíjí ta skutečně nejreálnější vysvětlení.(14.6.2011)

• tnp101

Svým způsobem pouze 90 minutová omílačka o jednom a tom samém bez žádného rozuzlení, či alespoň jakéhosi obohacení vědomostí. Toto zkrátka musí začít nudit i jedince, kteří o záhady tohoto typu zajímají a to říkám jako člověk, co se mezi tuto skupinu zvědavců řadí. Prvních několik minut sice vypadá zajímavě, ale po jejich uplynutí se to zvrtne v neutuchající a nezajímavou řadu víceméně totožných příběhů očitých svědků, kterým jsem popravdě řečeno ty jejich zážitky moc nevěřil. Bylo to o ničem. 30%(13.6.2011)

Mně se dokument líbil, neboť mám podobné záhady rád a nevysvětlitelné jevy mě vždy fascinovaly. A ani mi tak nějak nevadilo, že mnoha odpovědí se nám nedostane, vy si zkrátka musíte názor udělat sami - třeba na základně předložených výpovědí a záběrů. Ale tak to je u spousty věcí v běžném životě... Jen mi více vadilo, že několikrát nám bylo sděleno to samé, tzn. že se opakovala dokola to stejná fakta, ale bez jasného a konečného vysvětlení. Ale jak jsem řekl, pokud k tomu nějaký vztah máte, líbit se vám to bude; jestli jste však nezaujatý divák, dáte asi o hvězdu méně.(15.9.2011)

• EastWicka

Dávám 2 hvězdičky čistě za to, jak pěkně tenhle legrační útvar evokoval vzrůšo, které u mě kdysi dávno vyvolával "Svět tajemných sil Arthura C. Clarka" říznutý tím nejnepříčetnějším z Dänikena.(22.3.2012)

• Tclaw

Málem jsem se nechal napálit. Tenhle dokument se totiž první hodinu tváří zajímavě, napínavě a poutavě. Nicméně po té hodině mi došlo, že je to jen zbytečně natahovaná hovadina. Jak jinak totiž pojmenovat dokument, ve kterém vystupují samí podivíni, které vídáme spíše v amerických katastrofických filmech? Ti zdejší za vším vidí buď UFO nebo americkou vládu nebo bájné ztracené město Atlantidu nebo (a to jsem se vážně pobavil) zakřivení času a prostoru (červí díru), kterou údajný svědek i proletěl. No a když si dokumentaristé přizvali na pomoc vědmu, která měla objasnit spojení místa s Atlantidou, tak jsem je počastoval nehezkým výrazem a televizi raději vypnul. Tohle opravdu není nic seriózního, spíš jako bych se díval na jeden dlouhý díl Věřte-nevěřte.(9.6.2011)

Mám pro záhady slabost. Kdyby se tam dokumentaristi ztratily taky, co by asi vysílali...(11.9.2011)

Poutavé a zajímavé se s postupem času (respektive jak se film blíží ke svému konci) stává nudným a stereotypním. Hodně otázek, máááálo málo odpovědí a mnoho nakouslých témat, teorií a hypotéz.(18.9.2011)

• Darth Kedr

Na začátku vás dokument navnadí na dalekosáhlá pátrání po mořském dně v místě údajného zmizení Avengerů z letu 19, poté naslibují průzkum bažin pomocí technik NASA a završí to zopakovaným letem historickým Avengerem po trase letu 19. A co z toho je? Téměř nic - průzkum dna se omezí na nález něčeho, co je tak porostlé, že to nejde identifikovat - tím to hasne, poté ten let Avengeru - to je jediný plus, opravdu se mi líbilo sledovat krásně zachovalé letadlo z druhé světové - i když zase se na nic neobvyklého nepřišlo, a na závěr největší fraška - průzkum bažin, z kterého vidíte pofidérní snímek, který pomocí techniky NASA změní barvy - a ono nic! Zbytek dokumentu je tvořen klasickými a často omílanými fakty, ale to neurazí. Na závěr - dokumentu by prospělo zkrácení na klasickou dokumentovou hodinu, která by zaujala.(9.6.2011)

• Luk Skywalker

Musím hodnotit nízko, protože v 96 minutách jsem dostal hromadu otázek, ale žádnou odpověď. Jinak je tu vše minulost dávná i nedávná, v přítomnosti hledání spadlého letadla, kopírování více než 60 let staré trasy ztracených Avengerů, jejich hledání. Dále tu máme UFO a USO, tajnou americkou základnu, bájnou Atlantidu (a to jsem si myslel, že se nacházela úplně jinde než v bermudském trojúhelníku) a jako bonus časovou bouři a deformaci času a prostoru.(10.6.2011)

• Katka232

To už bych se víc bavila u filmu Tajemná záře nad Pacifikem. I tomu filmu bych víc věřila než tomuhle. Jediné plus měl krásný letoun Avenger. Jinak hluboké zklamání. Nic víc.(16.9.2011)

• Aywes

Víc otázek než odpovědí.Možná někoho obklopí mírná nejistota a bude nad touto záhadou chvíli přemýšlet.Někdo to jednoduše probere u piva.Dokument, který nadhazuje témata, ale nic nezodpoví.A ta délka filmu!To je podle mě na nekonečně kecy a nic nevyřešení trošku dlouho.Aspoň se ale dostanete do "obrazu" co se stalo kolem bermudského trojúhelníku.Nečekejte však, že se dozvíte JAK se to stalo.Upozorňuji, že tyto záhady mám velmi rád.(16.9.2011)