Reklama

Reklama

Civilizace na Zemi téměř zanikla v důsledku války, znečištění a přírodních katastrof. Pro záchranu zbytku lidstva bylo vytvořeno uzavřené město zvané Ecoban, jež mělo být „novým rájem". Nicméně s přibývajícím časem se samo obyvatelstvo města rozčlenilo do dvou skupin. Na malé skupinky vyvolených, kteří žijí uprostřed města, dýchají čerstvý vzduch a jsou jim podávány jen ty nejlepší suroviny pro živobytí, a „ostatní", kteří přežívají venku, přehlížení a využívaní k nejhorší práci. Náš příběh začíná odvážným činem hlavního hrdiny Shui, který vnikne do interního systému Ecobanu, ve snaze zastavit většinu strojů a zabránit tak dalšímu znečišťování planety, která by se mohla stát jednou opět obyvatelnou. To se však zásadně nelíbí nejvyšším představitelům vyvolených, kteří by tak přišli o možnost ovládat zbytek lidstva. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (123)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ze začátku perfektně našlápnuté postapokalyptické anime...tak perfektně, že mu odpustíte sestavení příběhu, vizuálních prvků i atmosféry z jiných filmů - má totiž velmi svébytnou a velmi precizně provedenou celkovou animaci kombinující "ručně" kreslené postavy s rendery pro mě předtím neviděným způsobem, pod kterou hraje s citem vybíraná či komponovaná hudba. A první polovinu filmu se dobře bavíte...jenže pak už začne být jasné, kdo nakonec s kým jak, a tak vůbec, a dorazí vás konec, který pro mě byl pořádné WTF hrající si na jakousi poezii, která ovšem sestává z v mocném silovém poli levitujících postaviček s maskami westernových padouchů, které do sebe rádobyslzopudně střílejí pistolkami a naplňují svůj osud...jo a pak je tam vlastně ještě letadélko Káně a uhánějící mraky. Obrovská škoda, z myšlenky zachování civilizace vytvořením města čerpajícího energii ze znečištění Země šlo vytěžit mnohem víc, než nabízí veskrze průměrný a mnohokrát viděný příběh. Poněkud zklamaných 60%, ale co chcete od origoš DVD za 25,- Kč;) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Po bezmála rok trvajícím půstu jsem si opět dopřál anime a není náhoda, že je z Jižní Korey, ze zemičky, jejíž filmy mne poslední dobou nejvíce fascinují a dojímají. Ani toto anime zkombinované s renderovaným filmem nezklamalo, vizuální stránka je špičková, děj chytlavý, skvělou hudbou podbarvené dlouhé jízdy motorek a let kluzáku nádherné a konec patřičně dojemný. 5 hvězdiček nedávám ze stejného důvodu jako mnozí ostatní, krátká stopáž, málo propracované charaktery a jen zlehka načrtnutý příběh film trošičku srážejí. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná porce nudy. Co se animace týče, občas je výborná, občas mám pocit, že sleduji něco pro děti v Kouzelné školce. Dějově však naprostá, a hlavně předvídatelná hloupost, v první čtvrt hodině je jasné, jak to celé bude pokračovat a jak to skončí, takže se je skutečně nuda na to koukat, jak to tak skutečně - a zbytečně - je. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Touha po modrém nebi v nádherně animované postapokalyptické pustině. Děj sice občas zadrhává, pochmurná deštivá krajina plná nových i starých technologií, dravé pohyby všech možných dopravních prostředků, hudba a ne tak úplně jednoznačný boj dobra se zlem však posouvají hodnocení vysoko nad průměr. 70%. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Nestačí anime dobře nakreslit. Ani zaměnit ropu znečištěním. Ani rozdělit lidskou společnost. Ani vložit lásku. Ani vnést do lásky soupeření. Ani nechat mrznout dětičky. Ani spustit revoluci. Ani nechat odlétnout hrdinu ke slunci. Ani měnit hloubku ostrosti a simulovat zpomalovačky. Nic z toho nestačí, pokud ze všeho nakonec vznikne pouhá slepenina obrazů bez vazby a příběh bez duše. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vytvořen spojením počítačově zpracovaného 3D fotorealistického pozadí s klasickými 2D kreslenými postavami. (Aelita)

Reklama

Reklama