Tři uprchlíci

Three Fugitives

Akční / Komedie

USA, 1989, 90 min

Francis Veber

Jenom o krapínek horší remake, hlavně proto, že Martin Short zkrátka není Pierre Richard. Jak ty to sakra Francisi jenom děláš?(27.9.2003)

• Enšpígl

Francis Veber je extratřída,ale tentokrát prostě Nolte/Short není Richard/Depardieu . Humor je na slušné úrovni.Ale mezi origošem a remakem já v tomhle případě volím origoš.(5.6.2006)

Rozpočet $15miliónovTržby USA $40,586,886Tržby Celosvetovo $41,000,000(6.4.2010)

Tenhle remake komedie 'Uprchlíci' kupodivu nedopadl jako naprosté fiasko, snad proto, že jej režíroval Francis Veber, autor původního filmu. A scéna, kdy je hlavní hrdina přestrojen za těhotnou ženu, mi v podání Martina Shorta připadá dokonce o něco legračnější než s Pierrem Richardem. Ale celkově je tahle verze přece jen slabší.(22.2.2003)

Tedy - já marně hledám odpověď na otázku - proč vlastně vznikl tenhle film... (???) Žeby nedůvěra amerických distributorů ve francouzský originál? Či (nejspíš) pro laika nepochopitelné finanční tahy v rámci hollywoodského showbyznysu? Vlastně je to asi ojedinělý (?) jev v historii kinematografie, aby jeden režisér natočil dvakrát prakticky stejný film (navíc hned takhle za sebou) - s jinými herci a v jiných reáliích. Faktem ovšem je, že Nolte ani Short na své předobrazy nemají, byť netvrdím, že by tenhle film byl špatný či snad nějak příliš postrádal humor originálu. A tak snad lze tenhle film brát jako jakousi kuriozitu, jako na >dvojče< narozené o tři roky po svém starším bratrovi... :-) Na svého předchůdce však už z principu nemá... - - - P.S. Co však dělá sledování téhle taškařice nesnesitelným, je už tradičně naprosto debilní novoidní český dabing.(8.5.2006)

Není to špatný film, ale proč se proboha točí na chlup stejný remake, když francouzský originál byl minimálně o stupeň lepší? Nabízí se jediná logická odpověď : "Hele ten francouzskej film vo tom blbým zloději, co mu ten druhej pomůže kvůli ňáký malý holce...to šlo na dračku...hele vono by z toho fakt šlo ještě něco vymáčknout. Člověče, jak se jmenovatel ten Francouz, co to točil?"(13.5.2006)

Remaky kvalitních a známých filmů jsou většinou hluboko za originály. Výjimkou je tento případ. A to je nejspíš tím, že Francouzský originál i Americký remake natočil Francis Veber. Všechny vtipné situace jsou skvěle zvládnuty stejně jako v originále. Nick Nolte s Martinem Shortem se Gérardu Depardieu a Pierru Richardovi rovnat mohou. Sice málo, ale mohou. Pouze se vytratila dojemná linie originálu navzdory větší dynamičnosti remaku. Originál je originál, ale v tomto případě i remake je hodně povedený.(23.2.2006)

• gudaulin

Mudrovat na tím, proč tenhle snímek vznikl, je zbytečné. Ve Spojených státech tvoří evropský film naprosto nepodstatný podíl na televizním trhu a do kin neproniká téměř vůbec. Evropské filmy se promítají v síti biografů náročného diváka a pokud někdo tvrdí, že se víc vyzná v evropské kinematografii, je to znak snobství nebo těžkého intelektualismu. Americký divák je hodně sebestředný a chce vidět svoje hvězdy no a americký producent chce vydělat, takže se naprosto běžně vyrábí americké verze kvalitních evropských snímků. Většinou jde o druhořadý plagiát a nejinak je tomu v tomto případě. Nic na tom nemění fakt, že oba filmy spojuje tentýž režisér. Na Třech uprchlících se jasně projevuje, jak důležité je obsazení hlavních postav, schází taky zkrátka Depardieu a Richard, díky kterým originál dobře fungoval. Ti, kteří neznají původní film, můžou dát s přehledem 3*, ale já se neubránil zklamání. Celkový dojem: 40 %.(9.3.2011)

Remake slavného francouského snímku Uprchlíci. Sled scén je prakticky totožný jako v originále a dávky humoru jsou taktéž divákovi přiděleny v podobné míře. Dobrý film, ale za starším snímkem s Depardieuem přece jen trochu zaostává.(13.5.2010)

Paráda, paráda a ještě stokrát paráda!!! Short a Nolte jsou tak bláznivá dvojka, že je to nářez jako prase. Ani si nepamatuju, kdy jsem se u komedie takhle pobavil. Bravůrně ztrvárněné humorné scény a ani scénář moc nepokulhává.(7.7.2005)

Lepší než originál, což ale bude asi tím, že mi je hollywoodský přístup k filmům sympatičtější než ten evropský.(6.5.2006)

Zdařilý americký remake pod vedením skvělého francouzského režiséra, je tam znát neamerický pohled jednoho z autorů originálu. :-)(8.3.2011)

Takřka doslovný přepis známé francouzské komedie "Uprchlíci" s Depardiuem a Richardem. Ale tato verze se mi přeci jen líbí o něco více.(12.7.2007)

• packa

Idiota, co vymyslel remake, by měli pověsit za kule do průvanu. Remaky obecně bývají nevalné, ale co se podařilo těmhle tvůrcům, to bere dech. Chce se mi zvracet...(5.9.2008)

Není to tak zlé, jako remake Kopyta... To bude asi tím, že se tenhle film opírá o režii Francise Vebera... Každopádně se ovšem jedná pouze o remake....(16.11.2010)

Jsem striktně proti americkým předělávkám francouzských komedií a filmů všeobecně, ale v tomto případě dávám přednost verzi americké... Upřímně, nechápu sama sebe - vyměnit Depardieua a Richarda za Nolteho a Shorta?:-)(10.12.2009)

Zbytečný remake, který zachraňuje Martin Short.(17.1.2010)

• buldock

Martin Short prostě a jednoduše není Pierre Richard a Nick Nolte není Gerard Depardieu , originál je o mnoho lepší a při konfrontaci obou verzí je tento remake o třídu horší.(11.2.2008)

Remake francouzské komedie Uprchlíci nedosahuje kvalit originálu. Méně obvyklé je, aby si svoji americkou předělávku natočil stejný režisér, který se postaral i o originál. Předně Martin Short není Pierre Richard a Nick Nolte je přece jen Gérardu Depardieuovi o něco blíž v hereckých schopnostech, ale stejně to pořád není ono. Vše se jen otrocky kopíruje, žádný novátorský přístup se nekoná. Nevím co Francise Vebera vedlo k tomu natočit naprosto stejný film jen s jinými herci. Výsledek přesto není totožný, ale ani na odpis to není. 60%(12.1.2012)

Docela povedený remake ale jak už to bývá ten starší byl samozřejmě lepší ... ale čtyři *(6.5.2006)

<< předchozí 1 2 3