Reklama

Reklama

Geriho hra

  • USA Geri's Game
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný / Komedie
USA, 1997, 4 min

Režie:

Jan Pinkava

Scénář:

Jan Pinkava

Hrají:

Bob Peterson

VOD (1)

Stárnoucí dědula jménem Geri hraje v parku sám se sebou celodenní šachovou partii. Začne ho však porážet jeho čilejší soupeř. Když už je hra téměř u konce, Gerimu se podaří otočit skóre ve svůj prospěch. (HBO Europe)

Recenze (357)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Geniální záležitost, však kdo jiný na světě by za 4 minuty filmu stihl pobavit miliony diváků, ukázat kouzlo moderní animace a ještě získat Oscara? Mám za to že asi nikdo,krom Jana Pinkavy. Když jsem Geriho hru viděl prvně u kamaráda, nepadal jsem smíchy ze židle, ale celé to vykouzlilo upřímný záchvěv mích brv (takový ten letmí úsměv), dýchlo to na mě svou nezaměnitelnou atmosférou a tak jediné co mě po konci improvizované projekce mrzelo byla ta délka. I když ruku na srdce, mít z toho půlhodinovej animák, myslím, že už by to nebylo úplně ono. Od toho jsou tu jiní. Rozhodně dobře investovaný čas, který by ste jinak promrhali koukáním z okna nebo chvilkou s teleshopingem. Let´s see this!!!!!!! ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Geri je opravdu zábavný děda. Nemusíte mi věřit hned, ale uvěříte mi okamžitě, jakmile ho shlédnete hrát šachy na podzim v parku. Samotného jen se sebou. Je to děsivě vtipné a kdyby to snad nestačilo, má to také dokonalou pointu. Stále nestačí? Je to také špička veškerých animačních pohoří světa. Zkrátka dílo, které by zasloužilo oscara :p ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám takový dojem, že tento příběh byl jako bonus k Životu brouka, takže bylo nádherně vidět jak se Pixar fantasticky rozvíjí. Tento příběh k tomu natočený českým rodákem s nádhernou hudbou a laskavým příběhem, který onou pointou dozajista pobaví. Na pár minut nádherně dokáže zpříjemnit náladu a to se jen tak nevydaří. --- 100 % --- ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že aj keď tento filmík trvá len 4 minúty podarilo sa my ho celý vzhliadnúť až na tretí krát - o to viacej som si ho vychutnal. Kvôli kratučkej stopáži film vôbec nenudí, je veľmi originálny k čomu prispieva výborná animácia (Oscar aj ďaľšie ocenenia úplne zaslúžené) a samozrejme hlavný hrdina. Vivat Pixar! ()

greymon 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad nejlepší krátký animovaný film jaký jsem kdy viděl. 4 minuty, které se velmi povedly Janu Pinkavovi. 4 minuty, u kterých jsem se zasmál a musím přiznat, že jsem ze začátku nemohl uvěřit momentálnímu hodnocení 93%. Teď, ale vím, že si toto hodnocení a procenta zaslouží. Postava Geriho je perfektní a chovaní přesné. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Krabica, v ktorej má Geri uložené šachy, má nápis: "Pt. Richmond hand made PIXAR SHORTS 25 cigars". (Zdroj: ČSFD)
  • Snímek vznikl z popudu posunout hranice při vytváření poloelastických povrchů, jako jsou kůže a textil. Geriho hra je také označována jako první animace studia Pixar s ryze lidskou postavou. (mr.filo)
  • Výroba čtyřminutového filmu trvala celé dva roky, přičemž na něm pracovalo bezmála 20 animátorů. (mr.filo)

Související novinky

Disney utahuje opasek

Disney utahuje opasek

04.12.2006

Pět měsíců po tom, co Walt Disney Company vyhodilo dvacet procent personálu pracujícího na hraných filmech, se na řadu dostává i jeho animátorské oddělení z Burbanku. Walt Disney Animations, které… (více)

Reklama

Reklama