Reklama

Reklama

Ratatouille

  • USA Ratatouille (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 299)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z úplně nejlepších animáků, co sem viděl, nejenže to je fakt originální, ale zároveň to je taková lehká nenucená zábava proložená několika nečekanýma a až skoro geniálně vtipnýma scénkama. Prostě postavu Remyho sem si fakt oblíbil, stejnětak i jeho přitroublýho, nenažranýho bratříčka Emileho, ostatně i další postavy si prostě oblíbíte, to prostě jinak nejde. Triky jsou opět na vynikající úrovni a mimika obličejů takřka dokonalá a skvěle výstižná, tomu fakt neni co vytknout, krom toho animace vody zase boduje. Co se týká příběhu, tak ten se sice nakonec přece jenom stočí, tam kam směřuje většina podobných animáku, ale je to udělaný s takovým citem, že to prostě nevadí a hlavně to neni zbytečně přitlačený ke zdi a nakonec se z toho moc pěkně vyklouzne a udělá geniální neklišovitý zakončení. A doknoce ani docela slušná délka tomu vůbec nepřekáží, příběh je prostě natolik promyšlenej, zábavnej a svižnej, že to uteče jako voda a ani si nestačíte všimnout, že už to skončilo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Nová vec potrebuje priateľov." Rozkošná a silná pixarovka, spolu s Toy Story 2 asi moja najobľúbenejšia. Prichádza s niekoľkými scénami, ktoré vás zrejme doslova rozrehocú ("Čo to ješ?" - "Hm, vlastne ani neviem." alebo pasáž, v ktorej pracovník hygieny vstúpi do kuchyne a vtom...) a čarokrásnou atmosférou Paríža, ktorú si zamilujete. K tomu skvelé jedlá, výborné postavy (od krysích až po ľudské), vtipné dialógy a tradične nadpriemerne podané pixarovské ponaučenie. Vtipné, kúzelné, rozkošné – a Egov strhujúci záverečný preslov, ktorý môžeme aplikovať na mnohé časti našich životov, je asi jednou z najlepších scén, aké Pixar vymyslel. Výborný je i flashback do jeho detstva. Čaro tkvie v maličkostiach. Kino Považan NMnV 2007 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, ze by to byla takova super pecka, to zas ne, proste jen nadprumernej animak. Jsou tu asi tak dva hlavni problemy, jednak to je lehce predvidatelnej pribeh, kterej se nevyhnul nekolika klise a obcas se navic snazi drobet poucovat a druhej problem je, ze ke konci uz filmu lehce dochazi dech. No a navic jako komedie fakt moc nefunguje, vtipku tu je jen par. Ale jinak animace je az na par drobnosti naprosto perfektni, film ma prijemnou hudbu, je sviznej a skutecne z neho dejchne takova ta francouzska uvolnena atmosfera a sem tam tu je nakej super napad. A to je asi tak vse, bavil jsem se, nenudil jsme se, ale hotovej z toho nejsem. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Brad Bird / Jan Pinkava, Brad Bird, Jim Capobianco | Hudba: Michael Giacchino | Produkcia: Brad Lewis, Andrew Stanton | Distribúcia: Walt Disney Pictures | Štúdio: Pixar | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržby: 623,722,818 $ | Ocenenia: Academy Award - 1 výhra: Nahlepší animovaný film. 4 nominácie: Scenár, Hudba, Zvuk, Strih zvuku. Golden Globes - 1 výhra: Najlepší animovaný film. Spolu: 64 výhier a 35 nominácií || Ak hľadáte tú pravú syrovosť sveta, to pravé korenie, od ktorého je život tak rozmanitý, nájdete ho v tejto rozprávke. Niet určeného receptu pre život. Existujú len prísady. Ratatouille ním určite je. 93% | Blu-Ray, THX, SK DTS| ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Brad Bird .. Neznám lepší místo, kde snít, než je Paříž. Jak Pixar, jako neporazitelné tvůrce nejlepších animovaných filmů, miluji, díla pana Birda mi dělají trošku větší problémy než ty ostatní. Jeho sázka na vyhlášenou francouzskou kuchyni a přímé zapojení krys do života lidí (v jiných snímcích bylo tohle vždy oddělené, a lidé hráli jen neuvědomělé křoví pro hračky, rybičky atp.) je totiž dosti nahraně, k tomu samotný děj je veskrze předvídatelný. Navíc snímek v balancování mezi podívanou pro děti a dospělé často a výrazně sklouzává až k vyloženě dětinské zábavě. Navíc ono přímé propojení zvířat a lidí je samo o sobě dosti přitažené za vlasy (a to doslova, protože tahání za vlasy má ve filmu klíčovou roli). Formálně jsou však Ratatouille opět na výbornou. Animace postav, pokrmů i lahodné záběry na kouzelně stylizovanou Paříž sice neberou dech nějakou revoluční technikou, ale dýchá z nich láska k řemeslu a typická tvůrčí uvolněnost a pečlivost v detailech. Výsledný pokrm z vyhlášené restaurace je pořád za (byť slabší) 4*, zejména proto, že kvalita konkurenčních fast vývařoven je pořád nevyrovnaná, ale už jsou ta (průsvitná krysí) ouška zlehka odřená. 75%. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (57)

  • Aby animátoři ušetřili čas a paměť v počítačích, vytvořili všechny lidské postavy bez prstů na nohou. (Cheeker)
  • Aby režisér, producenti a niektorí členovia štábu lepšie pochopili životné prostredie Paríža, strávili týždeň v hoteli, jazdili po meste a stravovali sa v luxusných reštauráciách. (Greenpeacak)
  • Aby animátoři zjistili, jak by vypadala houba se sýrem ožehnutá bleskem, přiložili k této kombinaci skutečný hořák a grilovali. (CrypzzXD)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Pixaři jdou do „živé akce“

Pixaři jdou do „živé akce“

17.03.2008

Ne že by je digitální animáky už nebavily, nebo jim snad málo vydělávaly (neodolatelné trailery na novinku VALL-I naznačují, že o jedné z čelních pozicí v řebříčku největších letních hitů je… (více)

Reklama

Reklama