Reklama

Reklama

Ratatouille

  • USA Ratatouille (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (1 299)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Rada vařím a mám ráda hlodavce, dvě velká plus pro tento film. Ten film o "myšce, co umí vařit" se moc líbí i dětem, což je další a mnohem podstatnější plus. Konec je, bude to znít absurdně, málo sentimentální pro mě a málo nevím co pro mladšího potomka, neb před koncem vždy odchází, takže na plnou hvězdnou palbu to, ač nevím přesně proč, není. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Doba, ked ludia hltali kazdy 3D nimak je davno za nami. 3D animacia sa ruti rychlo dopredu, a ked kedysi stacilo par sikovnych grafikov a niekolko dobrych napadov, dnes to funguje uz inac. Je velka pravdepodobnost, ze ked sa nechate zlakat nechutne milymi zvieratkami vyskierajucimi sa na vas z posteru, dostanete len nadielku imbecilnej a primitivnej "zabavy" a otrepanych napadov, ktora ma od tej skutocnej zabavy velmi daleko. Decka sa toho zrejme tak rychlo neprejedia, my starsi vsak toho mame uz pokrk. Avsak...este je tu Pixar. A Pixar znova na plnej ciare zabodoval. Grafiku znova posunul o velky kus dopredu (animacia a kamerove nalety su uzasne), znova priniesol hromadu sviezich a zabavnych napadov, znova vymyslel niekolko neokukanych charakterov...pani moji, pred tymto by zmekol aj sam velky kritik EGO. Dovidenia pri Wall E. Uz teraz som si isty ze to bude skvely animak. (10/10) ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ja neviem - štyri, päť? Medzi animákmi určite 5*. Príbeh je zároveň rozprávkový i dosť komplikovaný, aby zaujal aj dospelého diváka. Je to nielen klasicky milé, ale aj veselé vystrájanie dua Ťuťmák&Krysiak a nemenej komického sekundujúceho ansámblu. O animácii ani nemusím hovoriť - nádherná, a čo viac - skvele dolaďujúca atmosféru. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nakonec i já jsem podlehnul příznivým referencím na onu vyhlášenou restauraci jménem Pixar a vyrazil jsem do jejich útrob rozhodnut posoudit kvalitu jejich proslulé kuchyně na vlastní chuťové buňky. Již interiér samotného podniku dával tušit, že jsem právě vstoupil do stravovacího zařízení, jemuž přísluší přívlastek luxusní. Pokrmy byly nošeny na zlatých mísách a víno se nalévalo do křišťálových pohárů. Na efekt dobré, mne však zajímalo především jídlo samotné. Když přede mne číšník položil talíř s malebně vypadající krmí, bylo mi hned jasné, že šéfkuchař své řemeslo ovládá na úrovni mistra a ani jeho kuchtíci v ničem nazaostávají. Leč možná místní kuchyni trochu chybí větší fantazie, větší kreativnost, či řekněme touha zkoušet něco nového. Dostalo se mi pokrmu umně připraveného a náramně chutného, avšak v principu jednoduchého a prostého. Mnohé mlsné jazýčky by mohly být i tak maximálně spokojeny, mé chuťové pohárky jsou však zhýčkanější. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Úchvatný animák, který jednoduše nemá chybu. Dost možná jeden z nejlepších animovaných filmů všech dob. Upřímně už jsem nečekal, že by mě Pixar mohl něčím zaujmout, protože Úžasňákovi mi přišli jako jeden z nejméně povedených animáků, které jsem kdy viděl, a tak jsem byl docela skeptický i k tomuto filmu. Ale ten film mne přesvědčil o tom, že stojí za to. Úžasný příběh z neobvyklého prostředí krys skloubený s prostředím luxusní pařížské restaurace. To vše ale k sobě velmi bezchybně pasuje a vytváří z toho možná neuvěřitelný příběh, ale příběh, který je krásně koukatelný a který dokáže pobavit i dojmout. A konec je více než příjemný a optimistický. Co se týče animace, tak tam skutečně nemám co vytknout, přesně tento druh animace mi velmi sedí a velmi dobře na mě působí. Co se týče českého dabingu, tak tam také nemám výhrady, v rámci možností velmi dobře nadabováno, obzvláště Karel Heřmánek v roli Remiho otce a Michal Novotný v roli Remiho bratra byli vybráni více než dobře. Ale i kdyby byl dabing špatný, tak na mém hodnocení se to nepromítne, protože hodnotím pouze film, a ten u mě obstál na výbornou, takže s klidným svědomím uděluji maximální hodnocení. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (57)

  • Každý dosavadní film Pixaru odkazoval na místnost A-113 na California Institute of the Arts (Kalifornský institut umění). Mnoho animátorů začínalo svou kariéru právě v této místnosti, včetně Johna Lassetera a Brada Birda. Kombinace A-113 se objeví na malé visačce v uchu laboratorní krysy jménem Git (Jake Steinfeld). (hippyman)
  • Aby výtvarníci viděli, jak vypadá mokrý kuchař, oblékli jednoho z kolegů do uniformy a nechali ho skutečně vymáchat v bazénu. Mohli přitom pozorovat, jaké části oblečení se přilepí na tělo a které ne. (don corleone)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Pixaři jdou do „živé akce“

Pixaři jdou do „živé akce“

17.03.2008

Ne že by je digitální animáky už nebavily, nebo jim snad málo vydělávaly (neodolatelné trailery na novinku VALL-I naznačují, že o jedné z čelních pozicí v řebříčku největších letních hitů je… (více)

Reklama

Reklama