Reklama

Reklama

Ratatouille

  • USA Ratatouille (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 300)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, ze by to byla takova super pecka, to zas ne, proste jen nadprumernej animak. Jsou tu asi tak dva hlavni problemy, jednak to je lehce predvidatelnej pribeh, kterej se nevyhnul nekolika klise a obcas se navic snazi drobet poucovat a druhej problem je, ze ke konci uz filmu lehce dochazi dech. No a navic jako komedie fakt moc nefunguje, vtipku tu je jen par. Ale jinak animace je az na par drobnosti naprosto perfektni, film ma prijemnou hudbu, je sviznej a skutecne z neho dejchne takova ta francouzska uvolnena atmosfera a sem tam tu je nakej super napad. A to je asi tak vse, bavil jsem se, nenudil jsme se, ale hotovej z toho nejsem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádherný, přenádherný animáč od Pixaru, který zaručeně pohladí na duši. V tom je také jeho kouzlo. Myšičky byste vyháněli koštětem z kuchyně, kdykoliv byste se podívali, jenže tyhle myšičky jsou jiný myšičky, takový myšičkovitější a když ještě umějí vařit, tak v čem je problém a nakonec v nějaké té myšičce objevíte kouzlo kuchaře a budete mít o práci postaráno. Ratatouille je totiž příjemný, pěkně animovaný film, který se Pixaru jako obvykle povedl. Možná mi nesedí lehká předvídavost nebo přílišná dětinskost, ale i tak na druhou stranu je tenhle film filmem, na který jen tak nezpomenu a Pixaru jméno kazit ve světě rozhodně nebude. Teď mě napadá, když na to koukám druhý den znova. Ten plný počet si to zasloužit musí. Takové animované filmy nikdy nezkazí náladu, ať už je jakákoliv.A musím se přiznat, že ta konečná scéna mě opravdu dost příjemně zarazila. Ale to musíte vidět sami... --- Ne každý se může stát velkým umělcem, ale velký umělec může přijít odkudkoliv. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Netajím se tím, že mi animované filmy nevoní, ale občas k nějakému přičichnu, zvlášť když na něj slyším skoro samé kladné ohlasy. Ratatouille mi nepříšel vůbec špatný, ale narozdíl od jiných animáků jsem se skoro nezasmál, což mě docela zklamalo. Líbila se mi milostná (jestli se to tak vůbec dá nazvat :-)) linka, ale dost mě zklamal hlavní lidský hrdina, který byl dost trapný, stejně jako se mi zajídalo "polidštění" Antona Ega. Vydržel jsem se dívat na celý film, protože animace ušla a příběh byl docela záživný, ale zjevně to není snímek pro mě, takže berte mé hodnocení s rezervou. Jo btw, proti tvrzení, že "vařit může každý", z vlastní zkušenosti hlasitě protestuju ;-). ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

We´ll always have Paris...and cuisine. Ráda vařím, miluji zem žabožroutů a už od chvíle, co mi návštěva rozšlápla křečka, jsem čekala, až do mého srdce vstoupí další myšovité stvoření. Stalo se tak včera. Zpočátku musel Remy odolávat mé animákové antipatii, ale po patnácti minutách mě začal tahat za lokny stejně jako hlavního lidského nehrdinu a cloumat se mnou od sporáku do kanálu. Přesto jediným důvodem, proč Ratatouille (které mi ještě v létě nechutnalo), téměř vystrčilo dosud nejmilejší Úžasňákovi z pole position, je Anton Ego, kritik, jehož naostřené pero má za sebou krvavější stopu než Uma Thurman. Mám nebezpečnou slabost pro duchaplné cyniky, kteří tajou před mýma očima. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velký pařížský animovaný šéfkuchař Gusteau s grácií sobě vlastní tvrdí: ,,Každý může vařit". Tvůrci z filmového studia Pixar s grácií hodnou šéfkuchařů k tomu mají svou alternativu: Každý se může bavit (u Ratatouille). A já si to myslím společně s nimi...a to moc nevařím... Podobné filmy: Spláchnutej, Hledá se Nemo ()

Galerie (55)

Zajímavosti (57)

  • Colette (Janeane Garofalo) jezdí na motorce smyšlené značky Calahan - jde o malou poctu šéfové týmu osvětlovačů Sharon Calahan. (don corleone)
  • Na těle zvířecího kuchtíka je 1 150 070 chlupů, přičemž ambiciózní kuchařka Colette (Janeane Garofalo) se musela spokojit pouze s 176 030 chlupy. (Dlee)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Pixaři jdou do „živé akce“

Pixaři jdou do „živé akce“

17.03.2008

Ne že by je digitální animáky už nebavily, nebo jim snad málo vydělávaly (neodolatelné trailery na novinku VALL-I naznačují, že o jedné z čelních pozicí v řebříčku největších letních hitů je… (více)

Reklama

Reklama