Reklama

Reklama

Ratatouille

  • USA Ratatouille (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (1 300)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Remy je velmi roztomilá krysa, která má neobvyklé chutě a výjimečný čich. Od prvního okamžiku si vás získá nejen svým vtipem, pohledem na jídlo, vkusem, ale také prakticky dokonalou animací, kterou se pánové z Pixaru posunuli zase o krok dopředu. Vše od jeho srsti, pohledu až po vodu a jídlo, které ve filmu divák uvidí je naprosto mistrovská přehlídka barev, nápadů a dokonalosti. Proto film jako celek zamrzí. Vše je tak krásně barevné, hezky udělané a roztomilé, až v tom chybí duše, která by nutila diváka vracet se k Remymu, jeho krysí rodině a sýru. Ani vtipných pasáží tu není tolik. Jde o povedený kousek, který je mixem všeho, co se Pixar za roky s animací naučil, se špetkou zvířátek, které by nikdo v kuchyni nechtěl, ale přesto bez třešničky na vrch, která by z Ratatouille udělala nezapomenutelnou výpravu do světa francouzské kuchyně. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

S velkým očekáváním největší animákové bomby posledních let jsem usedl do sedačky v kinosále.... Naštěstí musím říct, že nejsem vůbec zklamán (jak se to při podobných očekáváních stává). Dočkal jsem se výborného příběhu s animací posunutou (jak je u Pixaru zvykem) k dokonalosti. V dnešní době už nikoho nepřekvapí 3D animace na současné úrovni. Pixar to ale dotáhnul na animaci, která se natolik blíží realitě, že ji chvílemi přestáváte vnímat. Ocitáte se v Pažíži na ulici nebo na střeše a chce se vám obdivovat jaká je ta Paříž krásná (a ne krásně animovaná !). Když projíždí kamera kuchyní, vidíte v každém koutku plátna nějaký pohyb, všude se něco děje .... V dokonalosti detailů je tenhle film velkým skokem a konkurence bude mít hodně práce (jestli vůbec bude mít odvahu) tuhle laťku přeskočit ... Musím říct, že mě tenhle filmík nadchnul a pokud by akademie zařadila novou kategorii - Nejlepší herec v animovaném filmu - pak je "výkon" Remyho jasným kandidátem na zlatou sošku :) ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Na to, jak nezvyklou dějovou premisu si Pinkava vybral, je nakonec Ratatouille až překvapivě předvídatelnou podívanou. Efektní, dostatečně zábavnou a pixarovsky vypilovanou, ale přece jen jasně dopředu danou. Hodně tak zachraňuje romantické prostředí Paříže, příjemná kuchyně plná roztodivných pokrmů a také Anton Ego jako temný restaurační přízrak dělající z každého svého monologu vrcholně napínavou momentku. Když ale porovnám s takovými Auty, které se mohly ve schématičnosti ztratit daleko snadněji, mírné zklamání z Remyho cesty za chutěmi a vůněmi cítím. 70% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Když nastala scéna, ve které si kritik přes dlabanec klade do úst sousto ratatouille a skrze chuťové pohárky ho vcucne tunel vzpomínek do dětství, kdy ho tím stejným a stejně lahodným krmila maminka, uvědomila jsem si, že se mnou tenhle úžasný animák udělal totéž ... byla jsem zas na chvilku malá holka. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Já chcu doma taky takovou "myšku":) Kdyby se rej těchto roztomilých krys dostal před zraky Štětináčovi z Bratrstva Kočičí pracky a nebyli by dost rychlí, nejspíše by si jich dokázal pochytat tolik, co je jen libo:) Pixar samozřejmě opět válí (jak jinak, že:). Tentokráte se pracovité ruce jeho úchvatné tvorby semknuly okolo jedné restaurace v Paříži. Pro uskutečnění svých záměrů do svého plánu zapojil pihatého, nosatého, outsiderského kluka, který se stane druhořadým vynašečem odpadků. Dále nekompromisní, avšak chápavou a přívětivou černovlasou kuchařku, nepříčetného a věčně rozlíceného šéfkuchaře velikosti skřítka, původem německého chlapíka coby zástupce šéfkuchaře s vražedným pohledem a nakonec i toho nejváženějšího a nejobávanějšího kritika. Hlavním hrdinou je však ten nejmenší ze všech. Je to krysa. A má (je) pod čepicí:) Nedokáže se smířit s tím, že by se stravovala jako krysa, žila jako krysa a měla vztah k lidem jako krysa. Je totiž vysoce inteligentní a společenská. Jmenuje se Remy a jednou bude dost možná nejlepším kuchařem v Paříži. Ratatouille je přesně takový, jak si představujete, že by delikatesní, jedinečná a chuťové buňky naplňující specialita od Pixaru měla být:) Tento "chod" obsahuje mimo jiné i důležité a osvědčené přísady jako krásnou animaci i kameru, záběry na osvětlenou Paříž, svižné tempo v ději, roztomilý příběh s jemnou špetkou dojemnosti a především také množství scének, které úspěšně dokáže způsobit záchvaty smíchu, stejně jako dokáže vytvořit velké, upřímné úsměvy na tvářích diváků. "Bloudí tu fantom krysího ducha!" :) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (57)

  • Co je to "Ratatouille"? Francouzská specialita, kterou uvaříte z opečených a podušených plátků lilku, cukety, papriky a rajčat. Pixar si ji ale za název vybral především proto, že v ní zaznívá anglický výraz pro krysu: rat. (Pumiiix)
  • Aby animátoři zjistili, jak by vypadala houba se sýrem ožehnutá bleskem, přiložili k této kombinaci skutečný hořák a grilovali. (CrypzzXD)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Pixaři jdou do „živé akce“

Pixaři jdou do „živé akce“

17.03.2008

Ne že by je digitální animáky už nebavily, nebo jim snad málo vydělávaly (neodolatelné trailery na novinku VALL-I naznačují, že o jedné z čelních pozicí v řebříčku největších letních hitů je… (více)

Reklama

Reklama