Chaplin dokonalou dámou

Woman, A

Krátkometrážní / Komedie

USA, 1915, 20 min

Charles Chaplin

Průměrná groteska, která zasluhuje nadprůměrnou pozornost pro Chaplina bez kníru, což není jev příliš častý.(11.10.2009)

Chaplin se stane dokonalou dámou, protože v tom vidí jedinou možnost, jak se dostat ze spárů nelítostného soka, s kterým měl již týž den cosi do činění. Vydává se za spolužačku sokovy dcery Noru Nettlerash, a po pravdě řečeno mu to i v sukni sluší náramně. Jinak v Chaplinově groteskní filmografii rozhodně nadprůměr. Co se milostných eskapád, kopání do nejrozličnějších pozadí i Charlieho mimické hry týče.(26.8.2005)

Video můžete zhlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=tQIEj92Y2n4(25.3.2008)

• MM_Ramone

Transexuálny humor, založený na tom, že si muž oblieka ženské šaty, ma nikdy neoslovoval. Neporadilo sa to Robinovi Williamsovi v "Mr.Doubtfire", Dustinovi Hoffmanovi v "Tootsie" a ani, dinosaurovi medzi filmovými komikmi, Charlesovi Chaplinovi v snímku "Woman". **(19.10.2008)

Úžasné!!! Nejenže je Chaplin dokonalým hercem, on je dokonce i dokonalou dámou :-D Chaplin si oholí knírek (je bez něj vážně k nepoznání...jsem si zprvu myslel, že to hraje někdo jiný, nějaká skutečná dáma) a navlékne na sebe ženské oblečení. Tohle je prostě nezapomenutelné. Jedna z nejlepších krátkých Chaplinových krátkých grotesek. Jen jsem jich teda ještě moc neviděl, takže jistě budu brzy vyveden z omylu...9/10(20.10.2007)

• Iggy

Charlie převlečený za ženu je naprosto dokonalý! Za to dávám **. Ale jinak jsem se u této grotesky pekelně nudil.(19.9.2006)

Chaplin dokonalou dámou a dokonalým tvůrcem, protože jsem se takhle hodně dlouho nezasmál.(20.5.2008)

• mortak

Od commedie del´arte (zálety v parčíku) k travestity show. Nikterak objevné, ale můžete si při tom představovat, jak by vypadalo herectví Chaplina v Charleyho tetě.(5.2.2010)

Byla by to jen slabě nadprůměrná Chaplinova groteska, kdyby nebylo dvou věcí - Chaplin se tu navlíkne do ženských šatů a snaží se hrát dámu (k popukání), ale hlavně - oholí si ten svůj typický knírek. A to se jen tak nevidí!(22.2.2010)

Rozhodně to lepší z dílny Charlese Chaplina - 70%(10.5.2008)

Chaplin jako Nora Nettlerash je opravdu velice roztomilý/á. Video můžete zhlédnout zde: http://www.archive.org/details/CC_1915_07_12_AWoman DÁLE HRAJÍ: Marta Golden (Mother) Charles Insley (Father) Margie Reiger (Father's Lady Friend) Billy Armstrong (Father's Friend) Leo White (Gentleman in Park)(21.9.2009)

Charlie opět v enském úboru. Poprvé ho tu vidím i bez knírka. No a na první phled vypadá jako atraktivní spolužačka.Bravo(14.4.2008)