Reklama

Reklama

Operation X-70

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Belgie, 1971, 9 min

Režie:

Raoul Servais

Obsahy(1)

Muž v plynové masce představuje generalitě novou zbraň – plyn X-70, který z krys a Asiatů udělá letargické a komatózní stádo. Bomby s plynem jsou okamžitě dodány do bojových letounů, které však dostanou špatné souřadnice a náklad vyhodí nad spřátelenou západní zemí Nebeluxem. Na místě útoku přistává výsadek vojáků, aby zkontroloval následky. (J.Connor)

(více)

Recenze (4)

Artran 

všechny recenze uživatele

Angažované Servaisovy snímky nejsou v jádru nic jiného než fráze, nicméně způsob, jakým je říká, je značně vynalézavý a propracovaný. Tím se liší například od Bozzetta nebo Chitruka. Platí to i pro Operaci X-70, která paroduje rétoriku církevní válečné propagandy formou obskurní sc-fi. A pokud se někteří nebaví nad sexuálně vyšinutou umělou inteligencí (mj.) - já tedy ano. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Parta z Ku-Klux-Klanu omylem shodí nálože smrtícího plynu X-70 ( musí tam bejt to X, vypadá to drsně ) tam, kam neměli ( chybou počítače, který je sexuální deviant!! ). Ale naštěstí to (pravděpodobně) viděl Bůh a o zemřelé se postaral. . . Podivná slátanina. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009: Pekne krutý prepracovaný obraz a zároveň odkaz na vojnu vo vietname. Posledný zo servaisových minifilmov, ktorý sa mi naozaj páčil. ()

Reklama

Reklama