Reklama

Reklama

To Speak or Not to Speak

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Belgie, 1970, 11 min

Režie:

Raoul Servais

Obsahy(1)

Televizní reportér na ulici pokládá lidem stále se opakující dotaz : „Jaký je váš názor na aktuální politickou situaci ?“ Většina lidí se k odpovědi moc nemá či tápou, až starší muž na lavičce prohlásí : „Make love.“ Odpovědi se chytne vláda a „love“ je najednou všude, zakrátko je nahrazeno „buy“, po němž následuje „pro patria.“ (J.Connor)

(více)

Recenze (5)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mlčeti zlato, bravo!... ;o/ . . . Páně S. surreálná agitka tentokráte navýsost politická! Jinak situace se má tak, že vše je furt dokola, tak nasrat všem těm milovaným mediálním rájům a mlčeti třeba jest hodně nahlas! %-] - - - - - K okecu zde: http://www.youtube.com/watch?v=aTzdWZEG2NE&feature=related - - - - - (Poprvé viděno 11.7.2011 na YouTube, hodnocení 61., komentář zde coby čtverákův tichý výkřik jako čtvrtý - 11.7.2011) ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Yes, we love money, but money loves only themselves. ___ Jinak ten film byl tak chytrý, že jeho smysl mi unikl. Ale to nevadí, stačí i to, co vím-nevím. Nejlepší obsahovou i vizuální odpovědí na otázku "Co si myslíte o aktuální politické situaci?" je Yellow Submarine, i když je idealisticky nefunkční. ()

Machrovic 

všechny recenze uživatele

O čem je tento krátký filmeček? O moci médií. O bezohlednosti médií. O manipulaci médií a o manipulaci s médii. Ale především je o tom, že O SVOBODU JE TŘEBA SE STARAT nebo nás ONI o ni připraví. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009: "What is your opinion about the actual political situation?" No, asi tak. Vyzerá to tak, že pán režisér má podobný názor ako ja, ako my všetci. Je to zlé. Ale film je super. ()

Reklama

Reklama