Dva bývalí vojáci se po vyhození z armády chystají využít svých pyrotechnických a strategických zkušeností a ukrást korunovační klenoty. Fajn, to znělo slibně. Film ale ztrácí spoustu času podružnými epizodami před velkou akcí. Asi u páté bomby, kterou Oliver Reed a Michael Crawford kamsi nastražili, aby zmátli policii, už jsem se povážlivě nudil. Další věcí, která mi nesedla, je motiv jejich zločinu - nechtějí královně sebrat hračky pro vlastní obohacení, ale proto, aby takto krkolomným způsobem poukázali na chyby v bezpečnostním systému a nekompetenci lidí, kteří jsou za něj zodpovědní. Obecně nemám moc rád, když se do komedie násilně implantují společensko-kritické ambice a ty, které mají The Jokers, už navíc působí dost omšele. Film zřejmě velmi adresně naráží na soudobou britskou politiku a dokonce konkrétně mluví o tehdejším premiérovi i lídrovi opozice. Pokud někoho těší filmy, které otevřeně reflektují politickou situaci své doby, asi film ocení lépe než já. Já jsem bohužel doufal v klasický heist movie a ten jsem dostal tak napůl. 50%(7.2.2011)