Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři svérázní studenti Derek, Jones a Travis se rozhodli zpracovat pro svou závěrečnou ročníkovou práci zdánlivě nevinný projekt: Jak vznikají a jak se šíří pomluvy? Ale to první, co pro svou práci potřebovali, byla právě ona fáma. A tak jedné noci, když spatřili v jednom klubu v objetí Beaua a Naomi, dostali ďábelský nápad, že upřímný vztah zamilované dvojice bude sloužit jako základ jejich pomluvy. A pak už bylo dílem okamžiku vypustit vražednou fámu... Naomi, po celém campusu známá svým zásadním odmítáním předmanželského sexu se záhy dozví, že při svém odchodu z nočního klubu byla znásilněna. Ona si však, díky přemíře alkoholu vypitého ten večer, pamatuje pouze to, že odešla se svým přítelem Beauem. A tak vzniká podezření, že byla znásilněna právě Beauem! Přízrak pomluvy obludně narůstá a nedá se zastavit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

lenka69 

všechny recenze uživatele

Od začátku mě to celkem bavilo, při první zápletce sem si byla jistá tím jak to dopadne, ale spletla jsem se. Uznávám, že konec byl možná trošku moc, ale přesto to pro mě byl úžasný zážitek, že naprosto přečkal mé očekávání, takhle překvapit a dokáže málo který film. Na první pohled byla celá zápletka obyčejná jako v milioně jiných filmů, ale náhle se zkomplikovala tak, že jsem chvílema nevěděla čemu mám věřit. Dávám 5 hvězdiček kvůli hereckému obsazení, kvůli tomu, že tu její fingovanou smrt jsem jim naprosto sežrala a také kvůli hudbě která mi k tomu dobře seděla a nesmím zapomenout už zmiňovaný konec který mě dostal svou důvtipností a dokonalou propracovaností. ()

cross 

všechny recenze uživatele

"Drobná pomluva nemůže nikomu uškodit, ne?" - Přesně to si mysleli hlavní hrdinové filmu a zjistili, jak šaredně se spletli. U tohoto thrilleru se určitě nudit nebudete, protože je opravdu precizně natočen, zahrán a napsán. Když navíc přidáte velkou dávku originality, dostáváme zde opravdu výborný snímek, který si určitě zaslouží vaši pozornost. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jakou rychlostí se šíří drby je neuvěřitelné. Komu je dobré věřit a komu ne? Obsah filmu mě zaujal podobně jako obsazení těmito skvělými herci: James Marsden, Norman Reedus, Kate Hudson a musím uznat, že se v lepším světle ukázala i Lena Headey i když na naprostou změnu mého skeptického názoru bude potřeba více jejich rolí (ale s tím nespěchám). Když jsem to tak sledovala tu neuvěřitelnou rychlost posílání drbů po škole a šuškání na hodinách došlo mi, že takový koncept se zobrazuje ve všech podobných dramatech/thrillerech. Je parta kamarádů co spolu na něčem pracují a v té hlavní dějové linii se zobrazuje nejen ta zápletka, která je důležitá, ale vybere si jednoho z přátel a na něj poodhaluje určitá fakta, resty, minulé prohřešky. Je to typické, ale nikoliv stereotypní. Originálním způsobem zamotané do sebe, že to dávalo smysl a konec myslím člověka nějak před ním samotným i napadne - a v tom je ten kousek originality. ()

Deftie 

všechny recenze uživatele

Slabučké štyri hviezdičky, ale keďže som od filmu toho veľa nečakala... Trojica hrala vcelku solídne, ale napriek tomu film pôsobí dosť lacno, neviem, aký bol rozpočet, ale ak nižší, tak dalo by sa to napísať na vrub jemu. Čo sa týka deja a hlavne konca, mám taký pocit, že scenárista a aj režisér chceli ulahodiť americkému publiku a naservírovať nejaké morálne posolstvo a víťazstvo tých dobrých, ktorí sú samozrejme od temer prvého momentu jasní a ten, čo sa zdal byť hajzel, napokon aj bol a práve to mi vadilo najviac. Nemám rada, keď hneď viem, kto je dobrý a kto zlý a že všetci nevinní sú skutočne nevinní, ktorým manipulácia je cudzia ako mne nemecké romantické filmy. Plusom však je krásne rozbehnutá psychológia postáv (ale nedokončená) a dopad klebiet nielen na ,,obete", ale aj na ,,vinníkov". ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý - zpracování (hlavně druhé poloviny filmu) prachmizerné. Kupí se schválnost na schválnost a závěrečná past je tak složitá, že by z ní nenašel cestu ani David Copprefield, natož skupna rozmazlených vysokoškoláků. O kvalitách snímku vypovídá, že jsem si až před závěrečnými titulkami uvědomila, že už jsem to kdysi viděla. Milosrdná paměť nad tím zatáhla oponu a já ji takhle neopatrně sama znovu otevírám! /10. 6. 13./ ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama