Reklama

Reklama

Halloween: Prokletí Michaela Myerse

  • Česko Halloween (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Myers je zpět, aby dokončil svou práci! Je jen na odvaze obyvatel jeho rodného města, zda se ho podaří zastavit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tam kdesi pod bílou maskou se kdysi skrývalo čisté zlo, ale postupem dílů a času je tím jediným co se pod maskou skrývá ksichtík pana kaskadéra. Šestý díl Halloweenské ságy je v celku nicotným hororem, který se seč může snaží tvářit jako srdnatě vybojované dobré pokračování. Přes porci brutality a několik záběrů v moderním hávu ovšem stále prosvítá ubohý scénář těžící z Xtého pokolení rodiny Strodeových. Za zmíňku stojí docela slušný výběr prostředí psychiatrické léčebny. Ale to ostatní už jaksi neplní svůj účel a proroctví s nějakou snůškou mytologických nesmyslů, to už nemá s Carpentrovým opusem nic společnýho. Dvě hvězdičky dávám proto, že pokud tenhle předkrm nebudete kousat a zhltnete ho celý, pak vám hned nedojde že je to pěkně hnusné papání. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Šestý díl Halloweenu se mi líbil nejmíň z celý série, fakt tohle už byla slabota. Je to zároveň poslední díl ve kterém se objeví Donald Pleasence jako doktor Loomis. Opět si v tomhle dílu jako ve čtyřce zahrál Michaela Myerse herec George P. Wilbur. Je tam už málo vražd a má to celkově takovou nudnou atmosféru, nový postavy nezajímavý. Gore tam nějaký je ale je toho málo, ale zas úplně špatně udělaný neni. Každopádně tenhle díl je největší sračka z celý série co se týče postavy Michaela Myerse, trojku k tomu vůbec nepočítám, to bylo o něčem jinym. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Až snad na psycho závěr se jednalo o solidní díl. Dle mého odborného hororového úsudku snad i o jeden z nejlepších v téhle stařičké sérii. Koukám, že hromada zdejších fajnšmekrů nemůže přenést přes srdce, že se tento díl pokusil dostat ze zaběhlého halloweenského stereotypu a vydat se trošku svojí cestou. Moc toho zkazit nešlo a moc toho ani zkaženo nebylo. Nezničitelný doktůrek se tentokrát zúčastnil pouze symbolicky, což byla trošku škoda. Vraždiček bylo dost. Postavičky také přibyli a byly poměrně sympatické, dokud neskonaly. Vidím to na 2 hvězdy a pokusím se kouknout i na zbylé dva díly! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

V zajímavostech je psáno, že scénář prošel jedenácti (!) verzemi. To mi teda řekněte, jak ty verze vypadaly, protože jestli tohle je ta, kterou vybrali jako nejlepší, tak to mě po…drž. Halloween: The Curse of Michael Myers je oficiálně nejhorší přímé pokračování (třetí díl beru jako nesouvisející film) této série. Jediná věc, která mi zůstane v paměti, je Paul Rudd a fakt, že tohle je poslední snímek Donalda Pleasence. Kdyby na světě existovala spravedlnost, tak by se tento herec s námi rozloučil o pár let později, aby měl šanci se (na plátně) rozloučit důstojně. Ano, mluvím o následujícím dílu. Takže tyhle dva faktory mě, či mé hodnocení, berte to, jak chcete, drží nad odpadem. Jinak tenhle díl zahodit a zapomenout. 20 %. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Pôvodná verzia je priemerný film, ale až po pozretí Producer´s Cut (PC) verzii zistíte aký zlý je naozaj. Po takmer 20 rokoch oficiálne vyšla PC verzia na bluray a tak už nemusíme pozerať na zašuštenú a nekvalitnú vhs kópiu, ktorá bola dostupná. Ak neviete,tak oba filmy sa dosť líšia. V PC je 43 minút nových záberov (i keď si myslím, že ich je menej), má iný začiatok, totálne iný koniec a dáva pôvodnému filmu na frak. PC je ucelenejší film, ktorý je viac atmosférickejší a rozpráva o mytológií Halloweenu. Ukazuje koľko nelogických vecí je v kino zostrihu na dáva nám viac Dr. Loomisa. A vlastne po smrti Donalda Pleasencea prišlo k radikálnemu kroku film pozmeniť. Gore je slabšie a vraždy sú osekané čo zamrzelo, ale v konečnom dôsledku ide o kvalitnejší film. Samozrejme sa nejedná o nič svetoborné, ale ako zaujímavosť je to fajn a na porovnanie oboch zostrihov to poteší. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

  • V izbe Tommyho (Paul Rudd) visí na stene plagát gothic-rockovej kapely Sisters of Mercy. (BlackTom)
  • Producenti chtěli, aby si Brian Andrews zopakoval svou roli Tommyho Doylea z původního Halloweenu (1978). Brian však neměl žádného agenta, proto jej nebylo jak kontaktovat. (HellFire)

Reklama

Reklama