Reklama

Reklama

VOD (1)

V městečku Snowfield v Coloradu se pohřešuje 700 lidí. Jediní, kdo ve městě zbyli, jsou dvě sestry, šerif, jeho zástupce a profesor specializující se na starodávné epidemie. Právě on zjistí, že je planeta ohrožena fantomem po staletí ukrytým v nitru Země, jehož cílem je vyhladit lidstvo a veškerý život. A je nyní na pěti lidech, aby se postavili na odpor vražednému teroru a zachránili tak Zemi pro příští generace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No jo, já vim, že to strašný a že to knižní předlohu uráží, ale mně se tenhle film, v mládí tak moc líbil a fakt sem se při něm bál. Navíc bubáka, tak trochu zastínil Liev Schreiber, který už od začátku, působil dost démonicky. A jo, veze se to, částečně na těch známějších hororech a snaží se z toho těžit, ale ty chapadla, sliz a další ohavnosti, sou prostě super, gore je dost výrazné a v tomhle ohledu se film, nemá za co stydět. Bonusem je Ben Affleck, který běhá po městě a dělá šerifa, to je prostě, tak moc...........tak hrozně moc. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik sci-fi hororu smutne konštatujem, že Phantoms je filmom žalostne nedoceneným. V podstate ide o akúsi multižánrovú zmes Veci, Invázie zlodejov tiel, Slizu či dokonca Vojny svetov, napriek tomu však Phantoms nepôsobí neoriginálne či vykrádačsky (v konečnom dôsledku sa ani neopiera o nejaký narýchlo napísaný scenár, ale je adaptáciou románu Deana Koontza z roku 1983). Snímka disponuje hviezdnym hereckým obsadením (Affleck, Schreiber, McGowanová, O'Toole), ktoré ale v dobe jej natočenia ešte zďaleka tak hviezdne nebolo, solídnymi špeciálnymi efektami a pokúša sa aj o hlbšiu myšlienku (nie neúspešne). Hororové pasáže sú vydarené a Liev Schreiber si ako slizký záporák počína obstojne. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Kniha je docela čtivá a napínavá, film je nevýrazný, nemá šťávu a brzy upadne do nudy, z níž vás vytrhnou jen nechtěně komická bizarní stvoření jako obří krvelačná můra. Silné obsazení, to je ale bohužel asi tak vše a snad nemusím dodávat, že je to trochu málo. Rád bych kdyby se zfilmoval jeho Příchod noci, kde woodoo mág likviduje mafiánskou rodinu, to je docela husté. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zapadákov kdesi v poušti. Množství pohřešovaných lidí a nikdo neví, co za jejich odliv z městečka může. Jen hrstka obyvatel v čele se šerifem čelí invazi čehosi, co není z tohoto světa. Boj o život může začít. Až příliš luxusní obsazení na béčkový film pracující s prostředky áčkového bijáku. Každý jistě zareaguje na Bena Afflecka v hlavní roli hororu, který nemá v jeho filmografii markantní zastoupení. Film se vybral akční cestou a ten, kdo by čekal větší počet lekaček, by měl vyhledat jiný horor. Rozjezd je pomalejší, ale napětí visí ve vzduchu a postupně se situace bude přiostrovat až bude hustější a hustější. Přece jen je znát, že film už vznikl na konci devadesátých let, a tak speciání efekty, ani způsob režie, příliš neohromí. Dnes už je přece jen divák v hororech se scifi prvky zvyklý na větší terno. Množství scén je tady zdařilých, tempo nevyrovnané, ale snaha o dynamiku i rozpohybování děje, je více než zjevná. Affleck si vyzkoušel hororový žánr a později se přesunul k náročnějším věcem. Tenhle snímek je už trocho zapomenutý. Přesto se hodí na váš filmový stůl, pokud jste ochotni vypnout mozek a pustit se do likvidace toho neřádu, co se ve městě usídlil, se šerifem a spol. Mé hodnocení: 60% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle dělá film medvědí službu knihám. Člověk uvidí nějaký film a pak po knize nesáhne, protože film byl nuda a blbost. A kniha je přitom přesný opak. Tak, jako v tomto případě. Film celý příběh značně zjednodušuje, bere mu veškerou atmosféru a napínavost. Hudbu, jako byste už někde slyšeli, triky nic moc. Navíc, Rose McGowan tu z některých úhlů vypadá trochu jako Michael Jackson. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama