Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je neúspěšný spisovatel Harry Levine (Al Pacino) jednoho večera vyhozený ze své práce, kroky ho okamžitě vedou do bytu jeho přítele, rádce a fotografa Jaka Manheima (Jerry Orbach). U něj se zastavuje z dvou prostých důvodů; Jake Harrymu, který je na mizině, dluží slušnou částku a také si měl během posledního měsíce přečíst Harryho knihu, aby na ni autorovi řekl svůj názor. Jak se ale vzápětí ukazuje, Jake je na tom finančně ještě mnohem hůř, navíc tvrdí, že na Harryho knihu mu ještě nezbyl čas. Chladná únorová noc se tak pro oba osamělé muže mění v jeden dlouhý rozhovor, kde na povrch vyplouvají střípky ze životů obou mužů.

Chinese Coffee vychází z divadelní hry a s výjimkou několika festivalů se nikdy nedostalo na plátna kin, částečně kvůli odmítavému Pacinově postoji k jeho promítání. Teprve po sedmi letech od natočení jeho hlavní hvězda a režisér v jednom povolil, aby snímek vyšel na čtyřdiskovém DVD setu nazvaném "Pacino: An Actor's Vision". Na něm se také nachází The Local Stigmatic a Looking for Richard, další dva filmy, kde se Pacino pokusil kromě hereckých schopností prokázat i svůj režisérský, scénáristický nebo také producentský talent. (StarsFan)

(více)

Recenze (17)

Tanner 

všechny recenze uživatele

Nezaslouženě opomíjený kus v Pacinově filmografii, v němž exceluje před kamerou a solidní práci odvádí i za ní. Je to hodně konverzační a divadelní záležitost, ale nudu divákovi nedovolují jak vcelku občerstvující vzpomínkové flashbacky, tak především opravdu bravurně napsané i zahrané postavy, během jejichž dlouhého, víc a víc do hloubky jdoucího rozhovoru se postupně více dozvídáme o situacích, v nichž se oba nacházejí, o jejich povahách i složitém vztahu. Nebudu o něm více psát, abych nespoileroval, omezím se už jen na to, že každému, kdo má rád Al Pacina a konverzační dramata, film bezvýhradně doporučím. ()

karelondatra 

všechny recenze uživatele

Tento netypický film, ze kterého brzy vycítíte, že je spíš zfilmovanou divadelní hrou, na mě celou dobu působil rozpolceně. Na jednu stranu obdiv k dialogům i mimořádným hereckým výkonům obou hrdinů, na stranu druhou se mi stále vracel pocit, že "tomu něco chybí". A to se přelévalo celou dobu. Řečeno jinak, nebyl jsem schopen držet pozornost, být vtažen do děje, jak se na správný film sluší. Vypadával jsem každou chvíli ven a pak byl zase vtahován a tak pořád dokola. Ani teď kloudně netuším, jak to ohodnotit. Jakékoli hodnocení od tří do pěti hvězd mi přijde vhodné i ne. Zvláštní film, zvláštní pocity během něj i po něm. Rozhodně jsem rád, že jsem jej shlédl. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Až po skončení v záverečných titulkoch som zistil, že to režíroval práve Pacino. Chápem, že nemal ambície robiť veľkorozpočtový blockbuster, ale s týmto dieru do sveta tiež neurobil. Niežeby niektoré dialógy neboli zaujímavé, zvlášť v Pacinovom podaní, ale je ich tu viac než je nutné a takmer celý sa odohráva v jednej miestnosti. Riešime nedostatok peňazí, Pacinov odporný kabát, jeho knihu, malý byt, rozchod s priateľkou...A to je asi všetko. herecky dobre zahrané, ale ako celok dosť ukecané, nudné a nevýrazné. Povedzme si na rovinu, že keby tu nehral Pacino, tak je to absolútne nezaujímavý film. Iba na jedno pozretie. 60%. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dva kámoši ... do deště? Vítr v kapse rozhodně mají, pramen inspirace k práci i k životu vyschl, stáří za krkem a oni jednou v noci v ošuntělý cimérce uspořádají ošuntělou inveturu, na kterou měli celý přátelství, teď instantně kvůli nám, divákům, abychom věděli, kdo komu ukradl život. Al narozdíl od spousty jeho kolegů, co neumí hrát, neumí nehrát, je fascinující ho sledovat, stačí pohled, kterým by i ten text na lístku na tramvaj přehrál na Oskara, ale tyhle dialogy i rytmus scén na mě působily nějak divně. 3* a pulčana za překvapení v podobě skvělýho Jerryho Orbacha. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Luk at mi!" Pacino vždycky byl, je a bude skvělej herec. O tom žádná. Tentokráte si vzal i řežisérskou taktovku a k dispozici dalšího staršího pardála, aby mohli hodinku a půl tlachat, hádat se a přemítat nad tím kam svůj život vlastně dovedli. Pohled na jedno zničené staré kamarádství je podán hodně dramaticky. Pačíno herecky opět dominuje a do filmu natřískal snad všechny své nejznámější hlášky. 60% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama