Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je neúspěšný spisovatel Harry Levine (Al Pacino) jednoho večera vyhozený ze své práce, kroky ho okamžitě vedou do bytu jeho přítele, rádce a fotografa Jaka Manheima (Jerry Orbach). U něj se zastavuje z dvou prostých důvodů; Jake Harrymu, který je na mizině, dluží slušnou částku a také si měl během posledního měsíce přečíst Harryho knihu, aby na ni autorovi řekl svůj názor. Jak se ale vzápětí ukazuje, Jake je na tom finančně ještě mnohem hůř, navíc tvrdí, že na Harryho knihu mu ještě nezbyl čas. Chladná únorová noc se tak pro oba osamělé muže mění v jeden dlouhý rozhovor, kde na povrch vyplouvají střípky ze životů obou mužů.

Chinese Coffee vychází z divadelní hry a s výjimkou několika festivalů se nikdy nedostalo na plátna kin, částečně kvůli odmítavému Pacinově postoji k jeho promítání. Teprve po sedmi letech od natočení jeho hlavní hvězda a režisér v jednom povolil, aby snímek vyšel na čtyřdiskovém DVD setu nazvaném "Pacino: An Actor's Vision". Na něm se také nachází The Local Stigmatic a Looking for Richard, další dva filmy, kde se Pacino pokusil kromě hereckých schopností prokázat i svůj režisérský, scénáristický nebo také producentský talent. (StarsFan)

(více)

Recenze (17)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dva kámoši ... do deště? Vítr v kapse rozhodně mají, pramen inspirace k práci i k životu vyschl, stáří za krkem a oni jednou v noci v ošuntělý cimérce uspořádají ošuntělou inveturu, na kterou měli celý přátelství, teď instantně kvůli nám, divákům, abychom věděli, kdo komu ukradl život. Al narozdíl od spousty jeho kolegů, co neumí hrát, neumí nehrát, je fascinující ho sledovat, stačí pohled, kterým by i ten text na lístku na tramvaj přehrál na Oskara, ale tyhle dialogy i rytmus scén na mě působily nějak divně. 3* a pulčana za překvapení v podobě skvělýho Jerryho Orbacha. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zkraje jsem si říkala, že to bude určitě prima film, když tam hraje Al, ale po půl hodině spadly šraňky a já jsem jen letmo zachytávala tu a tam projíždějící vagón ve formě dobrého dialogu, nicméně to nestačilo k mému jásotu. Al je výborný herec, to bezpochyby, tady si to dokonce sám režíroval, o to lépe se mu to asi i hrálo, ale mně tenhle vlak nějak ujel, aniž bych ho cele ocenila. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Netradiční film. Označení, které mě napadlo hned v prvních pěti minutách děje. Neuvěřitelně komorní prostředí jednoho bytu, který vypadá... tak nějak moc realisticky na to, aby sloužil jen pro účely filmu. Žádný dokonalý pořádek, na druhou stranu ani zbytečně na efekt hrající depresivní prostředí. Tak takhle tedy vypadají americké filmy, pokud je jejich rozpočet přibližně stejný jako těch českých, a jsou založeny na divadelní hře. Až mi to trochu připomínalo Pacinovo oceňované Glengarry Glen Ross, ale tady ta intimita byla ještě mnohem větší. Jako byste Pacinovi viděli přímo do duše, ve svých vrcholových scénách tentokrát zdaleka neřval tolik, jak je obvyklé, spíš se jen tak procházel po městě a nahlížel do kaváren. A povídal. A povídal. Smířený se svým osudem spisovatele, který napsal "dvě slavné knihy, jen je nikdo nezná". Občas do děje probleskl nějaký ten záblesk minulosti; šťastné okamžiky, kdy byl Harry ještě se svou přítelkyní, chodil se bavit a hlavně žil... Chinese Coffee je zvláštní film (už jsem to říkala?). Trvalo mi sakra dlouho, než jsem ho sehnala, a bude to trvat sakra dlouho, než se mi dostane z mysli, byť jsem si v některých momentech přála, aby se příběh konečně pohnul dopředu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dvě trosky (rádoby-spisovatel a rádoby-fotograf) si povídají, stěžují si na svůj život a vzpomínají. Kritizují svůj život, za to jaký byl, jaký mohl být. Reflektují jej za pomocí intelektuálních příměrů a sytí nás světáckými zkušenostmi aniž by vytáhli paty z New Yorku. Předbíhají se v tom, kdo bude mít lepší argument. Pak začnou probírat Knihu a všechno se posune dál. Pomalu, ale jistě začne vyplavávat moudro, staré jako platidlo.... "Bez peněz to nejde." Divadelní drama je z ČÍNSKÉHO KAFE cítit na sto honů, ale Pacino ho vede velice zručně. Samozřejmě hraje ještě lépe než režíruje, jeho věčně podrážděný Harry je skutečnou postavou, stejně jako kliďák Jerry Orbach. Oba mi připomínali některé mé známé. Ten snímek by se dal analyzovat hodiny, tak tématicky bohatý je. Radost pohledět. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Až po skončení v záverečných titulkoch som zistil, že to režíroval práve Pacino. Chápem, že nemal ambície robiť veľkorozpočtový blockbuster, ale s týmto dieru do sveta tiež neurobil. Niežeby niektoré dialógy neboli zaujímavé, zvlášť v Pacinovom podaní, ale je ich tu viac než je nutné a takmer celý sa odohráva v jednej miestnosti. Riešime nedostatok peňazí, Pacinov odporný kabát, jeho knihu, malý byt, rozchod s priateľkou...A to je asi všetko. herecky dobre zahrané, ale ako celok dosť ukecané, nudné a nevýrazné. Povedzme si na rovinu, že keby tu nehral Pacino, tak je to absolútne nezaujímavý film. Iba na jedno pozretie. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Luk at mi!" Pacino vždycky byl, je a bude skvělej herec. O tom žádná. Tentokráte si vzal i řežisérskou taktovku a k dispozici dalšího staršího pardála, aby mohli hodinku a půl tlachat, hádat se a přemítat nad tím kam svůj život vlastně dovedli. Pohled na jedno zničené staré kamarádství je podán hodně dramaticky. Pačíno herecky opět dominuje a do filmu natřískal snad všechny své nejznámější hlášky. 60% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Komorní film o jedné místnosti a několika málo vzpomínkách mimo ní. Příběh o genialitě, nebo chorém mozku? O nevzdávání se svého snu, nebo lpění na neúspěšnosti. Film postaven na intelektuálních a uměleckých jízlivě laděných dialogů. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komorní, divadelně vyhlížející konverzačka o dvou kamarádech, jejich minulosti a možné budoucnosti. Pár scén a dialogů je zajímavých, ale jako celek je dané téma pro celovečerní film poněkud fádní. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Chinese Coffee na mě působil spíš jako divadelní hra než film.Film o konverzaci dvou lidí a jejich zamyšlení o přátelství,životě ,životních cílů a nenaplněných ambicích.Oba herci výborní,ale nějak zvlášť mě to nechytlo a proto za mě celkově 65 % a tři hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Herecky je snímek skvěle zvládnutý, vlastně ani režisérsky to není špatné, hlavně díky zajímavé řešení jednotlivých vzpomínek, které vstupují do děje, jenž je jen konverzací dvou chlapů, samotné dialogy jsou skvěle zahrány, ale prostě ve mně ten film nedokázal způsobit nadšení. Je to dobré, ale za mě ne skvělé. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Tohle je Amerika! Tady Seš tím, čím říkáš že Seš... Všichni do sebe šijou a řvou...je důvodem nedostatek peněz a neúspěch? ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Film o dialozích a skvělém výkonu velkého Al Pacina, kde mu Jerry Orbach skvěle sekunduje. Al Pacino na tom mohl více zapracovat a určitě to udělat kratší. Na chvíli jsem se cítil jako u Havlovi Audience. ()

Pavlík 

všechny recenze uživatele

17. 05. 2015 (144.); pan Pacino dobře věděl, že film do kin nepatří, diváci by tento dialog asi neradi poslouchali, tatínka ,,Baby" jsem si s radostí připoměl ()

Tanner 

všechny recenze uživatele

Nezaslouženě opomíjený kus v Pacinově filmografii, v němž exceluje před kamerou a solidní práci odvádí i za ní. Je to hodně konverzační a divadelní záležitost, ale nudu divákovi nedovolují jak vcelku občerstvující vzpomínkové flashbacky, tak především opravdu bravurně napsané i zahrané postavy, během jejichž dlouhého, víc a víc do hloubky jdoucího rozhovoru se postupně více dozvídáme o situacích, v nichž se oba nacházejí, o jejich povahách i složitém vztahu. Nebudu o něm více psát, abych nespoileroval, omezím se už jen na to, že každému, kdo má rád Al Pacina a konverzační dramata, film bezvýhradně doporučím. ()

Indigitor 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla opravdu chuťovka. Al Pacino je, jak jinak, dokonalý, ale i Jerry Orbach podává skvělý výkon. Dialogy jsou nádherné a prostředí malého, zapadlého New Yorského bytu je výborné. Rozhodně stojí za to shlédnout toto drama, které mi občas přidalo jako slušně vyvedená komedie o dvou neúspěšných umělcích, kteří neschopni se prosadit čelí kruté realitě, neschopni si připustit vlastní chyby a vrhající vinu na všechno ostatní jen ne na svou neschopnost. 90% ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

určite by som dala filmu vyššie hodnotenie, má mnoho silných kvalitných myšienok, rozvijanie životných tém, múdier, priateľstiev, lások, nádejí, snov... ale ešte ho nedokážem naplno ohodnotiť, možno časom, o pár rokov... ()

karelondatra 

všechny recenze uživatele

Tento netypický film, ze kterého brzy vycítíte, že je spíš zfilmovanou divadelní hrou, na mě celou dobu působil rozpolceně. Na jednu stranu obdiv k dialogům i mimořádným hereckým výkonům obou hrdinů, na stranu druhou se mi stále vracel pocit, že "tomu něco chybí". A to se přelévalo celou dobu. Řečeno jinak, nebyl jsem schopen držet pozornost, být vtažen do děje, jak se na správný film sluší. Vypadával jsem každou chvíli ven a pak byl zase vtahován a tak pořád dokola. Ani teď kloudně netuším, jak to ohodnotit. Jakékoli hodnocení od tří do pěti hvězd mi přijde vhodné i ne. Zvláštní film, zvláštní pocity během něj i po něm. Rozhodně jsem rád, že jsem jej shlédl. ()

Reklama

Reklama