Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský detektiv Frank Keller v podání hvězdného Al Pacina prochází hlubokou životní krizí, opustila ho manželka a vážně uvažuje nad odchodem do výslužby. Vyhořelý policista dostává na starosti případ sériového vraha, který své mužské oběti nemilosrdně likviduje kulkou do zátylku za zvuků dávného šlágru Moře lásky. Jediné důkazy z místa činu představují vražedná kulka a cigaretový nedopalek, na němž zůstaly otisky rtěnky. Během vyšetřování se ukáže, že oběti pojí jediná skutečnost – publikovali veršovaný inzerát v magazínu pro svobodné. Frustrovaný Frank se domnívá, že ve městě řádí šílená vražedkyně, která se zaměřuje na osamělé muže. Jako léčka na její dopadení má posloužit rafinovaný inzerát, který ji vyprovokuje k další akci. Frank se setkává se všemi zájemkyněmi a zajišťuje jejich otisky. V síti podezřelých uvízne i atraktivní prodavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), jejíž krásou a vášní se nechá zkušený detektiv dokonale zaslepit. Poblouzněný Frank svádí vnitřní souboj s narůstající nedůvěrou a spalující vášní, která ho ale může stát život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Moře lásky mě bavilo moc. I linka krimi, i ta vztahová. Dokonce uvažuji nad plnou palbou, protože je fajn objevit starší film, který se takhle hezky vybarví. Dobře obsazené, John Goodman mě potěší vždy, příjemný humor, v menších rolích se mihne několik známých tváří, dobře vystavěná zápletka, výborné rozuzlení, živočišný Al je neskutečně sexy, se zajímavou a podle mě skvělou Ellen Barkin jim to hrálo jedna radost, typ filmu, který jen tak nedostanu z hlavy. Elektrizující možná víc, než Základní instinkt. Neznala jsem, ale nevadí, protože na tohle se ráda podívám v budoucnu klidně několikrát. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rozvláčný průhledný neonoirový thriller podle osvědčené šablony s pár scenáristickými kopanci. Máme tu vraha žen, který funguje přes seznamovací inzeráty, takže mu vysoustružíme odpovídajícího poldu, který to bude vyšetřovat - rozvedeného a citově vyprahlého, který tak potká svou osudovou a dost možná i osudnou ženu. Úměrně tomu, jak vede scenárista všechny stopy k ní je jasné, že ona vrahem nebude, nicméně jím bude někdo z jejího okolí, což se potvrdí, scenárista vám ale neumožní odhalit identitu vraha předem, což naštve. Navíc nechá poldu chovat se značně idiotsky, tj. velmi jednoduše si neověřit, zda žena opravdu není vrahem podle otisků a místo toho čas od času před tou nechápavou chudinkou vybouchnout a řvát na ni "já vím, že mě chceš zabít, nejsem blbej". Když to udělal potřetí, tak už jsem vyprskl smíchy. Jediné plus filmu co mě napadá, je kočka Ellen Barkin. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Ve své době určitě skvělá kriminálka i když dnes už bychom k tomu možná pár negativních poznámek měli, ale vidět hrát charizmatického fešáka Al Pacina jeho detektiva a sexuální jiskření (a nejen to) mezi ním a slečnou podezřelou a to všechno s opravdu vydařenou atmosférou NY je stále super zážitek, který stojí určitě za zhlédnutí. A se sympatickým Johnem Goodmanem byli opravdu bezvadná dvojka, která se vzájemně skvěle doplňovala. Jo, čtyřka jak vyšitá. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi mrzí, že kriminální linku filmu, která byla v první části hodně dobrá postupně vytlačovala klasická vztahovka, resp. možná ne až tak klasická, ale prostě vztahovka na místo pátrání po vrahovi jsem se musel spokojit s krátkou scénou, která měla blíže ke krimi i když ty "lekačky" na chodbě to bylo zbytečný a po zbytek už jel scházení se a rozcházení se Franka s Helen. Al měl v té době životní formu, takže herecky je to kvalita by Pacino a Ellen taky rozhodně nepůsobí amatérsky, ale větší krimi dusno a vnitřní pschyologie hlavního hrdiny by filmu neublížilo. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaný snímek se skvěle natočenou a delikátní erotikou. Ústřední dvojka policistů, vztah mezi Pacinem a Ellen Barkin, režie, kamera - vše je v naprosté rovnováze. Neo-Noirový nádech je znát v nádherné 18+ scéně, která je decentně nasvícena a za oknem prší. O "Sea Of Love" bych asi bohužel okem nezavadil, nebýt v něm mého adorovaného nerváka. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, kdy jsou kriminálnící zatčeni na "Meet the Yankees" akci, se zakládá na skutečné události. (StarsFan)
  • V poslední scéně filmu je vidět, jak někdo Pacina odstrčí stranou, zatímco on na ulici mluví s Ellen Barkin. Dle tvrzení režiséra Beckera se jednalo o skutečného Newyorčana, který se jim připletl do záběru, a ne komparzistu. Pacino přitom pokračoval v hraní své úlohy bez sebemenšího zaváhání. (StarsFan)
  • Richard Price původně napsal scénář pro Dustina Hoffmana, ten si ho ale přál přepsat tolikrát, že nakonec jeho roli převzal Al Pacino. (StarsFan)

Reklama

Reklama