Knock Knock

Walter Lantz

Hrají:

Mel Blanc

• Flipper

Debut, nedebut, woody sa mi skoro nikdy nepáčil. Aj v tomto diele robí "zle" chudákom pandám. V rozprávke musí byť vždy niekto komu treba držať palce (Jerrymu a nie Tomovi napr.) takže toto mi nikdy nesadlo. Čiže bud sa budete behom deja znervózňovať, alebo milovať ďatľové kúsky.(17.8.2008)

Prvá rozprávka ( celkovo 192 častí ) o roztopašnom Woodym Woodpeckerovi, ktorú stvoril Walter Lanz. Hlas mu prepožičala jeho manželka Grace Stafford, neskôr Mel Blanc.(8.5.2007)

Tak toto je debut datla Woodyho - vyobrazen v celé své původní bláznivé kráse. Ale myslím, že ta "krása" je až moc bláznivá, člověk kdyby tuto epizodu viděl poprvé, bez nějakého hledání si informací o datlovi, tak by určitě lidově česky o datlovi řekl, že se chová jako "dement" a že je až moc přehnaně rozjařilý a už by se na další epizody nedíval. Nicméně takové lidi mohu uklidnit, že to jenom ze začátku se takhle chová, v pozdějších dílech už se jakoby "uklidní" a už nebude tolik vyčnívat. Děj: Datel který vyrušuje nebohé pandy a ty mu chtějí dát za vyučenou. Po kreslené stránce se mi tento díl celkově líbil (pěkné pozadí domu a hezká scenérie + mraky se animátorům taky povedly) (35%), po humorné a efektivní stránce to "jakš-takš" šlo (15%), hmm a co ještě.. no pak tam ještě ušla ta dějová hudba (12%).. takže celkově 62%. Výroba: Walter Lantz (produkce & režie), Alex Lovy & Frank Tipper (designová produkce), Ben Hardaway & Lowell Elliot (scénář), Frank Marsales (hudba), Bernice Hansen (Andy Panda), Mel Blanc (Datel Woody, táta Andyho Pandy, 2 datlové-lékaři z blázince). Doplňující informace: Datel Woody vznikl shodou okolností na líbánkách Waltera Lantze s jeho manželkou Grace Stafford. Byla hluboká noc, desivá bouře a aby toho nebylo málo ještě jim na kajutu bez přestání klepal datel. A to byla právě Grace, které napadlo, že by to mohla být nová postava Waltera Lantze.. (toto se stalo podle tiskového agenta Lantze) |***| Datla Woodyho daboval Mel Blanc a později v roce 1942, od epizody "The Hollywood Matador" se o datlův smích a hlas postaral gagman a scénárista Ben "Bugs" Hardaway (on ke všemu vymyslel Bugse Bunnyho). |***| V českém (Primáckém) znění datla Woodyho daboval Jan Dolanský (daboval celkem 174 epizod ze 192). |***| Frank Marsales předvedl svoji hudební tvorbu naposled - odchází totiž od studia Waltera Lantze.(30.1.2008)