Nebezpečný kód
(USA)
Thriller / Akční
USA, 2000, 92 min
Joe ChappellePlakáty
Když byl Kevin Mitnick mladý, tak se hackováním bavil do té doby než jej chytila FBI a on dostal podmínku. Ještě během podmínky se však dostal k systému S. A. S., díky kterému se mohl připojit na jakoukoliv linku. Systém se zdál nezlomný, ale Mitnick jej překonal a začal krást informace v hodnotách, které se pohybovaly v milionech. Dva roky po něm marně patrála FBI. Pak najali Tsotumu Shikomura. Experta, který je placen vládou a velkými firmami k tomu, aby byl před hackery vždy o krok napřed. Teď se vška zdá, že našel v Mitnickovi úplně nového protivníka a soboj se brzy přenese z klávesnice i do reálu. (Isherwood)
AngelAngie
Hrozná kamera, hrozný příběh, hrozný vše .. ta jedna je z lítosti a za občasnou vteřinu zajímavosti ..(7.1.2009)
movie
Pokud jste si mysleli, že se nedá natočit dobrý, ba dokonce i výborný film o hackerech, tak si pusťte Takedown (na videu jako Nebezpečný kód) a budete pravděpodobně mile překvapeni.(14.6.2002)
Smok
Bohužiaľ nezáživne spracovaný film na tému hackovania, na ktorú som sa velmi tešil. Takže o to je sklamanie väčšie. Tak aspoň pozdravujem igigi-ho a vyjadrujem "vďaku" za nový spôsob prihlasovania na databázu. Vidím, že títo chlapci dokážu urobiť aj väčšiu zlobu, keď chcú...(20.2.2010)
bassator
Spíše mi to připadalo jako nějaká soutěž o hackovaní, nežli jako nějaký film. Být o to první a nejlepší... - 8. 12. 2010 - 20%(2.6.2011)
Tomco
velmi dobre zmaknuty film o hackeroch a tu konkretne o zaujimavej postavicke kevinovi mitnickovi.. pred par rokmi som sa pri tomto pocine prijemne bavil 70%(24.5.2007)
Radiq
To by člověk nevěřil, jakými všemi způsoby se dá sledovat, získávat informace a dělat někomu bordel v síti.(8.7.2006)
dezorz
Tak ako Pirati yo silicon Valez, aj Takedown patri medyi realistickejsie pocitacove filmy. Bohuyial, to je tak vsetko kladne, co sa o filme da povedat.(26.8.2007)
3n3my
Len priemerný film o hackeroch (čo sa obsahu týka), nič mi to nedalo. Možno sa mi to zdá aj preto, lebo do tejto problematiky asi vidím viac ako ostatní (pracujem v IT). Teda pre mňa ďalšie sklamanie z filmov o hackingu. A čo do spracovania dobre to vystihol blackJag(7.8.2008)
MATADOR
Kvality na úrovni televizního filmu a napínavost by se dala hledat lupou! Jedna za obsazení.(23.5.2011)
Terva
Pokračování filmu Nebezpečná síť bez Angeliny Jolie je jen zbytečný počin. Přesto jsem vydržel do konce a dvě hvězdy jsou za některé povedené záběry a momenty.(30.9.2011)
O´Neill
Další film z oblastí hackerů. Rozhodně mnohem lepší než Nebezpečná síť, ale i tak nic moc. Byl to takový film na jedno podívání a to je tak všechno. Zanrán byl docela slušně, a hudba byla vcelku přijatelná. Ale vícekrat ho vidět nepotřebuji.(17.12.2009)
lennyd
Jakmile se Kevin Mitnick doslechne o systému S.A.S., který umí monitorovat veškeré telekomunikační linky, i přes všechna rizika se pokusí do systému nahackovat. A to i přesto, že si nadnárodní korporace najali bezpečnostního experta Shikomura, aby systém ochránil... Původní Hackers nebyli úplně špatný film - sice (a zvlášť z dnešního pohledu) působil trochu komicky, ale minimálně dostal na filmové plátno Angelinu Jolie. Hackers 2 pokračuje v podobném duchu dále - sice taky není úplně špatný (tak trochu mapuje Mitnickův život), akorát že Mitnick nebyl žádnej velkej hacker, ale potřebné informace získával pomocí psychologického nátlaku na zaměstnance telekomunikací (více třebas zde . Ale zpět k filmu - asi dvacet minut po závěrečných titulcích jsem nejenže zapomněl o čem film byl, ale že jsem jej vůbec viděl. To asi vypovídá o jeho kvalitách vše...(22.12.2011)
blackJag
Příběh Kevina Mitnicka určitě skýtal velký potenciál, to by ho ale museli dostat do rukou lepší tvůrci, aby byl využit. Film je zalidněn zbytečnými a trapnými postavami ( polda neustále žmoulající obří doutník, ukecaný a debilně se tvářící černoch, ...), které zdržují tempo a to ani nemluvím o dinamických prostředcích filmového výrazu, které jsou tu ale použity tak nešťastně, že vyvolávají nechtěný smích ( zpomalovačky, dokumentárně roztřepaná kamera ). Známější tváře, jako Ulrich nebo Berenger už i tenkrát předváděli průměrný výkon, dnes se po nich téměř slehla zem ( na plátnech kin ).(30.1.2008)
Solly
Zajímavé dílko, ale žádná pecka. Rozhodně však nejde o nesledovatelný nebo nudný film.(21.1.2003)
merigieren
Sice tam byly zjednodušující vychytávky pro efekt, ale ve skutečnosti by každý z kroků šel udělat. Má to svou logiku, odposlouchávání mobilů, taky sem si zkusil, Dneska by už většina věcí šla podstatně obtížněji, ale princip zůstává, získejte zdrojáky, najděte díru a hrajte si na bohy. Je to hodně propracovaný do detailu, dokonce tam projíždí skutečný zdrojáky, je jedno čeho. Realističnost, ale asi moc lidí neocení :-) Pro mě to bylo napínavý a zároveň sem si to spojoval se znalostmi, prostě úžasný. Taky je nutný při hodnocení zohlednit dobu, kdy se to dělo, porovnávat to s dneškem je trochu padlé na hlavu, jak to někteří dělají.(6.3.2010)
adekcz
Pokud tento film chcete brát jako zajímavost z počítačové historie, tak se nejdříve rozhodně podívejte na dokument http://freedom downtime, který ukazuje celou Mitnick kauzu právě z pohledu Mitnicka a jeho přátel. Řekněme, že vám minimálně otevře oči...(19.7.2008)
bourec
Jeden z filmů,kterej sem doteď neviděl,a kdyby to tak zůstalo,taky se nic nestalo.50%.(20.4.2010)
RedRose
Skutecnost je takova ze filmy, ktere se zabyvaji pocitacovou historii moc dobre nedopadaji... A je to skoda, hlavne pro me, protoze pocitacova historie (ale i soucasnost) je muj velky konicek! Tento film, zalozeny (castecne) na skutecnem zakladu je ale jeden z mala (podobne jako Pirati ze Silicon Valley), ktery to dokazali vytahnout vys nez na prumerny film! Kevim Mitnick je bezesporu ikona pocitacoveho hackerstvi a jen jeho jmeno u filmu muselo udelat sve (vsichni vime jak se prodavala jeho kniha), ale ani nemuselo, protoze tento film byl tak dobre natoceny, ze i lide kteri se az tak nevyznaji v dane oblasti lehce pochopi "vo co go!"(26.3.2006)
dragonian
pre mna velke sklamanie, Kevin Mitnick najznamejsi to hacker..zalozil novu metodu hackovania..social engineering..a tento film je urobeny tak neprofesionalne..:((5.9.2010)
Sciner
Nudné, unavující.(14.7.2009)
| Na levném DVD od: | 29.09.2011 North video |
|---|
Podobné
- Zdrojový kód (2011)
- Správci osudu (2011)
- Inception: The Cobol Job (2010)
- Repo Men (2010)
- Počátek (2010)
- Avatar: Stvoření Pandory (TV film) (2010)
- Déjà Vu (2006)
- Animatrix: Druhá renesance 2. část (2003)
- Matrix Reloaded (2003)
- Matrix Revolutions (2003)
- Animatrix (2003)
- Animatrix: Program (2003)
- Animatrix: Detektivní příběh (2003)
- Animatrix: Dětský příběh (2003)
- Animatrix: Neznámé území (2003)
- Animatrix: Přijímací zkouška (2003)
- Animatrix: Světový rekord (2003)
- Animatrix: Poslední let Osirise (2003)
- Animatrix: Druhá renesance 1. část (2003)
- Minority Report (2002)
- Cypher (2002)
- Matrix: Nová návštěva (video film) (2001)
- Elita (2001)
- Swordfish: Operace Hacker (2001)
- eXistenZ (1999)
- Matrix (1999)