Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Kevin Mitnick mladý, tak se hackováním bavil do té doby než jej chytila FBI a on dostal podmínku. Ještě během podmínky se však dostal k systému S. A. S., díky kterému se mohl připojit na jakoukoliv linku. Systém se zdál nezlomný, ale Mitnick jej překonal a začal krást informace v hodnotách, které se pohybovaly v milionech. Dva roky po něm marně pátrala FBI. Pak najali Tsotumu Shikomura. Experta, který je placen vládou a velkými firmami k tomu, aby byl před hackery vždy o krok napřed. Teď se však zdá, že našel v Mitnickovi úplně nového protivníka a souboj se brzy přenese z klávesnice i do reálu. (Isherwood)

(více)

Recenze (34)

Zoltarek 

všechny recenze uživatele

Tento film je založen na zkutečné osobě Kevina Mittnicka, a ukazuje minulost hackování, přičemž přidává i mnoho humoru. film je samozdřejmě určen výhradně pro diváka, který rozumí IT. Pro ostatní se asi bude jednat o brak. Každopádně je to jeden z mála filmů, kde josu ukázány zkutečné začátky hackování ve světě a také metody sociotechniky. ()

Smartynko 

všechny recenze uživatele

V prvom rade toto je voľné pokračovanie, ktoré síce stavia na skutočnej udalosti ale do autenticity naozaj moc nemá. Kto si pozrie Freedom Downtime a následný rozhovor s Kevinom Mitnickom ten pochopí, že sa niekto iba pokúsil na jeho mene dobre nabaliť. Nič menej vďaka tomuto filmu som zistil kto Kevin Mitnick v skutočnosti je takže prínosom pre mňa bol a nakopol vo mne slušný záujem o IT ako také. Osobne to hodnotím na 4*, vôbec to nie je také hrozné. Otázne je aké filmy vám sedia. Ja mám rád filmy s touto tématikou takže u mňa je to jeden z najobľúbenejších filmov napriek tomu, že nie je nejak extra vydarený. Videl som horšie filmy s lepším obsadením - viď Swordfish. ()

Reklama

Marquis odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je natocen navzdory Mitnickovemu hlasitému nesouhlasu s natocenim filmu o něm, jelikoz je to podle knihy, kterou psal jeho uhlavni nepritel John Markoff, ktery ho lžive v knize líčí, k čemuž zase neměl Mitnickovo svolení. V době kdy Mitnick seděl 5 let na tvrdo tuším, tak Markoff vydělal milion dolarů na tomto smyšleném příběhu. Mitnickův případ medializoval v Timesech a tak vláda USA zaujala odstrašovací stanovisko a Mitnick neměl nárok na kauci, byl z toho půl roku v samovazbě, žádné odvolání, musel si to odsesět. Pokud se chcete dozvědět o tomto případu víc, přečtěte si Mitnickovu verzi. Už vyšla přeložená do češtiny. Tento film parazituje na hlavním hrdinovi a celý příběh za knihou, filmem (tedy spíš zodpovědný člověk), velkou měrou přispěl k tomu co se stalo viz výše. Dnes má Mitnick firmu, kolem bezpečnostních technologií a asi bude v pohodě. Mimochodem o sobě nikdy netvrdil, že by byl super hacker, ale sociální inženýr- tedy člověk, který se umí pod záminkou věrohodně za někoho vydávat a tím získává informace různého charakteru. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Sice tam byly zjednodušující vychytávky pro efekt, ale ve skutečnosti by každý z kroků šel udělat. Má to svou logiku, odposlouchávání mobilů, taky sem si zkusil, Dneska by už většina věcí šla podstatně obtížněji, ale princip zůstává, získejte zdrojáky, najděte díru a hrajte si na bohy. Je to hodně propracovaný do detailu, dokonce tam projíždí skutečný zdrojáky, je jedno čeho. Realističnost, ale asi moc lidí neocení :-) Pro mě to bylo napínavý a zároveň sem si to spojoval se znalostmi, prostě úžasný. Taky je nutný při hodnocení zohlednit dobu, kdy se to dělo, porovnávat to s dneškem je trochu padlé na hlavu, jak to někteří dělají. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nevím proč je to prezentované jako volné pokračování té krávoviny z roku 1995, protože Takedown s tím filmem nemá vůbec nic společného. Naopak je to docela realistické drama na motivy skutečného příběhu. Bohužel je to ale také televizní béčko z roku 2000 se vším, co k televizním filmům z té doby patří. Nudný vizuál, nezáživná sterilní režie a v tomto případě i hodně chaotický rozjezd, kde neznalému divákovi až moc dlouho trvá, než se zorientuje kdo je kdo a jaké jsou jeho úmysly. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama