Old Glory
USA, 1939, 9 min
Chuck JonesHrají:
Mel Blanc- komentáře
Flipper
odpad!Áno poďme sa baviť o Amerike a jej krvavej histórii. Už v rozprávke vidíme stručný prelet históriou USA, ako burcovanie ľudí, strieľanie s dela a čo je najhoršie k tomu veľké slová o slobode. Strýčko Sam mal tiež porkymu povedať o miliónoch zavraždených indiánoch, o vykynožení bizónov, vraždách otrokov a podvodoch, ktoré v tých časoch boli na dennom poriadku, samozrejme všetko pre takzvanú slobodu. Poďme preto všetci salutovať vlajke a biť sa do hrude aký sme veľký Američania. Škoda, že o takúto pravdu ako som napísal veľa deti nemá záujem. Nacionalisticko americký otras, ktorý mi nadvyhol mandle.(14.8.2008)
HellFire
Další z dílů, který vychvaluje úžasný americký národ a jejich boj za svobodu. Dovolte, abych se zasmál.(19.4.2011)
K.I.N.G.
odpad!Český název: "Pocta vlajce". Co mohli Američani mluvit o nějaké svobodě a demokracii, když o něco později shodili jadernou pumu na Japonsko a černochy považovali za nerovnoprávné občany. Ve zbytku plně souhlasím s Flipperem.(2.1.2009)
T-enter
filmator
Porkymu dělá problémy naučit se přísahu americké vlajce. Naštvaně odhodí knihu, usne a ve snu jej navštíví Strýček Sam, který si jej odvede stranou a začne ho poučovat o dějinách USA. Žádné typické karikatury, ale realistické lidské postavy v dětské agitce, která nejspíš měla v co nejkratším čase poučit malé Američany o tom, jakého skvělého národa jsou příslušníky. Po probuzení Porky sundá čepici a odrecituje přísahu vlajce. Film končí detailem americké vlajky...(3.1.2006)