Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2074 a společnost Pinwheel Robotics právě vytvořila nový druh Cyborga - ženy, který se svými schopnostmi téměř vyrovná lidem a krásou je jistě překoná. Nikdo netuší, že ve skutečnosti Cyborg jménem Cash vznikl jen proto, aby posloužil jako smrtící a zkázonosná zbraň. Situace se ale mění ve chvíli, kdy se Cash zamiluje do učitele bojových umění, který pro Pinwheel pracuje. Oba společně uprchnou a ve spolupráci s dalším Cyborgem – odpadlíkem musí zvládnout obtížný úkol - zničit továrnu na Cyborgy dřív, než bude lidská rasa jednou provždy zotročena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1989 bol vyprodukovaný americký snímok "Kyborg" (Cyborg). Bol to pomerne drsný béčkový postapokalyptický akčný sci-fi thriller. Hlavnú úlohu v ňom stvárnil Jean-Claude Van Damme. V rámci jeho kinematografie je to celkom podarený titul. Má to surovú atmosféru a aj JCVD to zahral dosť dobre. O štyri roky neskôr, v roku 1993, sa objavil rovnomenný titul s poradovým číslom dva. "Kyborg 2 - Sklenený tieň" (Cyborg 2 - Glass Shadow). Už to však bolo bez Van Dammeho. Nahradila ho osemnásť ročná Angelina Jolie. Už v tomto mladom veku sa ukázala ako ambiciózna, nehanebná kariéristka, keď bez okolkov odhalila svoje (vtedy ešte) pekné, pevné kozy. Oproti pôvodnému snímku je toto pokračovanie očividne slabšie. Na dve hviezdičky to vytiahli jedine tie obnažené Angelinine cecky. ** ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

No to bola ale nedopozerateľná kravina. Nieže som sa utvrdil v tom, že Angelina je totálne netalentovaná herečka, ktorá môže zaujať maximálne svojim vzhľadom, ale utvrdil som sa aj v tom, že pokračovania už béčkových (rozumej filmy s van Dammom) filmov nemajú žiadnu úroveň. Scenár tak slabý umocnený otrasnými hercami a filmovými trikmi by nenapísalo ani päťročné decko s mozgovou obrnou. Vo všeobecnosti mám pre zlé filmy pochopenie (a videl som ich dosť), no v prípade Cyborga 2 som nemal silu na dopozeranie. Avšak i tú polhodinu trápenia, ktorou som sa mučil som kľudne mohol presedieť na záchode a mal by som rovnaký kultúrny zážitok. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie, která vybuchne, když dostane orgasmus? Nesnažte se mi tvrdit, že je ještě možné vymyslet lepší zápletku filmu!:) I když to zas není taková hrůza a zasloužilo by si to spíš tak 2*, protože jsem ale stejně ohodnotil už jedničku, dávám jen lepší 1*. Dvojka sice není tak režisérsky zbabraná, ale taky to není ani z půlky taková sranda. V prvním díle se totiž aspoň vyskytoval Van Damme, který celou dobu někomu nakopával prdele, nechyběl skvělý záporák a příběh byl sice jednoduší, ale o to srozumitelnější a přehlednější. Dvojka si sice bere z původního Cyborga název a taky pár zbytečných scén našroubovaných jako snové sekvence (asi jen proto, aby se mohli producenti chvástat že se filmem mihne i Van Damme), jinak ale jako by se celý děj odhrával v úplně jiném vesmíru. Záporák Billyho Draga (byť výborný) pak plní jen úholu jakési zástěrky, aby se tak rychle nepřišlo na fakt, že filmu kompletně chybí jakýkoliv scénář. Aspoň že Angelina je tu ještě mladá a nevypadá jako padesátiletá feťačka po třech letech na Háčku. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Za pár sekúnd pohľadu na Angeline kozy za mlada jedna hviezda. Všetko ostatné nestojí za reč. Niežeby niektorá časť zo série Cyborg niekedy stálo za niečo, alebo nebodaj obsahovala niečo ako slušný príbeh či vôbec nejaký scenár, ale aj jednotka s Van Dammom mala aspoň toho Van Damma a popravde sa dalo naňho pozerať ďaleko viac, ako na Angelinu a to je už čo povedať. Zhliadol som si to po dlhých 28mich rokoch, len tak pre srandu, že ako to zostárlo a ono to bolo staré a sračkové už v dobe vydania a nieto ešte dnes. Dnes aj tá najzaprdenejšia časť akéhokoľvek CW seriálu je technicky aj príbehovo aj kastingom lepšia. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na tu zdejší sérii odpadů, to působí jako fakt otřesná sračka, ale nakonec to bylo docela ucházející béčko, kde středem mýho zajmu byla samozřejmě Angelina Jolie, pro kterou to byl jeden z vůbec prvních filmů a musim oznámit, že nikdo nemusí mít strach, 17ti letá Angelina tu kozy ukáže, což bylo víc než potěšující, ovšem znatelně horší než její fyzická vyspělost byla její akční vyspělost, kdy toho předvede opravdu hodně málo a ještě to nepůsobí zrovna moc dobře, ani akčně, nicméně to nakonec vynahradí skvělej metrosexuální záporák v podobě Billy Dragoa a na konci rozjetej Jack Palance. 2,5* ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Film mal byť pôvodne natočený už v roku 1991 režisérom Markom DiSallem a produkovaný štúdiom Cannon Films. (beso74)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii v USA. (Terva)

Reklama

Reklama