Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendárny animovaný seriál o nehynúcom úsilí vynalizajúceho kojota chytiť rýchlo-šprintujúce zviera ponášajúce sa na pšotrosa do svojich pazúrov a zjesť ho na večeru. Nikdy mu to však nejde, a tak stále vymýšla nové a vždy originálnejšie metódy (napr. trysky na chrbte). Road Runner mu vždy uniká so svojim slávnym gestom mig-mig. Táto rozprávka je jedna z mnohých z dielní Chucka Jonesa (Bugs Bunny Show). (PaCM4N)

(více)

Recenze (165)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější kresleňák ze skupiny Bugs Bunny a spol. A chci nějakou vychytávku od ACME! Chuck Jones je můj nejoblíbenější animátor, důkazem budiž má obliba jeho vize Toma a Jerryho. Možná přehnaně akční, možná přehnaně cartoonovský, ale pekelně zábavný a i nyní dostatečně koukatelný. Poslední větu věnuji kritikům násilí - spousta lidí na tomto seriálu vyrostla (a že tam toho násilí bylo, leč bohužel/naštěstí pták zůstal vždy v celku) a kupodivu se z nás psychopati nestali. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Nejnápaditější a nejzábavnější z Looney tunes. Pták uličník je v podstatě jen sidekicker kojota Vildy, který díky donáškovému systému od ACME, získává ty nejlepší hejblátka při pokusech o lov na Uličníka. S Vildou jsem pokaždé prožíval absolutní frustraci a přitom maximální radost z toho jaký plán a jaký vynález dokáže tak vtipně a inteligentně použít. Jeho nemluvnost a používání výmluvných cedulek je pro mě maximum krátkometrážního animovaného humoru. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Většina z toho fyzikálně nemožná, ale vo to tady de, to je ten džouk, jako joke, né pšouk. Nejlepší je kovadlina s menší hmotností, než cokoliv jiného, ale hlavně když se přesune nad kojotovu hlavu. A ať žije dynamit. Tady mám dva druhy hodnocení - jako malýmu sviňskýmu parchantovi se mi to líbilo za 5 hvězd. Teď s věkem už to není tak žhavý, páč su už asi moc rozežranej - u hodně pastí se opakuje princip a dá se to očekávat. Někoho taky dost může srát Beep beep... PS: nákladní vozy taky dokážou být pěkně zákeřné... No a poznámka závěrem: na českejch silnicích asi taky řádí kojot, podle jejich stavu... Obzvlášť vtipné epizody: Zip 'N Snort, Lickety-Splat ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kojot Vilda (Wile E. Coyote) je pro mě jedna z nejzásadnějších postav filmové historie. A zdaleka nejen té animované. Neodolatelný, neúnavný, takřka donkichotský chlupáč, který TO (my všichni víme, co) zkouší dál a dál... A kterému nejde nefandit. Nejraději mám ty momenty, kdy se chudák stoprocentně přesvědčený lovec už už blíží k vytouženému opeřenému cíli, ale stačí jedna maličkost (následovaná výmluvným "Ó, bože..." pohledem) a "beep-beep", všechno je v tahu. Ať už kojot padá do propastí, svým vyděšeným čumákem zdobí nárazníky aut a vlaků, ať už trpí pod tunovými balvany, je ohořelý, zmrzlý, rozlámaný nebo prostě a jednoduše znechucený, nikdy to nevzdává. Když zkřížíte úděl Sisyfa a zlomyslnou zarputilost Edmunda Blackaddera, koho dostanete? Ano, je to chlupaté, skvostně podlé a uzavřelo to doživotní výhodnou smlovu s firmou ACME. ()

Kreveta.punk 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se u toho když jsem byl malej parchant a směju se u toho sviňsky i teď. Osud (nebo pták) s kojotem pokaždý vyjebe desetkrát víc, než předpokládám. Jen zajímavost pro ty, co jsou přesvědčení, že se jedná o pštrosa...není tomu tak. Onen pták vyjebávač je animovanou adaptací kukačky kohoutí, která žije v pouštích a buších severní afriky. ()

Galerie (6)

Související novinky

Warneři nakonec možná nechají kojota uniknout

Warneři nakonec možná nechají kojota uniknout

13.11.2023

Jak se zdá, čeho je moc, toho je příliš. Před pár dny jste se zde mohli dočíst zprávu o tom, že studio Warner Bros. se rozhodlo po více než roce od kontroverzního zrušení komiksovky Batgirl a animáku… (více)

Reklama

Reklama