Reklama

Reklama

U2: Under a Blood Red Sky

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie / Kanada / USA, 1983, 55 min

Obsahy(1)

Památný záznam koncertu irské rockové skupiny U2 k jejich třetímu studiovému albu War, natočený v rámci turné War Tour v červnu 1983. Místem vystoupení se stal přírodní amfiteátr Red Rocks v americkém Denveru, stát Colorado. Režie se ujal Gavin Taylor, který následně spolupracoval mj. s Ericem Claptonem nebo Queeny. (ČSFD)

Recenze (9)

Nassau 

všechny recenze uživatele

Tento koncert U2 je pro mě vrcholem živého záznamu jejich kariéry. Ta syrovost mi dodnes v jejich tvorbě chybí, ale to je můj problém. Po reedici má Under A Blood Red Sky skvělých 85 minut (až na Fall Down jsou zde všechny v ten večer zahrané songy) a ukazuje U2 přesně v té pozici, v jaké bych je chtěl pořád mít:) (95%) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • V krátké době před začátkem koncertu začalo pršet a jeho konání tak bylo ohroženo a dokonce v rádiu odvoláno; drahá technika, kamery a speciální osvětlovací zařízení z Hollywoodu v kombinaci s vodou, to nevěstilo nic dobrého. (ČSFD)
  • Obraz Bona mávajícího bílou vlajkou v průběhu písně Sunday Bloody Sunday je dnes už legendární podívanou. (ČSFD)
  • Red Rocks Amphitheater je z důvodu svého umístění vysoko v horách, v nadmořské výšce 1600 metrů, většinou zahalen v mracích a počasí se zde mění z minuty na minutu. (ČSFD)

Reklama

Reklama