Reklama

Reklama

Svobodný mládenec

(TV film)
  • Česko Sherlock Holmes: Svobodný mládenec (více)

Obsahy(1)

Lord Robert St. Simon je obecně považován za nejžádoucnějšího starého mládence v celé Anglii. Aby taky ne! Historie jeho rodu sahá nejméně pět set let zpátky, je pohledný, šarmantní a skvělý společník… Každá vdavekchtivá dívka by olízla všech deset. Jenže srdce lorda Roberta, jak se zdá, už zcela neodvolatelně získala krásná Američanka Henrietta Doranová, jejíž neurozený původ více než dostatečně vyvažují zlaté doly jejího papá. A zatímco se tyto dvě hrdličky připravují na nejšťastnější den svého života, utápí se o pár ulic dál nejslavnější detektiv světa v nudě z nicnedělání, ve fyzické i psychické indispozici, pronásledován neustále stejným, k zešílení se opakujícím děsivým snem. Ani on ani Henrietta ještě netuší, jak dramaticky se jejich cesty zkříží v Robertově venkovském zámku Glaven, natož aby si uměli představit, jak děsivé tajemství toto nádherné sídlo ukrývá ve svých důstojných zdech. (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Jestliže v minulém filmu se choval Holmes mírně řečeno atypicky, vloupával se do domu a sváděl služku, tady už je to totální psycho. Holmes, který by nikdy nevyšel z domu bez dobře padnoucího obleku a buřinky, najednou lítá po ulici v noční košili a padá do bahna.. WTF? ;) Jeremy Brett vypadá fakt špatně oproti první dílům. Doufám, že ty zbývající se zase uklidní, protože si tak nějak neumím představit, že se dá ještě přitlačit na pilu.. nicméně solidní horor.. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tento film mě bavil dokonce víc než slavnější Pes baskervillský. Od začátku se jednalo o temný, místy až děsivý, případ. Není to časté, aby byl viděn Sherlock Holmes nemocný a dokonce s vidinami. Na smrt nemocný byl snad jen jednou v seriálu. A prakticky až do konce je to napínavé, dramatické a vlastně i samotná tečka seriálu působí temně. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další celovečerní film z cyklu Sherlocka Holmese. Jeremy Brett mě vždy uchvacoval svým hereckým výkonem. A tady mě uhvacoval dvojnásob. Ty Sherlockovy záchvaty jsou zahrané fakt precizně. JInak příběh filmu je také dost zajímavý a hlavně tajemný a napínavý, atmosféra z něj sálá od začátku do konce. Předlohu ke Svobodnému mládenci jsem nečetl, takže nevím, kolik změn tam je, ovšem musím říct, že mě se tahle verze líbila moc. A rozuzlení bylo vážně geniální. Prostě další dokonalý a zajímavý Sherlock Holmes, který nemá jedinou chybu. 100%. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Tenhle Holmes mi nějak unikl, takže jsem viděla, až teď. A musím říct, že je velmi povedený. Má až hororový nádech. Holmes v zajetí nočních můr a démonů. Výborná, ponurá atmosféra a samozřejmě Jeremy je úžasnej Holmes, asi můj nejoblíbenější. V noční košilce válející se před barákem v blátě, tak ho jen tak neuvidíte. A samozřejmě nesmí chybět Holmesův nepostradatelný parťák a věrný přítel Watson, který nad ním neustále bdí. Snáší jeho sebestředné, sobecké nálady, opiátové excesy a věčný boj s přízrakem geniálního zloducha Moriartyho s grácií sobě vlastní. TV filmy mají v podstatě velmi podobnou kvalitu, jako seriál. Je dobře, že ČT čas od času, tyto zdařilé adaptace dává. I když zimní období se k Holmesovi hodí víc než slunné léto. Ponuré, sychravé počasí tomu dodává ten správný šmrnc. Brett byl zvažován do role Bonda, ale nakonec roli získal Moore. Byl velmi pohledný za mlada a splňoval všechny podmínky, mohl být zajímavým 007. Zřejmě mu byla souzena role Sherlocka, která mu seděla, jako prdel na hrnec. ()

Nut 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný díl série, v některých momentech máte chuť tleskat nadšením, jindy byste nejraději osobně poznali lidi, kteří mají tohle na svědomí (a rozhodně ne proto, abyste jim blahopřáli). Za co ty tři hvězdičky: po vizuální stránce perfektní zpracování, scénář sám o sobě je velmi poutavý, za co dvě odebrané hvězdičky: totální předělávka povídky Urozený ženich (Doyle se v hrobě obrací), halucinacemi trpící detektiv (Holmes se v hrobě obrací), výsledný průměr možná někoho potěší, ale vhledem k celkovému hodnocení této série to o něčem vypovídá... ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama