Reklama

Reklama

Příběh o Zoufálkovi

  • Velká Británie The Tale of Despereaux (více)
Trailer 3

Námořník Pietro a jeho velký kamarád krysák Roscuro zakotví v království Dor, známém po celém světě pro své lahodné polévky, a to během slavnosti „Dne polévky“. Hlavní kuchař André vaří vynikající polévku díky Boldovi, džinovi z jídla, který žije v jeho hrnci. Roscuro se vplíží do královské hodovní síně a spadne do polévky královny Rosemary, což ji vyděsí natolik, že dostane infarkt a zemře. Roscuro zjistí, že Pietro byl nucen odejít bez něj, a tak se ho ujme Botticelli, vůdce velké krysí populace, která žije v podzemí. Rozrušený smrtí své ženy král Filip zakazuje konzumaci všech věcí souvisejících s polévkou a prohlašuje krysy za „nezákonné“. Bez polévky se Dor stává chudým a bezútěšným místem. Andrému je zakázáno vařit polévku a Boldo se přestane objevovat. Králova dcera, princezna Pea, si zoufá nad smutným stavem království a nad tím, jak samotářské chování jejího otce, založené na zármutku, jí uzavírá svět. V myší vesnici v opuštěném kuchyňském skladu se do rodiny Tillingových narodí Zoufálek. Jeho rodina si okamžitě všimne, že má příliš velké uši, stejně jako toho, že se nenarodil slepý, ani plačící. Jak Zoufálek vyrůstá, je jasné, že se liší od ostatních myší. Je odvážný a zvědavý spíš než plachý, což znervózňuje ostatní myši kolem. Ve snaze naučit ho být „správnou myší“ ho jeho bratr vezme do královské knihovny, aby mu ukázal, jak žvýkat knihy. Ale Zoufálek se více zajímá o jejich čtení, protože je fascinován jejich příběhy. Jednoho dne se Zoufálek setká s Peou. Vypráví, co čte, a slibuje, že až dočte příběh o uvězněné princezně, řekne jí, jak vše skončí. Když se zjistí, že Zoufálek porušil myší zákon tím, že mluvil s člověkem, jeho rodiče Lester a Antoinette ho předají myší radě. Rada vykáže Zoufálka za zločin odvahy do vyhnanství. Slepá myš jménem Hovis spustí Zoufálka do kobky. Tím jej ostatní myši považují za mrtvého... (TV Nova)

(více)

Recenze (146)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh o jednom neobyčejném myšákovi a jednom neobyčejném krysákovi je zpracován poměrně plytce, jak dějově, tak animačně. Zaujalo mě ovšem to, že opět se povedlo jako jeden z hlavních motivů do filmu s krysama protlačit i jídlo (tentokráte to není ratatouille, ale polévka). Celkově se na to koukat dalo, nicméně bez jakéhokoliv přínosu či přidané hodnoty. Viděl bych to cca na stejnou cifru, jaká tady aktuálně svítí v modrošedém obdélníčku vpravo nahoře (54%). ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Myšák s velkýma ušima se na rozdíl od svých kolegů nebojí koček a chce zachraňovat princezny. Bohužel postrádá šarm, vtip i nadhled a připomíná toho chlapečka, který s vámi chodil na základní školu, vždycky seděl v první lavici, hlásil se a pomáhal paní učitelce nosit sešity. Je to otravný fakan, kterého nemá nikdo rád. Jako tenhle film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $50,877,145Tržby Celosvetovo $88,717,945Tržby za predaj DVD v USA $26,766,510 //počet predaných kusov 1,767,071║ Poriadne sklamanie, animačne priemer ale ten príbeh hrôza, bez nadhľadu, bez vtipu, pasivita, suché. Ako nechápem ako sa mohlo dať nahovoriť na takúto sucharinu do dabingu toľko známych hercov? /30%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pribeh o Zoufalkovi je bohuzel dost zoufalej. Pravdepodobne nejmene zabavnej animak, co jsem posledni dobou videl. Vicemene vsechno tu je spatne. Mame tu variaci na rytirskej pribeh v podani mysi, ale kdyz si odmyslime ty mysi, zbyde tuctovej, nicim zajimavej dej ve stylu pohadek Cesky televize. Coz by jeste tak nevadilo, problem je, ze je to fakt dost opruz, prvni pulku filmu se nic nedeje, druhou to sice neni o moc lepsi, ale ke konci to aspon trochu zvedne zaverecna zachrana akce, ktera kdyz nic jinyho, je aspon vcelku svizne natocena. Navic tady proste neni co sledovat, postavy nemastny neslany, hlas vypravece otravnej, na secteni povedenejch vtipku je i jedna ruka moc. Nezachrani to ani animace, kdy obzvlast lidi jsou vcelku odflakly, ale celkove proste nevypada nic moc. Takze fakt nevim, co na filmu pochvalit, protoze tady nefunguje absolutne nic, ty dve hvezdicky jsou za to, ze mi to precejen na min neprijde a ze sem u toho vylozene neusnul. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Několik málo zajímavých nápadů nedokáže zakrýt naprostou bezkrevnost, nedomrlost a dramaturgickou roztříštěnost tohohle nedovařeného animáku, vykrádajícího snad úplně všechno (s Ratatouille v čele)... ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Není nic horšího než překombinovaný a nevtipný animák. Zoufálek boduje snad jen renesančním výtvarným pojetím, jinak - navzdory 4 hlavním postavám - většinou nudí. Ukázkový příklad B-3D. A jedna z postav je toto. 50% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

nooo já nevím ... Animované myšky super, ale ta princezna s hydrocefalem nic moc teda. Jinak docela dost drsný příběh! Menším dětem může v jistých chvílích cvakat strachy u zadinky, však mně se to vcelku líbilo. Mělo to zajímavý děj i příjemnou akci. 3,5* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, je to tak, Příběh o Zoufálkovi je čistokrevná pohádka. Ne čistá komedie, ne parodie, ne akční podívaná, ale prostě pohádka. A krásná. Oslovila mě hlavně poutavým příběhem plným různých postav, z nichž žádná (no, možná s jednou výjimkou, ale o tom by se dalo diskutovat) nebyla vyloženě záporná. Všechny k jejich chování dohnalo chování někoho jiného. K tomu hezká animace (i když to není Pixar) a vynikající dabing - především v případě krysáka s hlasem Dustina Hoffmana a vypravěčky Sigourney Weaver. Čtyři a půl hvězdičky zaokrouhluji nahoru za perfektní "strašidlo" jménem Boldo inspirované Arcimboldovými obrazy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příšerná nuda. Přitom pár dobrých nápadů to mělo. Animace je ovšem podprůměrná, postav přespříliš ( Zoufálek je jenom jedním z mnoha) a režiséři tomu nedokázali dát tempo nebo aspoň náznak atmosféry. A obávám se, že ani na ty děti tohle nebude fungovat. 30% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 74%***TV/// Dabing 9/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Animace 7/10/// PLUS: bohaté obsazení v originálním dabingu, náš český dabing rovněž stojí za pozornost, příjemně poutavé vyprávění, slušné zpracování, více výrazných postav, které hýbou dějem MÍNUS: naopak hlavní postava není největším tahounem děje, animace je v některých místech slabší (lidské postavy a detaily pozadí-jako by bylo ploché), občas méně poutavá hudba, rovněž jednodušší příběh./// Shrnutí: Příběh o Zoufálkovi jsem měl dlouho v hledáčku. Film se mi nakonec líbil, i když nepřekonal moje očekávání. Rovněž se dá říct, že je trochu jednodušší a více přístupnější dětem něž dospělému publiku. Přesto se tu najde i několik prvků, které sice nepřekvapí, ale zaujmou. Mám na myslí charakteristiku postav. Světy lidí, myší a krys, kdy jednoduše poznáte kdo má být naivní, kdo hodný a kdo zlí. Trošku škoda, že si Zoufálek tím filmem spíš jednoduše projde (proletí) a to dříve než si uvědomí co vlastně vykonal. PS: V poslední době mi přijde, že tvůrci víc tlačí na příběh (který se občas i povede) než na humornou/komediální stránku filmu. Zrovna u Zoufálka se moc nenasmějete. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Pro mě teda docela zklamání. Hlavní myška byla sice naprosto úžasná, ale ani to film nezachránilo, protože i přes krátkou stopáž jsem se docela nudila. Tohle opravdu nebyla pohádka pro mě, ani ta animace se mi moc nelíbila. 3* ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Zoufálka někdo zoufale nedotáhnul. Hlavní postava - naivní a nebojácná myška s obříma ušima - může být seberoztomilejší, ale chvílemi se prostě chová jako retard. Animace je jiná, než na jakou jsme v současnosti zvyklí, ale ne takovým tím ujetým stylem, typickým třeba pro české animátory. Ale hlavní problém je ve špatně dramaturgicky ošetřeném scénáři. Není tu žádný velký příběh, nejsou tu vtipné momenty, nejsou tu silné či jen opravdu zábavné postavy. U závěrečných titulků se jen budete cítit otupěle - o chudší o hodinu a půl vašeho času. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Fascinující a velmi netypicky zpracovaný animák, který bohužel hodně ztrácí hlavně ve střední části, kdy se film stráááášně vleče. Ale to svícení a až filozofické zákruty příběhu mě naprosto dostalo a líbila se mi i hudba. Netuším, jestli se to líbilo dětem, ale já nebyl nespokojený. PS, už od plesové scény v Harry Potter a Ohnivý pohár jsem chtěl vidět Emmu Watson jako princeznu... no, tady alespoň princeznu mluvila, ale zbytek určitě taky jednou přijde... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro poutavé animované příběhy a tohle má zajímavý nápad. Pravda, myší už jsme tu měli až až a tahle není příliš vydařená. Mně se to ale líbilo a rád si tenhle film pustím v Nedělním odpoledni na odreagování. Za skvělý český dabing přidávám hvězdičku navrch. 80% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Vôbec to nie je až taká zlá rozprávka. Len som nepochopil ten vizuál - nič na ňom nie je sympatické ani roztomilé, akoby sa niekto snažil o klubovú rozprávku. Nič prevratné, ale slušné, scenáristicky občas zaujímavo netradičné. Škoda toho artového prístupu... ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Příběh o Zoufálkovi je vizuálně krásná, ale ve všech ostatních směrech podprůměrná pohádka. Co naplat, že hlavní hrdina je rozkošná odvážná myška, když je zejména druhá polovina zatraceně zdlouhavá a občas i prostá elementární logiky. Nápad pojmout animák ve stylu vlámských mistrů a obléct myšky do dobových kostýmů je fajn, stejně jako občasná filozofická odfrknutí. Celý příběh je ale především jedno velké vykradené klišé. Naštěstí ale tvůrci dětem necpou do hlavy už posté to samé morální ponaučení o tom, že musejí být samy sebou. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hodně temné, hodně posmutnělé a někdy až drastické (rodiče bez odporu vydávající své dítě na smrt). S šerosvitem pracující animace skutečně připomíná staré mistry (některé výjevy z krysího světa vypadaly jako od H. Bosche), jenomže působila poněkud chladně. Stísňující pocit ve mně vyvolala ošklivá děvečka od prasat, která tak zoufale a přitom tak marně toužila být princeznou. Vypravěčovy vsuvky nadhazují úvahy v tak syrové formě málokdy vídané v animovaném filmu - zrada, zoufalství, samota a odpuštění.____ Jenomže je to nedotažené, motivy dobře nevyzní, mnohé scény jsou nevygradované. Hlavní motiv o zemi, kde přestalo svítit slunce, není dostatečně vysvětlený. /29. 12. 12./ ()

Reklama

Reklama