Reklama

Reklama

Tanna

Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh o zakázané lásce a mladé milenecké dvojici na útěku byl inspirován skutečnými událostmi, které si vyprávějí obyvatelé vulkanického ostrůvku Tanna v Tichém oceánu, žijící v tradičním kmenovém společenství v izolaci od moderního světa. Přímo zde, v uchvacujících přírodních scenériích a s domorodými obyvateli v hlavních rolích, vznikl jedinečný hraný film o vzdorné Wawě, která miluje Daina, a když vypukne válka mezi členy kmene, vydává se s ním na útěk do lesů a k věčně bdící sopce. Univerzálně srozumitelná romance na půdorysu unikátního vhledu do života zdánlivě ztraceného ráje, který je našemu světu podobnější, než by se mohlo zdát. (Febiofest)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (21)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Působivý přírodní příběh o zakázané lásce v jednom domorodém kmeni ve Vanuatu, který byl natočen podle skutečné události r. 1987. Co se týče nucených sňatků se potom v kmeni mnohé změnilo. Během filmu, který plyne spíše jako hraný dokument, často koukáte do magické žhavé lávy přes 300m vysoké sopky Mont Yasur na pacifickém ostrově Tanna v souostroví Vanuatu, která patří mezi nejaktivnější sopky na světě. Dostat se na ni je obtížné, přesto tam domorodci často putují a radí se s ní, protože je pro ně posvátná a moudrá. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Jeden z večných, na každú dobu a na každé prostredie uplatniteľných archetypálnych príbehov ľudstva je ten o Rómeovi a Júlii. O láske, ktorej nie je dopriate šťastné naplnenie. Rovnako presvedčivo zapôsobí v rámci konfliktu Izrael-Palestína, Sever vs. Juh USA, NDR a NSR, no a v tomto prípade (čuduj sa svete) - Vanuatu. Tento film to mal vyhraté už len tým, kde sa natáčal. Ale ak by to mala byť bezduchá zlátanina, nezachránili by ju ani sopky a prales. Pre mňa osobne veľmi príjemné a exotické prekvapenie. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh o jedné nenaplněné lásce, připomínající Romea a Julii, natočený v exotickém prostředí vulkanického ostrova Tanna, který uchvátí především svou autentičností a dechberoucími záběry zdejší neposkvrněné přírody. Siluety domorodců na úpatí sopky chrlící žhavou lávu se mi z paměti jen tak nevymažou. Celkově jde o vskutku impozantní audiovizuální zážitek. Nebudu nic zastírat a na rovinu se přiznám, že závěrečná čtvrthodinka mě skutečně dojala. (80%) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Co jsem obdivoval byl kryt na penis a svěšená prsa domorodých stařešin. Příběh je překvapivě interesantní, obzvláště běhání na sopku a ze sopky. Ve filmu se běhá často. Když si domorodci neporovnávají údy, tak běhají sem a tam, aby se podívali, zdali je sopka pořád aktivní či aby ověřili, že k pobřeží jsou to pořád tři kilometry. 79% ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Kupodivu celkem zajímavý příběh v nezvyklém prostředí mi kazilo pár drobností, které ale ve výsledku film trochu srážejí. Jednak mě za uši tahal přespříliš doslovný scénář, kdy dialogy říkaly víc, než bylo z mého pohledu třeba a chvílemi byly natolik prkenné (pokud budu věřit anglickým titulkům v obraze), že působily až amatérským dojmem (chápu, že herci byli neherci, nicméně chybu přičítám právě scénáři). O něco méně mi pak vadily technické rezervy filmu. Někdy byl záběr špatně zaostřený, chvílemi pak záběrování působilo trochu jalovým dojmem. Obojí se vzhledem k podmínkám, v jakých natáčení asi probíhalo, dá pochopit. Přišlo mi, že se v určitých pasážích tvůrci snaží tlačit na takový "malickovský feeling" (několikrát mě napadlo, že by Tanna vlastně mohla být příběhem zasazeným do domorodé vesnice z Tenké červené linie), který ale vzápětí zase rozboří nějakou polodokumentární sekvencí. Přese všechny chyby je Tanna určitě zvláštním filmem, který nabídne o dost jiný prožitek, než na jaký jsme v současné kinematografii povětšinou zvyklí. 6/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Jedinými jazyky, kterými se ve filmu mluví, jsou Navhal a Nafe. (Hal_Moore)
  • Celý film byl natáčen na ostrově Tanna, kde po celých sedm měsíců natáčení bydlel režisér Bentley Dean se svou rodinou. Téměř všichni obsazení neherci hráli sami sebe. (Hal_Moore)
  • Oficiální vyslanec australské kinematografie na 89th Academy Awards 2017. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama