Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zloděj zloděje neoloupí... nebo ano? Rodina budižkničemů zdědí zlatý důl, ale jelikož ho pokládá za bezcenný, pověří Tedeuma (Giancarlo Prete), aby důl prodal. Zakrátko se na něj nalepí mnich (Jack Palance), dvojice sličných žen – Betty (Francesca Romana Coluzzi) a Wendy (Mabel Karin), a podlý obchodník Grant (Eduardo Fajardo). Když se ukáže, že zlatý důl je opravdu zlatý, začíná hra, ve které se každý snaží podvést každého. (ilclassico)

(více)

Recenze (3)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá ztřeštěná komedie, kterou jsem si střihl kvůli jedné z hlavních rolí Jacka Palance.  Typicky špinavé a zde i  vtipně nechutné špagety v tónech klasické grotesky.  Falešný mnich, špinavý podvodníček Tedeum a dvě děvky, rovněž podvodnice. To jsou hlavní a kladní Castellariho hrdinové, kteří se s bázní a hanou postaví zločinecké bandě podrazáckého obchodníka s doly.  Bude padat hodně ran pěstí, odhalují se tu trenky (kozy bohužel ne), ohýbají pušky a ženská rozdává rány jako chlap. Závěrečná bitka ve stylu vodního póla příjemně originální  a vzhledem k tomu, že jsem se místy zasmál i nahlas, přihodím ke třem jasným hvězdám jednu navíc. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Spaghetti western sa už dávno udomácnil na plátnach kín, jeho humorné obohatenie podobne. Tedeum je však príliš uvrešťaná bláznivá "humusácka" komédia, ktorá ma skôr iritovala ako bavila. Takže to najlepšie bola záverečná pointa a hudba De Angelis. Druhý komentár. ()

Reklama

Reklama