Reklama

Reklama

Rázovitý vesnický chlapík Bohuš Stejskal žije sám v rozpadající se chalupě, pracuje jako dřevař, většinu času tráví s kumpány popíjením slivovice. Jeho život se změní, když mu advokát Ulrich oznámí, že zdědil obrovský majetek. Druhý den mu tetka ze sousedního domu oznámí, že se mu uškrtila koza. Nešťastný milionář se rozhodne uspořádat na její počest velkolepou smuteční hostinu. Kamarády, navlečené do svátečních šatů, odveze do brněnské luxusní restaurace, kde parta způsobí ostudu. Večer Bohuš navštíví s kamarádem Košťálem masážní salón, kde je tak nadšen službami prostitutky Ireny, že ji přesvědčí, aby se k němu nastěhovala. Pro dívku, uvyklou luxusu, je však Bohušova chalupa šok, stejně jako jeho chování. I když je pro peníze ochotná udělat téměř cokoli, nakonec ho opustí. Bohušovi se podaří přesvědčit Vlastu, aby se k němu vrátila, a zaplatí celé vesnici zavedení plynu. Všichni mu závidí a každý něco chce. Když se objeví zuřivý Ulrich se zprávou, že Bohuš nic nezdědil, protože byl jen nevlastní syn, odvrátí se od něj kamarádi, Vlasta i ostatní. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 285)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Smutný úpadek V.CH. i B.P. aneb ztráta soudnosti spojená s chamtivostí... . . . Ano - téhle blbosti se asi lidi smáli, až se prachy jen sypaly... Sponzory neřeše... Ubohá šmíra a počátek úpadku velkých umělců - a ruku na srdce, jeden ze zásadních momentů obratu české filmové kultury někam směrem ke kurvahošikdovíkam. No kdo ví. Však se stačí dneska kouknout, co nadotovaná čudlárna vyrábí za sračky. Tak nelezte zas tomu Bolkovi tolik do zadnice. Myslím, že na Vás trumpetové z Olšan smíchem sere... :-))) - - - P.S. Pro až neuvěřitelné množství zdejších "přátel filmového umění" je dle jejich komentářů tento film - k u l t e m ! - Tak kultahošikultnsrát... :-( ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Exaltovaná feministická babča vypustila další rádoby trefnou kritiku naší národní povahy. A můžeme se dozvědět, že občan Česka by chtěl mít prachy, moc, chlast a velké péro. A je pro to ochoten i leccos udělat. Jak překvapivé. Polívka v parodování sama sebe dosáhl mistrovství, to musím uznat, ostatně podobně jako Donutil. Je snad i škoda plýtvat časem příšerných osobností, avšak solidních herců, na takovéto projekty. Někdy mě i popadne dojem, jestli my si těmi ,,nastavenými zrcadly" v podobě Homolků, fialek, sluncí a sušených trav onu realitu uprděných knedlíků sami nenastavujeme? Ale jinak - držku mi to párkrát zkroutilo i do úsměvu, to bych zase lhal. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Blahoslavení chudí duchem, neboť jim budou za chvíli patřit vaše peníze, tvrdí jeden z Murphyho zákonů a čítankový buran Bohuš je toho jasným důkazem. A já mohu jen konstatovat, že tento film je natolik debilní až je úžasný. Anebo naopak. Je těžké rozhodovat se v hodnocení mězi pěti hvězdami a odpadem, takže ve svém hodnocení využívám právní zásadu In dubio pro reo (v pochybnostech ve prospěch obviněného). ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem původně nijak neměl v lásce, až mi jednou nezbylo o letních prázdninách nic jiného, než se na něj podívat, protože se ségrou by jinak bylo k nevydržení. A tehdy jsem zjistil, že se vlastně jedná o docela vtipnou komedii, u které jsem se opravdu dost nasmál. Od té doby jsem tenhle film viděl několikrát, naposledy před dvěma dny. A pokaždé se u toho bavím stejně, jako kdybych to viděl poprvé, pokaždé se mi to líbí, pokaždé si to užívám, pokaždé se tímhle filmem nechám strhnout k dvouhodinovému odreagování a zábavě. Čím to však je, že mi tenhle film tolik imponuje? Asi za to může herectví Bolka Polívky, který naprosto geniálně ztvárnil roli vesnického křupana, který se chová pořád stejně, ať je ve svém stavení, v luxusní hotelové restauraci, nebo v advokátní kanceláři. A v tom je kouzlo tohoto filmu, že hlavní hrdina je pořád stejně svérázný a pořád říká to, co si upřímně myslí. Právě díky panu Polívkovi je tenhle film tím, čím je, díky němu se jedná o kvalitní a vtipnou zábavu, která mě spolehlivě rozesměje i při několikátém zhlédnutí. Děkuji paní Chytilové za tohle legendární dílko, stejně tak děkuji i panu Polívkovi za jeho geniální herectví, a děkuji i producentům, že byli ochotni tenhle film financovat a že mohl vzniknout. Nemám co dodat, jsou to lepší čtyři hvězdy. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších takzvaných porevolučních českých filmů. Podobně jako Hoří, má panenko se také Dědictví musím smát od začátku do konce. Smíchem se totiž bráním tomu, abych celé dvě hodiny přemýšlel, jak moc je tenhle snímek aktuální a, ano, drsně pravdivý. Každý z nás totiž zná nějakého toho Bohuše... A kdekdo jím občas i je. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (70)

  • Jozef Kroner (Košťál), ktorý robil Bolekovi Polívkovi (Bohuš) šoféra, bol v skutočnosti zlý vodič. Počas natáčania nevedel preradiť ani rýchlosť a namiesto spiatočky tam zaradil jednotku. (Raccoon.city)
  • Kancelář JUDr. Širokého (Leoš Suchařípa), jenž Bohušovi (Bolek Polívka) zprostředkovává nabídku Japonců na odkup cihelny, se nachází v dnešním sídle Ústavního soudu ČR v Brně. (VN85)
  • Když příjde na konci filmu do hospody Bohušova (Bolek Polívka) parta, tak jeden z nich řekne: „Já bych si dal tebe Lenko.“ Správně ale měl říct Vlasto. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Zemřel herec Jiří Pecha

Zemřel herec Jiří Pecha

28.02.2019

Svět opustil další známý český herec. Ve věku 74 let zemřel Jiří Pecha, nejlepší kamarád a častý herecký partner Bolka Polívky. Asi nejvíc jej proslavila role anděla ve filmu Dědictví aneb… (více)

Věra Chytilová 1929 - 2014

Věra Chytilová 1929 - 2014

12.03.2014

Ve věku 85 let dnes zemřela Věra Chytilová, svérázná režisérka a scénáristka. Studovala architekturu, později FAMU. Pracovala jako manekýnka, kreslička, poté na Barrandově jako klapka a pomocná… (více)

Reklama

Reklama