Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Setsakra dobré UFO sci-fi. Od začátku do konce napínavé. Pořád jsem váhal, jestli si to kluci v čele se skvělým Robertem Patrickem opravdu nevymysleli. Kdo ví. Každopádně Fire in the Sky má u mě zatím nejpůsobivější UFO scény. První únosová byla taky výborná, ale na tu uvnitř lodi nemá. Lepší než jakákoliv z Akt X. Tady mě mrazilo v kuse. Řádně beznadějná atmosféra hlavně díky hudbě. Na filmek jsem narazil náhodou a bylo to mé štěstí. Ani jsem si na židli nepoposedl. -"I searched the woods and... But he wasn't... There was nothing... They took him." ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Ano, ano , ano. Takové filmy mám osobně velice rád - zajímavé, napínavé a ještě k tomu sci-fi, navíc konec byl hodně dobrý - ne že by to co bylo před ním, bylo špatné, naopak bylo to uvěřitelné, což je u tohoto filmu velká výhoda. Jak říkám: "Rozhodně se vyplatí na tento film podívat kvůli Robertu "T1000" Patrickovi (má dobré páčo), atmosféře a výbornému finiši." Oheň v oblacích mi neuvěřitelně sedl… Parádní. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem poněkud skeptický ke sloganům - podle skutečné události - tím spíš, když se jedná o únos mimozemšťany, byť jsem mimozemské plavidlo viděl na vlastní oči. Každopádně Oheň v oblacích je velmi solidně zpracovaný příběh s pěknou kamerou a obstojnými, byť nijak bombastickými efekty. To zde ale nevadí, neb důležitější je to, co se dělo okolo nešťastného únosu jednoho z mladých mužů, kteří pracovali v lese. Vyšetřování zmizení, hyenismus médií, rychlé a odsuzující soudy lidí i přátel a touha vyšetřujícího lapit podezřelé ptáčky za každou cenu střídají dokumentární záběry ze života lesních dělníků se zvláštní poetikou obrazu. Unesený Travis je podroben děsivé mimozemské tortuře. Samotné kosmické plavidlo připomíná uvnitř včelí úl a člověk si mimoděk vzpomene na vetřelce. Zasmušilý R. Patrick velmi věrohodně propadá postupné skepsi a zdá se, že nic už jeho život nevrátí do starých kolejí, jelikož nechal nejlepšího přítele napospas emzákům... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Příběh, byť založen na skutečných událostech, hodil by se spíš jako námět pro jednu epizodu Akt X. Takto je děj zbytečně natahován a rozkládá sáhodlouhý prostor pro vedlejší motivy, které sice jednotlivé postavy zasazují do identifikovatelného prostředí, přesto jen ve výsledku oddalují očekávané zvraty. Nakonec je ale člověk vděčný, že k nim aspoň dojde. Z herců se mi nejvíc pozdával Robert Patrick, u něhož nejsem příliš zvyklý na civilní postoje. Účast Henryho Thomase, který svého času laškoval s E.T., je potom vzhledem ke zdejší povaze mimozemšťanů, docela zábavná. 55% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Stalo se to skutečně, jak tvrdí Travis Walton, údajná oběť tajemného únosu? Film zachycuje jeho vyprávění o tom, co (snad) prožil. Jestli je ale pravdivý, nebo ne, to ví jen sám Walton a pár jeho známých. Každopádně je třeba vyzdvihnout trikovou část snímku. Děj samotný je také dostatečně dramatický a napínavý a přestože jde jen o béčkový film, hodnotím jej vysoce právě pro onu napínavou atmosféru, která by mohla být ještě hrozivější, pokud by to opravdu byla pravda. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Dodávka, ve které parta jezdí, je Dodge D-200 Crew Cab z roku 1965. (nocturne)
  • Craig Sheffer byl téměř vyhozen z filmu. Režisér Robert Lieberman uvedl, že často chodil na natáčení pozdě. Jediným důvodem, proč nebyl vyhozen, byl fakt, že režisér Robert Lieberman byl spokojen s jeho postojem a hraním, jenž dobře zapadal do role jeho postavy. (Lajty)
  • Travis Walton uvedl, že scéna, kdy ho zaměří světlo z lodi a následně ho odmrští o několik metrů dál, byla ve skutečnosti daleko horší než ve filmu. Všichni ostatní dřevorubci byly naprosto přesvědčení, že je Travis Walton mrtvý. (Lajty)

Reklama

Reklama