Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Příběh, byť založen na skutečných událostech, hodil by se spíš jako námět pro jednu epizodu Akt X. Takto je děj zbytečně natahován a rozkládá sáhodlouhý prostor pro vedlejší motivy, které sice jednotlivé postavy zasazují do identifikovatelného prostředí, přesto jen ve výsledku oddalují očekávané zvraty. Nakonec je ale člověk vděčný, že k nim aspoň dojde. Z herců se mi nejvíc pozdával Robert Patrick, u něhož nejsem příliš zvyklý na civilní postoje. Účast Henryho Thomase, který svého času laškoval s E.T., je potom vzhledem ke zdejší povaze mimozemšťanů, docela zábavná. 55% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Údajne skutočný príbeh o mužovi z Arizony menom Travis Walton (DB Sweeney), ktorý zmizol na päť dní a vraj bol unesený lietajúcim tanierom. Asi prvá hodina je najsilnejšia, pričom Waltonovi priatelia sú podozriví, že ho zabili, kým je nezvestný. Akonáhle sa Walton vráti, film stráca dynamiku. Scény z mimozemskej lodi som si samozrejme užil. Bolo to veľmi kreatívne. Problém je však v tom, že film strávil veľa času s vedľajšími postavami, ktoré v podstate zmiznú z príbehu, keď sa vráti Travis. 6/10 ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velice chytře natočený sci-fi film, kterému neuškodila ani přílišná obrazová popisnost v závěru. Snímek je ve svém vyznění hodně temný a jeho vize není právě příliš optimistická, syrové až naturalistické scény v závěru snímku trochu připomínají (alespoň subjektivně) povedený obdobně temný Horizont událostí, čímž je řečena zásadní věc - tenhle sci-fi film ocení především příznivci subžánru UFO... Ty ,,skutečné události" tam prostě musíte chtít vidět... :-) Každopádně jde o trochu polozapomenutý, přitom ale nadprůměrně podařený a hodně temný sci-fi film... Podobné filmy: Čtvrtý druh, Paranormal Activity, Invaze, Blízká setkání třetího druhu ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jestli si to protagonisté vymysleli jenom kvůli slávě, tak jsou to pěkný hovada :-). Škoda, že nejlepší část filmu podle "skutečné události" není. I tak se však jedná o nejpůsobivější film o únosu mimozemšťanů, co jsem viděl, protože je prvním, co mě donutil přemýšlet, jestli ono na tom skutečně něco nebude. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

V pravom zmysle slova mysteriózna dráma s prvkami trileru a sci-fi. Atmosféra filmu funguje od začiatku po koniec a divák sa môže oprieť o skvelú réžiu. Jeden z dvoch hlavných hercov - Robert patrick, ktorý dva roky predtým hviezdil v terminátorovi, u mňa dominuje. Samozrejme záver s flashbackom únosu bol trochu preexponovaný, no a v aboslútnom závere mi chýbala nejaká pointa, ktorá by veci uviedla na pravú mieru, resp. dovršila načrtnuté skutočnosti. Nič také sa ale neudialo. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Travis Walton uvedl, že scéna, kdy ho zaměří světlo z lodi a následně ho odmrští o několik metrů dál, byla ve skutečnosti daleko horší než ve filmu. Všichni ostatní dřevorubci byly naprosto přesvědčení, že je Travis Walton mrtvý. (Lajty)
  • Craig Sheffer byl téměř vyhozen z filmu. Režisér Robert Lieberman uvedl, že často chodil na natáčení pozdě. Jediným důvodem, proč nebyl vyhozen, byl fakt, že režisér Robert Lieberman byl spokojen s jeho postojem a hraním, jenž dobře zapadal do role jeho postavy. (Lajty)
  • Příběh je ve filmu v několika momentech pozměněn a některé scény jsou zdramatizovány oproti skutečnosti. Původní příběh totiž nepřipadal režisérovi dost děsivý, a proto ho trochu poupravil. (Lajty)

Reklama

Reklama