Reklama

Reklama

Epizody(159)

Obsahy(1)

Tento francouzský sitcom volně navazuje na úspěšný seriál Helena a její chlapci. Studentská parta se rozhodne bydlet společně a pronajmou si dům. Stěhování je hned dvojí, neboť kluci navíc musejí vyměnit milovanou garáž za jinou zkušebnu. Vedlejší postavy (Bruno, Taxi, Fabrice) bez vysvětlení zmizí, hlavní členové party ale zůstávají. Tentokrát však Helena není ústřední postavou, vyskytuje se pouze v několika epizodách na začátku a uprostřed seriálu, neboť její představitelka Hélène Rolles se rozhodla více se věnovat pěvecké kariéře. V seriálu byl její odchod vyřešen tím, že Helena odletěla do Austrálie starat se o nemocnou babičku. Změny nastanou i u ostatních postav, např. Adéla se s Lindinou pomocí stane manekýnkou a začne si říkat Manuela. O vtipné situace není ani tentokrát nouze, zejména díky temperamentu Loly a Josého. Po 159 epizodách bylo natáčení ukončeno a následoval další, rovněž přímo navazující seriál Les Vacances de l'amour. (Kri-kri)

(více)

Recenze (7)

Aquilles 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozmary lásky volně navazují na předchozí seriál Helena a její chlapci. Velmi oceňuji, že na první pohled barevnější Rozmary vnáší do série nový svěží vítr. Po několika posledních dílech původního seriálu přinášejí odlehčenější atmosféru a především více humoru, který se v lecčems vyrovná i prvním dílům Heleny. Zápletky a události z jednotlivých dílů plně čerpají z nově nabytých možností společného bydlení, a tak můžeme vidět nejen stěhování a malování, ale i kuchyňské scény anebo třeba scény koupelnové, o kterých jsme v původním seriálu vždy bohužel jen slyšeli. Výhodou je, že seriál si uchovává všechny hlavní postavy (ačkoli Helena po pár dílech partu opouští). Bohužel však bez vysvětlení mizí vedlejší postavy, jako například Taxi, Fabrice či Bruno. Je to škoda, protože mnohé z nich ještě měly potenciál do budoucna. Jedinou výjimkou je naštěstí Natálie, která se v průběhu seriálu konečně plně semkne s partou a stane se jednou z hlavních postav, aby to konečně trvale dotáhla i do znělky (pomineme-li její krátkou účast v úvodních titulkách Heleny po odjezdu Katky a Štěpána). Nutno podotknout, že toto hodnocení se vztahuje především k první polovině seriálu, neboť v dabingu jsme se mohli dočkat jen 65 dílů. V těch dalších už se parta opět částečně obměňuje – někteří odcházejí a objevují se třeba na první pohled nesympatická Cynthia a Jimmy. Bez kouzla českých dialogů ale těžko říct, jak hodně bychom si nové složení party oblíbili. ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Oproti Heleně a jejím chlapcům ubylo humorných situací a už jsem bohužel měl pocit, že se tu vaří z vody. Viděl jsem zhruba 30 dílů... ■ Ke zhlédnutí na serveru TyTrubko, bohužel bez titulků. ◢ ■ ◣ (R) [49/100] ■ (K) [48/100] ■ (V) [48/100] ■ (♫) [68/100] ■ (E) Hélène et les garçons (1992 - 1994) ● Premiers baisers (1991 - 1995) ● Beverly Hills, 90210 (1990 - 2000) ● Jak svět přichází o básníky (1982) ● Nana (2005) ● Friends (1994 - 2004) ● Les Filles d'à côté (1993 - 1995) ■ (DAB) [60/100] ■ (Č) 1 ■ (P) [1997] [SD] [CZ] [49/100] ■ (CSFD) Kri-kri(C) [49/100] ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozmary lásky jsou volným pokračováním známějšího a populárnějšího seriálu Helena a její chlapci. Na českých obrazovkách byl vysílán jen krátce (09. 10. 1997 - 15. 01. 1998 na Nově). Helena a její přátelé se rozhodnou bydlet společně a pronajmou si dům. V průběhu seriálu dojde k několika zásadním změnám - Helena odjede do Austrálie a brzy nato se rozejde s Mikulášem. Natálie se konečně polepší a začne prožívat lásku s Kryštofem a později s Olivierem. Protože tento seriál nebyl u nás nikdy odvysílán celý (ze 159 dílů jich Nova zakoupila jen prvních 65), mohu hodnotit jen to, jak na mě zapůsobily u nás odvysílané epizody. Rozmary lásky považuji za docela zdařilé pokračování úspěšného seriálu a i když v něm postrádám Johanu a Kristiána (jejich komičnost je nahrazena v charakterech Loly a Josého) a přibylo několik nových postav, na milostných zápletkách ani patřičné dávce humoru to nijak neubírá. Spíš mám dojem, že první polovina Rozmarů je mnohem více nabita humorem i svižnějším dějem, než Helena a její chlapci po odjezdu Johany a Kristiána. Po nějaké době jsem shlédl i u nás nikdy nevysílané díly 66-159 (mimo originál se naštěstí dají sehnat i s ruským rychlodabingem). Do 85. dílu je to skvělá podívaná, ale pak se kvalita o něco zhorší. Přestože se Helena v 73. dílu vrátí a s Mikulášem se usmíří, pár dílů nato spolu odjedou do Austrálie. Aby toho nebylo málo, ve stejné době partu opouští Kryštof, bez vysvětlení zmizí Manu a k dovršení všeho, pár dílů před koncem seriálu Sebastián kvůli nové lásce Aline definitivně opouští Lolu i kapelu. Tyto přemnožené odjezdy hlavních hrdinů druhou polovinu seriálu poněkud degradují, bez nich už to zdaleka není ono. Navíc přicházejí nové postavy, Cynthia a Jimmy, kteří se mi jeví silně nesympaticky. Jediné pozitivum pozdějších dílů je častější výskyt mé oblíbené Natálie a fakt, že se dala dohromady s Olivierem. Mé hodnocení 5* platí pouze pro první polovinu seriálu, od 87. dílu bych dal 4*. Ovšem jen kvůli méně zdařilé druhé půlce, která se beztak na české obrazovky nikdy nedostane nemám chuť seriálu uškodit, takže nechávám plný počet 100%. V Deníčku článek o seriálu a zde v češtině ukázka 1. dílu Stěhování. ()

Ebibrigi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To byl tvůrcův výborný nápad pokračovat v milovaném sitcomu Helena a její chlapci, avšak pod jiným názvem a v novém prostředí. Hezky znějící Rozmary lásky a velmi dobře hodící se k seriálu. Parta přátel se rozhodla opustit univerzitní pokoje a pronajmout si velký dům, aby tak mohli bydlet pohromadě. Každý pár měl pokoj pro sebe, jinak obyvák a kuchyň společnou. Ani společné bydlení však nezabrání nástrahám z předcházejícího seriálu Helena a její chlapci, stále na ně čekají nové lásky, rozchody, neshody a usmíření. A hlavně spousta humorných scének vycházející ze společného bydlení. U nás jsme mohli vidět v českém znění bohužel pouhých 65 epizod a tím TV NOVA zastavila můj nejmilovanější seriál. Zastavila tak i moje srdce, které velmi trpělo, že již nikdy tento poklad neuvidím v mém rodném jazyce. Naštěstí díky internetu si opět můžu oživovat tento i původní seriál, sice ve francouzštině, ale alespoň tak. A i dnes pro mě zůstává nadále stejně oblíbený, stejně milovaný jako za mých pubertálních let. Je mrzuté, že některé postavy ze závěrečných epizod Helena a její chlapci se již v Rozmarech neobjevily a ani to nebylo vysvětleno. Adelin Bruno, správná Taxi a její bratr Fabris tak již vymizeli. Fajné je, že se ještě objevil Natáliin bratr Manuel. Velmi krásná a podmanivá je úvodní znělka Rozmarů. Jedná se o jednu z nádherných písní z repertoáru Hélène Rollès - Le miracle de l ´amour (Zázrak lásky). I zde zůstává propagace její pěvecké dráhy zachována. Takových prvnich 85 epizod je super. Potom se ta parta začíná rozpadat. Helena s Mikulášem nadobro odjíždí do Austrálie, Sebastián se definitivně rozchází s Lolou a i ten odjíždí s novou láskou pryč. A přichází do party a do kapely opravdu nesympatická frajerka Cynthia a muzikant Jimmy ale ani jeden to tam již nevytrhne. Na poslední epizody koukám už tak jen kvůli mé oblíbené postavě Benediktě. Nicméně i tak jako celek mám Rozmary velmi ráda a zaslouží si TOP hodnocení. ()

W_Parmalee

všechny recenze uživatele

Kri-kri: Já to hodnotit nebudu (neviděl jsem), ale z předchozího seriálu jsem pár dílů viděl a proto se ptám, jestli si děláš prdel?! A pokud to myslíš vážně, tak nevím...:-))) ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama