Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sunder Srivastava (Shahrukh Khan) učí na vesnici děti a sní o tom, že jim jednou postaví školu, ale na to nemá peníze. Přítel mu nabídne velký výdělek, jenomže ho podvede. Sunder tak skončí v Bombaji zcela bez prostředků. Musí přenocovat na hřbitově, kde se mu zjeví duch bývalého zločince Marca (Naseeruddin Shah). Marco chtěl těsně před smrtí začít vést spořádaný život, jeho společníci ho však zákeřně zavraždili. Nyní Marco dostává druhou šanci, aby se Sunderovou pomocí napravil své hříchy a pomstil se. (rikitiki)

(více)

Recenze (4)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zas taková stařina, ze které si po pár týdnech pamatuji jen ducha, který někdy mohl a jindy zase ne procházet zdí. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Romantická komediálna dráma, ako zvláštne to znie, ale je to tak. Príbeh o duchovi, ktorý nemôže odpočívať v pokoji kvôli pomste, ktorú musí vykonať a tak si nájde dobrosrdečného mladíka, ktorú mu v tom pomôže. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Dobrosrdečný vesnický učitel (Shahrukh Khan) uvěří slibům svého „kamaráda“ a odjede za lepším do Bombaje s cílem pracovat v Dubaji. Ihned po vystoupení z vlaku naráží na podvodníčky, kteří ho o vše okradou. Když se poté dozví, že ho podvedl i jeho „kamarád“, kvůli kterému se zadlužil, odchází zdrcený přespat na hřbitov. Je totiž nadobro bez peněz a nemůže si tak dovolit nikde jinde přenocovat. Tam ho vyděsí neznámý hlas a zjeví se mu duch (Naseeruddin Shah). Za posledních 20 let nikdo jiný neslyšel jeho hlas, až právě této noci mladý učitel. Poví mu svůj příběh a požádá ho pomoc. Před 20 lety býval obávaným padouchem, ale kvůli lásce se rozhodl zločinný život vyměnit za počestný, ale jeho skutky ho dohnaly. Byl zrazen jedním ze svých mužů (Tinnu Anand) a zavražděn. Dlouhé roky čekal na někoho, kdo by mu pomohl a dal jeho duši kýžený klid. Oba pak uzavřou partnerství a vydají se na cestu nápravy jeho zlých skutků z minulosti a potrestání viníků.... Moc hezké a odpočinkové, ale neberte vše vážně, hlavě ty „zářné“ efekty. V indických filmech a zvláště už v takto malinko „vousatých“ se na to příliš nehrálo. Herecké výkony moc příjemné a každý z herců sedl na svoji postavu přesně a dokonale. Ano, je to bláznivé a chybí mi v popisu kategorie komedie, ale vůbec to nejde přes hranici přehnaného a těžce stravitelného. Léta devadesátá byla pro můj vkus hudebně dokonalá a i zde jsem našel další skvostné důkazy. Srdíčko mi s radostí poskočilo. Pokud má film takřka tři hodiny, ve kterých jsem se nenudil ani na okamžik, ba naopak, pak mohu být opravdu spokojený. Samozřejmě to mělo své mušky poplatné době vzniku, ale čtyři hvězdy jsou plně odpovídající. Nápadité, hravé, příjemně vyvážené a přeji si více podobných snímků. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

SRK jako naivní vesnický učitel, kterého oberou o všechno už dlouho před příchodem do Bombaje a on se musí ubytovat na hřbitově a dělat podržtašku duchovi (jen) napůl-prohnilého mafiána Naseera - je příběh jistě dobrý, základ kvalitního špektáklu. Jen by to teda celé asi mohlo být s takovým námětem i zábavnější a svižnější. Ale zase mít Shammiho jako ředitele dívčí školy, to musí být teda masox ;) ()

Reklama

Reklama