Reklama

Reklama

Recenze (3)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ač jsem na dlouhé a pomalé filmy z Blízkého východu a Jižní Asie docela zvyklý, vlekoucí se Umrao Jaan byla takovým zátěžovým testem mé trpělivosti, jaký už jsem dlouho nezažil. Ale věřím, že znalost původního románu Mirzy Hadi Ruswy a lepší povědomí o sociálních poměrech v Lákhnau 19. století by mi umožnily užít si tento snímek víc. Další výhodu bych jistě měl, kdybych vládl plynnou urdštinou, neboť v anglických titulcích neoplývala Amiranina básnická tvorba zrovna nějakou mimořádnou kvalitou. Velkou - a interkulturně rozpoznatelnou - devízou filmu je ovšem jeho vizuální zpracování, a to zejména co se týče kostýmu a kulis, jejichž tvůrci před prvoplánovou opulentností upřednostnili detailnost a pečlivost. ()

toma.baza 

všechny recenze uživatele

Amirana je unesena od svých rodičů a prodána do bordelu, kde si získá věhlas díky své poezii, zpěvu a tanci. Chtěla by odejít, ale nemá štěstí. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Roku 1840 je Amiran unesena a prodána do něvěstince v Lucknowě, stane se kurtizánou se jménem Umrao Jaan. Zamiluje se do ní sultán Nawab a chce si ji vzít, ona to však odmítně a přeruší vztah, když zjistí, že tak postupuje na přání rodiny. Zamiluje se do bandity Faiz Aliho a uteče s ním, avšak když je Ali zabit policistou, tak se vrátí do Lucknowa....Romantický film se zpěv a tanci. ()

Reklama

Reklama