Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maria chce opustit manžela, ale toho zabije poblíž Acapulca motorový člun. Jeho tělo pak tajemně zmizí přímo z pitevního stolu.

Drama Studené štěstí režiséra Nicolase Roega vychází z románu Briana Moora a zkoumá zármutek, ztrátu a duchovní otázky týkající se víry. Theresa Russell zde ztělesnila Marii, ženu, která po ztrátě manžela Alexe (Mark Harmon), jenž zemřel při nehodě na lodi, propadá zoufalství. Když jeho tělo zmizí z márnice, je přesvědčená, že Alex stále žije. Než Alex zemřel, chtěla od něj odejít a začít znovu s jiným mužem (James Russo), avšak jeho smrt v ní probouzí hluboké pocity viny. Vše se ještě více zkomplikuje, když se Alex Marii začíná zjevovat jako duch. Maria v sobě znovu nalézá víru a o svých vizích začíná rozmlouvat s karmelitánskou jeptiškou (Talia Shire), otcem Nilesem (Will Patton) a monsignorem Cassidym (Richard Bradgord). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavej a úplně zapomenutej film na neotřelé téma, který klade minimálně pár zajímavých otázek na které není úplně jednoznačná odpověď. Jenom škoda, že ten konec, kdy jsem čekal nějakou výraznější pointu vyzní tak trochu do ztracena. Každopádně za úplnou ztrátu času to nepovažuji a zdejší černá barva na základě pár hodnoceních není úplně odpovídající. Hodnocení na imdb je velmi lehce nadprůměrné a k němu se přikláním i já, takže za mě to bude ve finále 55% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Atmosférou pripomínajúce niektoré filmy od Figgisa, alebo Radforda, také poloumelecké béčko medzi dňom a nocou. Neisté časom. A realitou a tým zvyškom. Zámer chápem a je to odvážne, zároveň to ale nemá dostatočných hercov a pozadím hrá lacná barová hudba. Zvláštny film. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Trochu chaotická a nie hodnoverne vyzerajúca dráma. Chaotická, pretože kombinuje viaceré málo zlúčiteľné príbehové línie ako "zmŕtvychvstanie", manželskú neveru spolu s milostným trojuholníkom či zázrak zjavenia. Jej odkaz hovorí, že keď sa ti zjaví boží zázrak a chce od teba vystavať kaplnku, tak môže mať na mysli napríklad aj navrátenie sa neverníka k manželstvu. Škoda, lebo obsadenie nebolo zlé a ostať iba pri "zmrvychvstaní" a neťahať do toho ďalšie veci, by nebol zlý nápad. Do čiernej farby ale film určite nepatrí. Pekná herečka v hlavnej úlohe. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v San Diegu v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama