Rande
Drama / Romantický
USA, 1997, 110 min
Pat O'ConnorHudba:
Michael KamenObsah
Romantické drama o dvou bratrech, krásných sestrách, dospívání a lásce, kterou překazila pomsta.
Dva bratři Holtovi pocházející z chudých poměrů se zamilují do dcer z bohaté a vznešené rodiny Abbottových. Mocný otec Abbott dcerám brání, jedna z dívek zmizí, druhá se také před otcem schovává. Jeden z bratrů zjistí, že Abbottovi zbohatli na patentu otce Holta, jenž záhadně zemřel. (oficiální text distributora)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $5,936,344║Tržby Celosvetovo $-║ Skvelé herecké obsadenie v nevýraznom príbehu, kde nie je dohromady takmer nič čo by v akomkoľvek ohľade mohlo niečo ponúknuť. Dá sa povedať že film trpí z časti aj na neobratnosti režiséra. /40%/(2.8.2009)
mandes
rozpočet : ? tržby americke : $5,936,344(13.2.2007)
bassator
17. 1. 2010 - 2/3 filmu - 80%(31.1.2010)
Terez.S
Moc jsem nepochopila český název. Ten ve mně asocioval nějakou "typickou teenagerskou trošku přihlouplou komedii", ale Inventing the Abbotts je vlastně takové v celku poklidné romantické drama s moc pěknými hereckými výkony. Rozhodně lepší průměr!(17.1.2010)
eJacques
...Nevím co říct, tyhle filmy z tohoto prostředí a doby USA mě vždycky dostanou... Krásná Liv Tyler a neodbytný Joaquin Phoenix v dobách, kdy se sňatky ještě "téměř" domlouvaly a povolovaly (alias jiná sociální vrstva jiný ženich) a láska byla jaksi tajná, tajemná, a tím tak trochu více vzrušující...(16.3.2005)
Pavlík
17. 09. 2009 (246.); Jacey byl do dívek Abbottových opravdu zamilován, ale oženil se jednou z nich pouze bratr Doug(21.9.2009)
Krissty
Chvíli mi trvalo, než se mi podařilo přijít filmu na chuť, takže jsem ho bohužel musela shlédnout nadvakrát, jelikož mě ze začátku opravdu nudil.. Pak už jsem si ale k němu cestu našla a té jemné nevnucující se romantice jsem se poddala.. Jak říkám, je to nenuceně romantické.. Celé takové nenucené.. Jen v tomto případě nevím, jestli je to dobře nebo špatně.. Každopádně Joaquin byl roztomilý, Liv okouzlující a Jennifer sexy! Ale stejně to byl spíš takový průměr.. Ani lepší, ani horší :)(21.1.2012)
dr.fish
Nijak složité vyprávění ze života dvou bratrů a jejich vzájemného vztahu. Film se vymyká průměru především hereckým obsazením, které snímek vrhá z vod romantiky až k dramatu, které je uvěřitelné a zábavné zároveň. Na herečky se dobře kouká a navíc k tomu ještě hrají, chlapci jakbysmet. Rád jsem zavzpomínal na filmové techniky let devadesátých, dnes už by tenhle film asi v kině neměl šanci, je to moc pomalé, jednoduchý děj, moc se toho nechává na divákovi atd. Pomalé filmy začínám mít čím dál radši a tenhle byl velmi příjemný...(16.3.2011)
xylofonka
Nějak jsem celou dobu nepochopila o co jde... :-(((13.9.2009)
Joeey
Poměrně vleklá a nevýrazná podívaná, která si hraje s vážným dějem, jeho podání se však mine účinkem.(13.9.2009)
teddinka1
Krásný romanticky tragický příběh s nádhernou Liv Tyler, která celému filmu propůjčuje tak jemnou melancholii svými jemnými rysy a smutnými oči. I když příběh není nijak originální a ani zvláště né nepředvidatelný, což se od takové romantiky snad ani nečeká, mně sedl a i trochu si "pohrál" s mými city.(13.9.2009)
nash
Velice půvabný snímek se zvláštní atmosférou Ameriky 50. let, která byla typická spoustou dnes nepochopitelných předsudků. Liv Tyler je překrásná a Joaquin Phoenix hraje velmi dobře, takže proč ne. Jenom za ten český překlad názvu bych vraždil.(18.1.2004)
hackstolle
Dostalo to ode me jednu navic jako bonus za obsazeni. Na Liv a jeste vice na Jennifer mam slabost.(17.1.2010)
JK77
Liv Tyler je nadherna, ale film je to na pozretie. Urcite sa nebudete nudit.(2.8.2009)
Horác
Příjemná retro atmosféra, pohledné obsazení, ale nějak se v tom filmu nevyznám.(17.1.2010)
dogma97
Slibně rozehraný retro příběh, jehož postavy mají svá tajemství a nevyslovené touhy, odchodem smyslné a nespoutané Eleanor Abbottové (výborná Jennifer Connelly) ze scény ztrácí dech, aby se po nekonečně dlouhé hodině rozpliznul do očekávaného hapyendu ("a pokud nezemřeli, žijí tam dodnes"). Ten zlom v bodě, kdy Eleanor zmizí z města, na mě působí dojmem, jako by scénárista v ten okamžik zjistil, že do termínu odevzdání scénáře zbývají dva dny a on má jen mlhavou představu, kam se má další děj ubírat. // 50%(17.1.2010)
Zabriskie
Jak to že jsem o tomhle skvělém filmu nikdy neslyšel? Příjemně sentimentální, ale rozhodně ne kýčovitý příběh o komplikovaných vztazích mezi chudou a bohatou rodinou v americe 50.let by se skvěle vyjímal i na velkém plátně. A Tylerové a Pheonixovi by to o to víc slušelo.(6.7.2003)
el.bee
Krásný film. Joaquin Phoenix a Liv Tyler tenhle film opravdu prozářili. Může se zdát, že příběh je tuctový. Ano, podobných filmů je spousta, ale tenhle mě z těch všech ostatních, které jsou plné natřených hollywoodských krasavců a krasavic, opravdu nadchnul.(22.11.2011)