Reklama

Reklama

Fotbalový tým pod vedením nového trenéra nic nemohlo zastavit... Bill Yoast je úspěšným trenérem amerického fotbalu v jižanském městečku Alexandrie. V roce 1971 chce místní tým středoškoláků pod jeho vedením vyhrát turnaj. Všechno se rázem změní v okamžiku, když na místo vrchního trenéra je jmenován mladší a nekompromisní Herman Boone. Yoastovi nezbývá, než se spokojit s místem pomocného trenéra. Pro většinu obyvatel města je Boone ale těžko přijatelný, je totiž černoch. Přitom právě Boon teď musí stmelit hráče různé barvy pleti a přivést tým k nejlepšímu výkonu a úspěšným zápasům bez porážky. Neskrývaný rasismus ohrozí už první soustředění mladých hráčů, protože předsudky jsou hluboce zakořeněny na obou stranách. Tvrdý a umíněný Boone přitom rozhodně nešetří nikoho, zajímá ho úspěch celého týmu...  Strhující, stejně jako provokativní příběh vznikl podle skutečné události. Jeho režisér Boaz Yakin staví na dobře napsaném scénáři (Gregory Allen Howard) a na vynikajícím výkonu Denzela Washingtona (Presumpce viny, Training Day, Muž v ohni) v úloze Hermana Boonea. (Česká televize)

(více)

Recenze (244)

golfista 

všechny recenze uživatele

Příchod černého trenéra ke školnímu fotbalovému mužstvu na jihžanském maloměstě nemůže zpočátku přinést nic dobrého. Je jenom na něm, aby stmelil hráče různé barvy pleti k maximálnímu výkonu a neuvěřitelné sérii zápasů bez porážky. Film je natočen podle skutečné události a staví nejen na výkonu Denzela Washingtona, ale i výkonů mladých herců v rolích hráčů školního mužstva. Pokud máte rádi filmy ze sportovního prostředí, pak vás tenhle určitě nezklame. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vím, že i na přelomu tisíciletí byl rasismus téma, ten bude asi vždycky téma. Pořád mám ale pocit, že Amíci to kolem roku 2000 dokázali dát do filmů takovou kloudnější, lidštější formou, než jak to na filmy roubují dnes. Vzpomínka na Titány je o americkém fotbalu. Divák by si řekl, že když mu ten sport nic neříká, tak mu nic neřekne ani film. Opak je ale pravdou, což už je samo o sobě zajímavé. Tvůrci tu totiž vytvořili pěkný příběh jednoho klubu, kde rasismus byl téma a tak se otevřelo, aby se vyřešilo. Na konci filmu pak fandíte všem, kdo se na obrazovce objeví a vůbec nevadí, že film je plný patosu a amerického patriotismu. Prostě si to tady všechno tak nějak sedlo a dopadlo to na výsost dobře. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $115,654,751Tržby Celosvetovo $136,706,683║ Športové drámy teda Američania točiť vedia, to sa im musí nechať, možno ak by na poste režiséra bol o niečo málo zručnejší, mohla byť celková rezonancia príbehu ešte silnejšia ale aj tak je z tým čo ponúka Boaz Yakin jednoznačne spokojnosť. Vo filme nechýbajú emócie, nejaké tie odľahčenia, zaujímavé postavy a vypäté scénky, škoda tej neprehľadnosti pri zápasoch, tam sa zameral len na efektnosť súbojov, nič viac z toho človek nemal. Denzel Washington tu mal menej výraznú postavu než je u neho zvykom. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hezký lidský příběh o rasismu, s vynikajícím Washingtonem a Willem Pattonem. Pro milovníky sportovní dramat to je jasná volba stejně jako Coach Carter. Tyto filmy jsou hodně podobné až na rozdílný sport:). ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tým, že ich chránite, z nich robíte mrzákov. Doživotných.“ Dobre nakrútené klišé... ale stále len klišé (je mi jedno, že podľa skutočných udalostí). Tvorcovia ale tak skúsene klamú telom, že divák si možno až pri záverečných titulkoch uvedomí, aký mala táto neškodná melodramatická a občas dokonca troška vtipná historka (z produkcie Jerryho Bruckheimera) tuctový scenár. Štúdio Disney Pictures vyprodukovalo napriek kontroverznej dobe, počas ktorej sa dej odohráva, „klasický“ politicky korektný film, majúci k realite ďaleko. No spotené mužné trénerské výkony Willa Pattona a Denzela Washingtona pomáhajú povzniesť sa nad to. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Srdce-hřevná (nikoliv však otravně vlezlá) story o vybudování footballového TÝMu navzdory nepřízni tehdejší rasové nesnášenlivosti. Všechno jak má být, dobrý! ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Smíšený sportovní tým kontra burani z bigotního Jihu? Hádejte třikrát, kdo nakonec oslaví bratrstvím scelený triumf a kdo utře nařvanou hubu. Sportovní dramata jsou mou neutajovanou slabostí a chápu, že vyčítat jim předvídatelnost a nadbytek klišé je asi jako vytýkat cukrárně, že nenabízí odtučňovací dietu (nebo jistým americkým vysokým, že přijmou každého, kdo rozezná fotbalový míč od ústředního topení nebo umí rychle zdrhat, viď Forreste), takže to přejdu taktním mlčením. Taktním mlčením už nejde přejít patetické žvásty, protivnou přemoudřelou prepubescentku a rádobytvrďáckost uječeného Denzela, po kterém bych tu cihlu chvílemi s chutí mrskla sama, nicméně se vzpomínkou na prosluněné dny pobíhání po školním hřišti a tak mladého a už tak titánského Ryana Goslinga ty smířlivé tři utrousím. Ale pokud jde o film o americkém fotbalu, mám jasno v tom, kdo je můj Vítěz a kdo Poražený. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné událsti, který vyprávý jak nenáviděný černý trenér dostane školní fotbalové mužstvo do kterého zařadí další černé hráče, kteří se nesnášejí s bílými hráči, ale nakonec se vše v dobré obrátí a všichni budou šťastný ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když integrace a vštěpování morálních zásad, tak prostřednictvím sportu, nejlépe toho středoškolského, který ještě není zatížen penězi točícími se u profesionálů. Nestříkal z toho slizký patos jako u Na vítězné vlně, přesto byla ta subjektivní hranice mezi milým a otravným emotivním apelem párkrát překročena. Produkční Disney vliv byl tentokrát spíše na škodu, obzvláště, když se neobjevila zlá královna a nedala té malé přechytralé koučově Sněhurce rohypnolové jablko.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

A to som si myslel, že športové filmy mám prepozerané odpredu-odzadu, no tento príbeh nemal ďaleko k piatej hviezdičke! Ozaj strhujúci film o športe, športovom priateľstve, športovom rasizme a tvrdej športovej drine. Amerikanizmus bije do očí ako päsť na oko, ale tu mi to až tak nevadilo. Radšej som si všímal skvelé herecké výkony a dobré spracovanie športových scén. Čo ma po tom, že americkému futbalu nerozumiem ani základné pravidlá! Dôležitejší je príbeh a ten ma položil. 85%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Středoškolské Any Given Sunday nejen co se děje týče, ale i výpovědní hodnoty. Žádné pomrkávání a hledání mezi řádky, méně svalů, méně ostrých loktů, méně hi-tech. Více integrity, rodiny a tradičních hodnot. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Boaz Yakin nie je moc znamy reziser, ale za to sa mu podarilo natocit skvelu sportovu dramu podla skutocnosti. Denzel Washington mal velmi tazku ulohu, ked musel spojit futbalove druzstvo ako aj bielych, tak aj ciernych mladych hracov v casoch rasovej neznasanlivosti, co prinasalo mnoho komplikacii, ale hudba Trevora Rabina, dobra rezia a herci dokazali vytvorit velmi zaujimavy film. Priznam sa, ze sport nie je moja salka kavy, ale pokial niekto dokaze natocit takto zaujimavy film, tak ma u mna minimalne 80%. ________ Denzel Washington - (Tréner Herman Boone) +++ Will Patton - (Tréner Bill Yoast) +++ Wood Harris - (Julius Campbell) +++ Ryan Hurst - (Gerry Bertier) +++ Donald Faison - (Petey Jones) +++ Craig Kirkwood - (Jerry 'Rev' Harris) +++ Ethan Suplee - (Louie Lastik) +++ Ryan Gosling - (Alan Bosley) +++ Produkcia: Jerry Bruckheimer +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když se na počátku 70. let za oceánem začali na školách objevovat bělošští i černošští studenti a učitelé, na malér bylo zaděláno. Integrace se dotkla i mužstva amerického fotbalu, kdy novým trenérem má být černoch a dosavadní boss (pochopitelně běloch) jen jeho pravou rukou. Obří počáteční nevole se samozřejmě překlopí v učebnicových příklad, jak by to asi mělo fungovat. A ne jen proto, že si tihle ramenatí hoši nemohou s ohledem na svou budoucnost dovolit vynechat sezónu. Potrvá to nějakou půlhodinku filmového času a hoši se už poplácávají po ramenou, vtipkují ve sprše a zpívají při společné cestě autobusem. Až se rodiče nestačí divit. Z nenávisti tudíž začne klíčit přátelství, tým navrch opanuje šampionát, o kterém to taky trochu (vedle rasových předsudků) je. Český divák má samozřejmě k americkému fotbalu trochu daleko, takže nějaké body musí dolů. Další pak musím strhnout za (očekávané) velké proslovy a patetická gesta. Rodina a hodnoty. Denzel Washington a Will Patton spolehliví, Hayden Panettiere roztomilá. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Disneyho sázka na jistotu verze 2000! Herci mimo Denzela prkení. I když ani Denzel nepředvádí kdovíjakou hitparádu. Závěr je samozřejmě emotivní a vhání do očí slzy, ale bohužel většinu stopáže děj klouže až příliš hladce po povrchu a skoro to vypadá jakoby nebylo na světě nic jednoduššího než integrace černochů v Americe. Na tohle divák opravdu neskočí. Sportovní rovina, jak jinak míč v poslední sekundě. Škoda že mě ten sport vlastně nic neříká. Takže se nechytám o čem vlastně celou dobu mluví :) 60% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem byla z tohoto výborného sportovního dramatu doslova nadšená... o pár let později už však na mě těch patetických, plamenných projevů bylo příliš. Přesto jde zřejmě o nejlepší film ze sportovního prostředí, jaký jsem kdy viděla. Druhý nejlepší - "Vítězové a poražení" jsou přece jen někde jinde;-). 81% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale všechny snímky točené s Denzelem W. mi připadají opravdu tolik jednotvárné, heroické a příliš americké, začíná se mi tento človíček opravdu znelibovat a vyjma asi tří filmů neoceňuji mnoho jeho osobnost.!!! ()

Reklama

Reklama