Reklama

Reklama

Fotbalový tým pod vedením nového trenéra nic nemohlo zastavit... Bill Yoast je úspěšným trenérem amerického fotbalu v jižanském městečku Alexandrie. V roce 1971 chce místní tým středoškoláků pod jeho vedením vyhrát turnaj. Všechno se rázem změní v okamžiku, když na místo vrchního trenéra je jmenován mladší a nekompromisní Herman Boone. Yoastovi nezbývá, než se spokojit s místem pomocného trenéra. Pro většinu obyvatel města je Boone ale těžko přijatelný, je totiž černoch. Přitom právě Boon teď musí stmelit hráče různé barvy pleti a přivést tým k nejlepšímu výkonu a úspěšným zápasům bez porážky. Neskrývaný rasismus ohrozí už první soustředění mladých hráčů, protože předsudky jsou hluboce zakořeněny na obou stranách. Tvrdý a umíněný Boone přitom rozhodně nešetří nikoho, zajímá ho úspěch celého týmu...  Strhující, stejně jako provokativní příběh vznikl podle skutečné události. Jeho režisér Boaz Yakin staví na dobře napsaném scénáři (Gregory Allen Howard) a na vynikajícím výkonu Denzela Washingtona (Presumpce viny, Training Day, Muž v ohni) v úloze Hermana Boonea. (Česká televize)

(více)

Recenze (245)

teutates 

všechny recenze uživatele

Krásna... nie nie nie... úplne famózna spomienka na Titanov, tak! Športové snímky mi sedia... nedokázal som sa odpútať od TV po celej dĺžke filmu, drama na ktoré sa nezabúda a na ktoré sa vždy rád pozriem pri každej premiere v TV. Ešte teraz mám "zimomriavky" po celom tele, samozrejme že som si vedomý, že neide o najlepšie prevedenie pod slnkom, ale u mňa 9/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale aby byl něčím víc, než snadno odhadnutelným dramatem ze sportovního prostředí, tak k tomu mu schází lepší dramatická linie a zajímavější režie. V hercích není problém. Denzel Washington si odehraje svůj standard a ostatní herci nepřevyšují své party ničím, co by utkvělo v paměti. Se sportovními filmy je vždycky tak trochu problém v tom, že autentičnost tak nějak bere ve filmové podobě za své, a tady to není výjimkou. Film si tak nejvíc užijí příznivci amerického fotbalu, ale těch u nás není moc. Zkrátka typický průměr, který osloví tak napůl a stejně je i polovičatě natočen. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Téma učite zaujímavá - stlmelovanie belošských a černošských chlapcov v tíme amerického futbalu. I keď chlapci...takmer každý z nich vyzerá na min 10 až 15 rokov starší, ako by mal byť. Aj keď je film plný klišé a naivity (na začiatku bu-bu-bu, a potom to už ide hladko, priatelstvá medzi rasami sú ideálne a vysokosentimentálne), má veľmi dobré spracovanie a tiež vtip (tlsťoch, trénerova malá dcérka), o ktoré sa môže oprieť, a to aj napriek iba priemerným hereckým výkonom. Hodnotenie: 75% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Disneyho sázka na jistotu verze 2000! Herci mimo Denzela prkení. I když ani Denzel nepředvádí kdovíjakou hitparádu. Závěr je samozřejmě emotivní a vhání do očí slzy, ale bohužel většinu stopáže děj klouže až příliš hladce po povrchu a skoro to vypadá jakoby nebylo na světě nic jednoduššího než integrace černochů v Americe. Na tohle divák opravdu neskočí. Sportovní rovina, jak jinak míč v poslední sekundě. Škoda že mě ten sport vlastně nic neříká. Takže se nechytám o čem vlastně celou dobu mluví :) 60% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je parádní paráda! Po měsíci zase jasně 5 ti hvězdičkovej zážitek. Už je mi jasný, že v minulým životě jsem byl niga, páč se u podobnejch filmů dokážu pokáždý naprosto vžít do kůže černochů, který to na jihu ameriky neměli a nikdy nebudou mít jednoduchý. V tomhle filmu je rasizmus krásně ukázanej. Tady je ale rasizmus a předsudky postupně vytlačen a i z těch nejvíc ortodoxních lidí se díky fotbalu stanou lidé bez předsudků. Film je hnedka od prvních chvil zajímavej a nejde z něj spustit oči. To všecko je doprovázeno fakt kvalitní dobovou hudbou. Ke konci filmu ukápla u slzička, což oceňuju. Strašná škoda, že se tenhle rejža nepustil do víc podobných témat, páč jemu by to určo šlo. Všem hercům sem to žral, nejvíc samozřejmě hlavnímu coachovi, kterýho si dokonale střihnul Denzel! Díky! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Ústřední píseň k filmu "Titan Spirit" od Trevora Rabina se stala natolik populární, že byla použita v závěrečných titulcích několika sportovních klání, jako jsou například Olympijské hry v Salt Lake City v roce 2002, Aténách v roce 2004 nebo v Turínu roku 2006. Zazněla také po vítězném projevu Baracka Obamy v roce 2008. (Terva)
  • Původní scénář byl plný vulgárních výrazů, ale Disney, ve snaze vytvořit dobrý rodinný film, požádalo producenta Jerryho Bruckheimera o odstranění všech nemravností ze scénáře. (freelex)
  • Film je natočen podle skutečných událostí čerpaných ze života sportovců Gerryho Bertiera a Juliuse Campbella. (Terva)

Reklama

Reklama