Reklama

Reklama

Helena v krabici

Trailer

Obsahy(1)

Thriller o úspěšném lékaři, posedlém krásou odmítavé dívky, který je odhodlán udělat cokoli, aby ji získal.  Chirurg Nick Cavanaugh žije sám ve velkém domě, a přestože má oddanou milenku, kolegyni Annu, zoufale touží po Helen, s níž prožil jedinou noc. Ta však jeho návrhy vytrvale odmítá. Když ji tedy poblíž jeho domu srazí auto a přejede jí nohy, Nick ji vezme k sobě a nohy jí amputuje. Ani sedativa však nedokáží potlačit její vzdor, a když se ho pokusí uškrtit, amputuje jí Nick také ruce. Umístí ji pak na zvláštní oltář, tráví s ní veškerý čas a pečlivě se o ni stará. Zpočátku mu dívka nadává a vysmívá se mu, postupně však její vzdor slábne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Scéna ve vodotrysku byla neskutečná, tak jako celá max-sexy Sherilyn. Myslím, že nenechala chladným žádné pohlaví. Jen škoda, že když vidím ji, vidím Městečko TP a to je rovnou škatule. Julian je přesně ten typ úchyla, detaily částí umělého i živého torza nemají chybu. Ještě že nic není tak, jak vypadá. Tady zřejmě pan doktor bral Hippokratovu přísahu vážně, naštěstí. ;-) ()

sud 

všechny recenze uživatele

S tím, že jablko padlo rovnou pod strom v žádném případě souhlasit nemůžu. David Lynch pro mne není režisérský bůh a mezi jeho fanoušky se neřadím (ale ani mezi odpůrce), je to ale naprostý profesionál (byť kontroverzní) a natočil několik filmů, na které mohu přísahat (namátkou třeba "Mulholland Drive" či seriál "Městečko Twin Peaks"). Jeho dceruška stvořila pouze nudnou odpudivou psychárnu, mající jediný úkol - aby se u toho divákovi udělalo blbě. Jednání postav je dosti nelogické, herecké výkony mdlé. Nebýt závěru, který na všechno vrhá zcela jiný stín, dal bych odpad. 20%. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak vyloženě špatné to není, ale Jennifer se teda moc nepotatila. Úvod to má úplně zbytečně dlouhý (cca 35 minut) a docela dost nudný, pak už to sice začne být zajímavější, ale pořád je to takové průměrné a televizní. Pár dobrých (dalo by se říct až snových) scén to sice má, nejčastěji to jsou ty, ve kterých hraje nahlas hudba, nicméně povětšinou je to fakt jenom průměr. Jak atmosférou, tak i filmařinou a hereckými výkony. Ani ten děj není bůhvíjak originální, celý je to ten thriller typu "někdo je posedlý/zamilovaný do někoho a unese ho", akorát s takovým dost úchylným prvkem a jen díky němu mě to nějak dokázalo zaujmout. Blbý zvrat v závěru (jestli jsem ho dobře pochopil) mé dojmy sice pokazil, nicméně na slabé tři hvězdy to naštěstí je tak jako tak. Ale mohlo to vypadat mnohem líp a též to mohlo být mnohem líp promyšlené. Slabé 3* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Srovnávat Jennifer s jejím otcem může jen bláhový člověk, protože její tatík je prostě „někde úplně jinde“, než většina jeho režisérských kolegů a jeho dcerka je prostě tuctová průměrná holčina, která snad nikdy nedokáže vytvořit pořádně hutnou atmosféru a ona to i ví. I proto se většinou snaží „bodovat“ u diváků na jiných frontách. Popravdě se ani moc nedivím, že Madonna či Kim Basinger roli Heleny nepřijaly, protože tahle postava pro ně prostě nebyla ušitá na míru a ani si je v tomto filmu představit nedokážu. To zas Sherilyn Fenn (ačkoliv jsem jí nikdy nebral za nějak skvělou herečku), dokázala jako již mnohokrát prodat hlavně své ženské přednosti a už chápu co na ní Johnny Depp v mládí viděl, když spolu nějakou dobu pařili. Pojďme se ale vrátit k filmu. Toto romantické drama/thriller s lehce „mysteriózní“ zápletkou je sice dost průměrnou záležitostí, ale kupodivu jsem se u něj ani moc nenudil. Asi hlavně díky tomu „erotickému jiskření“, smyslné Heleně (scénka v kašně), velmi dobře zvolenému hudebnímu doprovodu a výkonu Juliana Sandse. Dalo se z toho sice vytěžit mnohem více (i díky lehce zvrácenému podtextu – myšlence), ale rozhodně koukatelné to je. Jen ten závěr byl na můj vkus moc kýčovitý. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ach ta Láska nelogická, patologická... . . . A Boxing Helena je jen lehce snová obskurní lahůdka pro znalce a pokročilé. Duševně čilé... :-) . . . Jsou zkrátka a dobře prostě filmy, které nejsou pro děti a celkově hloupé. Též s nějakými těmi vlastními úchylkami a vizemi kukněte se raděj na Kolju... ;-) - - - P.S. Jablčka nepadla daleko od stromku! Sláva!!! - - - P.P.S. A vlastně v rámci "žánru" jednoznačně za 5!!!!! - - - P.P.P.S. Jo vy jste na to koukali s ořezaným obrazem a českým dabingem na Nově!? Chápu... ;o] ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Do role Heleny byla původně naplánována Kim Basinger, ale ta si to prý kvůli scénáři na poslední chvíli rozmyslela a od smlouvy odstoupilla. Kvůli následujícímu finančně náročnému soudnímu sporu s tvůrci filmu se musela vzdát i "svého" městečka Braseltonu a nakonec vyhlásila i osobní bankrot. (Agatha)
  • Na motivy filmu nahrála kapela The Misfits skladbu "Helena". (Shadowboxer)

Reklama

Reklama