Film mapuje obdobie od začiatku intervencie USA vo Vietname po jej tragický koniec. Hlavný hrdina je poverený školením proamerických ozbrojených síl a štúdiom pomerov v tejto krajine. Už zo začiatku zisťuje, že vojna je pre USA vopred prehratá. (andykovac)
Poutavý válečný snímek o skutečné postavě - vynikajícím stratégovi John Paul Vannovi. Film mapuje jeho začátky ve Vietnamu, ještě před masivním zapojení USA do vietnamské války, kdy zde pracoval jako poradce jihovietnamské armády. Postupně proplouvá jeho profesním i osobním životem, ukazuje, jak jako jeden z mála dokázal předvídat překvapivou severovietnamskou ofenzífu Tet a končí jeho tragickou smrtí v roce 1972.(18.5.2009)
Jeden nejmenovaný kolega tady napsal"film je nudný".Ale už ze samotného obsahu na VHS vyplývá že to žádná "Četa" nebude.Naprosto souhlasím s kolegou "blitzer".(30.12.2009)
Oceňuji, že tento film vcelku systematicky mapuje vývoj Vietnamské války. Mrzí mě ale, že se někdy až příliš zaobírá osobním životem J.P. Vanna a místy působí dost nepřesvědčivě. Nepovedlo se mu nenuceně vysvětlit souvislosti této války, pořád zůstává jen na povrchu.(14.3.2011)